37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans otti vaivattoman voiton Saintsista

29.05.2016 klo 00:26

Sarjanousija Tampere Saintsin raskaat virheet heti ottelun alussa suistivat kotijoukkueen pelin raiteilta ja peli oli Trojansille 17–0 ennen kuin runsaslukuinen tamperelaisyleisö ehti kunnolla Pyynikin puulehtereille istahtaa. Saints avasi kuitenkin kauden maalitilinsä turkulaisia vastaan kahdella maalilla, mutta se oli laiha lohtu, kun Trojans vei pisteet selvin 50–13 numeroin.

Trojans aloitti hyökkäävänä osapuolena ja liikuttikin palloa joutuisasti kohti Saintsin päätyä. Tamperelaiset saivat kuitenkin terästäydyttyä maalilinjan lähetessä ja mustapaidat saivat tyytyä kolmeen pisteeseen Joni-Petteri Malkan ansiokkaan kenttäpotkumaalin tuomana. Suurempaa pistepottia ei tarvinnut kuitenkaan kauan odotella, sillä tamperelaiset rähmäsivät pallon lähes välittömästi päästyään hyökkäämään. Seikko Vennelä oli kärppänä pallossa ja Trojans pääsi aloittamaan oman draivinsa syvältä Saintsin puolella. Erinomaisella pelipäällä ollut keskushyökkääjä Chris Douglas punnersi väkisin viivan yli ja kasvatti vierasjoukkueen pistejohtoa kuudella pisteellä. Malka ei erehtynyt lisäpistepotkussa ja tulostaululle alettiin sommitella Trojansin sarakkeeseen ykköstä ja nollaa.

<iChris Douglasin juoksut upposivat Saintsin puolustukseen kuin kuuma veitsi voihin.


Saintsin vaikeudet jatkuivat myös seuraavalla hyökkäysvuorolla, joka sekin päättyi rähmäykseen. Tällä kertaa troijalaisista pallon takavarikoi Henri Juote. Miro Kadmiryn päästyä pallon kahvaan alkoi heti tapahtua. Näppärä heitto Tuomas Mankille, jonka öljytyt lanteet uunottivat Saintsin puolustajia vasemmalla ja oikealla, tuotti tulokseksi Trojansin toisen maalin. Lisäpiste haarukkaan ja pelitilanne oli kotijoukkueen kannalta tympeä 0–17.

<iKapteeni Punaparta alias Tuomas Mankki is back.


Saints sai nyt kolmannen kerran yrittää päästä hyökkäämään, mutta jo avauspotkun vastaanotossa oli vaikeuksia. Pallo poltteli Eero Hiltusen näpeissä ja se unohtui kaikessa tohinassa kentälle hänen kiirehtiessään jo etenemään. Tamperelaisten onneksi Hiltunen ehti ensimmäisenä pallon päälle ja kotiyleisö pääsi vihdoinkin seuraamaan sinivalkoisen joukkueen edesottamuksia pallon valtiaana. Saints saikin pelinsä rullaamaan kohtalaisesti, mutta Trojansin puolustus ei päästänyt kotijoukkuetta tulostaululle. Tamperelaiset päätyivät yrittämään kenttäpotkumaalia, mutta huonolla menestyksellä.

Seuraavaa pistesuoritusta saatiin odotella hetken aikaa, kun molempien joukkueiden hyökkäykset kävivät kentällä ilman tehoja. Trojansin hyökkäys päättyi syötönkatkoon, jonka Saintsin Matti Airaksinen nappasi, ja tamperelaiset tekivät kolme ja ulos -visiitin kentälle. Trojansin saatua taas pelivälineen tulostaulunhoitajillekin saatiin hommia. Kadmiry löysi heitollaan Aappo Salorannan, joka komealla kiinniotolla lisäsi Trojansin johdon 23 pisteeseen. Joni Malka kengitti lisäpisteen ja tilanne oli 0–24.

<iVuorikauriin ketteryydellä Aappo Saloranta on jälleen loikannut korkeimmalle ja poiminut pallon näppeihinsä.


Ennen väliajalle menoa nähtiin vielä Cameron Guptonin huikea syötönkatko, mutta enempää pisteitä ei kumpikaan joukkue sarakkeisiinsa saanut. Negatiiviselle puolelle menee Tuomas Koivikon kuumeneminen ja sitä seurannut ulosajo. Sentterin paikalle jouduttiin pikakomennuksella määräämään Tuomas Tammero, joka suoriutuikin tehtävästä vähintäänkin kelvollisesti.

<iHyökkäyksen koordinaattori Kim Wikström panosti verbaalisen viestinnän ohella mimiikkaan ja gestiikkaan. Tämän viittoman voi tulkita vain yhdellä tavalla.


Toisella puoliskolla Trojans lisäsi johtoaan Chris Douglasin spurtattua omalta 15 jaardin linjalta ja juostua koko jäljellä olevan 85 jaardia maalialueelle asti. Saintsin puolustajien tehtäväksi jäi katsella Douglasin kengänpohjia, sen verran äkäinen oli amerikkalaisen lähtö. Malka teki lisäpistepotkulla iltapäivän kuudennen pisteensä ja tilanteeksi saatiin 0–31.

<iViime kaudella Trojansia edustanut Tommi Pinta oli hankala pideltävä myös sinisessä paidassa.


Seuraavalla hyökkäysvuorolla Saints sai vihdoin tulosta aikaiseksi. Pelinrakentaja Domininic Bona masinoi draivin, jossa vuorottelivat heitot Tommi Pinnalle ja Henri Laineelle sekä Bonan omat juoksut. Lopulta Trojansin maalialue tuli vastaan ja Bona hyppäsi viimeiset jaardit turkulaisten linjan yli. Lisäpistepotku jäi vajaaksi, joten tilanteeksi saatiin 6–31.

Trojans sai taas pallon, mutta Saints oli saanut maalistaan itseluottamusta ja onnistui pysäyttämään turkulaisten hyökkäyksen. Neljännellä yrityksellä Ville-Valtteri Suojanen valmistautui lentopotkuun, kun matkaa uusiin oli viisi jaardia. Pelin viivytyksestä tullut rangaistus lykkäsi turkulaisia vielä viisi jaardia kauemmas. Tämä ei kuitenkaan lannistanut Suojasta, joka lentopotkun sijaan esittikin vanhan tutun bravuurinsa eli rynnisti pallon saatuaan kohti uusien yritysten rajaa markkeeraavaa tolppaa ja onnistuikin ohittamaan sen. Trojansin hyökkäysvuoro jatkui ja samalla pelinrakentajaksi vaihtui Sebastian Berndtsson.

Suojasen temppu lannisti selvästi kotijoukkuetta, ja Trojans vastaavasti sai uuden vaihteen silmään. Chris Douglas juoksi kaksi perättäistä kymmenen jaardin siivua, kunnes Berndtsson sivalsi 25-jaardisen heiton siihen asti vähemmällä huomiolla olleelle Roman Runnerille, joka oli ehtinyt Saintsin maalialueelle. Tällä kertaa Joni Malkan lisäpistepotku epäonnistui ja tulostaulua pitäneet juniorit ripustivat näkyville lukemat 6–37.

<iRoman Runner roikottaa puhallettavan lelun maalilinjan yli.


Ottelu kääntyi jo viimeiselle neljännekselle, ja peli alkoi olla aika lailla taputeltu, mutta pistesuorituksia oli vielä odotettavissa. Saints ei omalla hyökkäysvuorollaan saanut valmista, mutta Trojans laittoi tuulemaan. Berndtsson merkkautti itselleen toisen heitetyn maalin toimitettuaan pallon jälleen Roman Runnerille. Lisäpisteyrityksessä aloitussyöttö jäi matalaksi ja pallonpitelijänä toiminut Kadmiry yritti nopeasti kehitellä jotain pelintapaista, mutta tuli lopulta taklatuksi aloituslinjan takana ja lisäpiste jäi haaveeksi.

<iPelinrakentaja Dominic Bona ja RB Tuukka Lehtonen.


Saintsin hyökkäys oli pitkälti Bonan omien juoksujen varassa ja Trojansin maalia seurannut hyökkäysvuoro oli mallia kolme yritystä ja puntti. Trojans sai jälleen pallon, mutta vain hetkeksi, sillä Berndtssonin hyökkäysvuoron kolmas heittoyritys kimposi vastaanottajan käsistä ilmaan ja lopulta Saintsin Juha Kankaan näppeihin. Pitkään ei pallon viihtynyt Saintsinkaan kätösissä, sillä vain paria yritystä myöhemmin Ilya Redin taklasi pelinrakentaja Bonan sen verran voimallisesti, että peliväline pulpahti tämän sylistä vapaille markkinoille ja Trojansin haltuun. Kotijoukkue sisuuntui pallonmenetyksestä siinä määrin, että turkulaisten hyökkäyskään ei päässyt pisteiden tekoon, vaan joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Suojasen kirurgintarkka puntti lopsahti vain kahden jaardin päähän Saintsin maalilinjasta.

Trojansin sivurajalla odoteltiin varmasti jo safetyä eli omaa maalia, joka olisi syntynyt Saintsin pallonkantajan taklaamisesta maalialueella, mutta toisin kävi. Bona pakitti maalialueelle ja löysi heitollaan aloituslinjan tasalta Eero Hiltusen, joka pakeni paikalta pallo mukanaan ja aikakirjoihin merkittiin peräti 98 jaardin juoksu. Tällä kertaa Henri Laineen lisäpistepotkukin onnistui ja tilanteeksi saatiin 13–43.

Vielä kerran saatiin tulostaululle säpinää, sillä ottelun päätösnumerot syntyivät, kun Sebastian Benrdtsson viskoi pallon 22 jaardin heitolla yllättäen keskushyökkääjä Chris Douglasille, joka otti pallon varmasti kiinni Saintsin maalialueella tehden näin illan kolmannen maalinsa. Malka sai potkullaan kunnian niitata ottelun päätöslukemiksi 13–50.

<iPaikallista väestöä tyypillisissä asusteissaan.


Ottelun parhaina palkittiin aika odotetusti Trojansilta Chris Douglas ja Saintsilta Tommi Pinta. Trojans eteni ottelussa 433 jaardia, Saints 281, jossa Laineen 98-jaardisella maalilla on merkittävä osuus. Trojansin pelinrakentajat heittivät lähes identtiset tilastot. Kadmiry onnistui 12 kertaa 21 yrityksestä, keräsi 113 jaardia, heitti kaksi maalia ja yhden syötönkatkon. Berndtsson heitti 12 kertaa, joista kahdeksan onnistui, jaardeja kertyi 128, maaleja kolme ja syötönkatkoja yksi. Douglas juoksi 149 jaardia 11 yrityksellä eli aika kovalla keskiarvolla. Aappo Saloranta koppasi pallon kahdeksan kertaa ja eniten taklauksia keräsi Ilya Redin, kaikkiaan yhdeksän.

Saintsin Dominic Bonan tilastot olivat 16 onnistunutta heittoa 28 yrityksellä, maali ja syötönkatko. Tommi Pinta napasi yhdeksän kiinniottoa ja eniten jaardeja juoksuilla keräsi Bona itse, kaikkiaan 31. Puolustajista ahkerin taklaaja oli Juha Kangas 8,5 taklauksella.

Trojansin seuraava vastustaja on ensi lauantaina Wasa Wa1ld Royals Vaasasta. Ottelu yläkentällä alkaa kello 16.00.

Kari Toivonen