37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans täpärästi voittoon

04.06.2016 klo 22:00

Ottelun alussa näytti siltä, että Trojans nollaa Royalsin helposti. Vieraat eivät päässeet hyökkäyksissään lähtökuoppia pidemmälle ja kotijoukkue hankkiutui nopeasti tulostaululle Roman Runnerin napattua Miro Kadmiryn lyhyen heiton maalialueella. Lisäpisteitä ei tullut ja tilanne 6–0 Trojansille.

Ensimmäisen neljänneksen lopussa kuitenkin tapahtui äkillinen muutos. Royalsin pelinrakentaja Isaac Fisher löysi lyhyellä heitollaan Phung Nguyenin, joka löysi vapaan kaistan kentältä, ja porhalsi maaliin asti. Lisäpistepeli tuotti kaksi pistettä ja yllättäen vierasjoukkue Royals olikin johdossa 8–6.

<iChris Young loikkaa kuvitteellisten Trojans-puolustajien yli maalialueelle, sillä onhan se näyttävämpää kuin pelkkä kävely.


Royals sai uskoa tekemiseensä johtoasemasta ja pitikin Trojansin pihdeissään. Jo Crocodilesia vastaan keskushyökkääjän paikalla kokeiltu amerikkalainen tukimies Chris Young osoittautui lähes pitelemättömäksi, kun häntä peluutettiin Royalsin päästessä turkulaisten red zonelle eli 20 jaardin etäisyydelle maalialueesta. Young veikin tiikeriloikallaan Royalsin jo 14–6 johtoon ja johto kasvoi vielä George Godwillin potkulla yhdellä pisteellä.

Trojans alkoi hiukan hyperventiloida ja hermoilu aiheutti monenlaista virhettä. Aloitussyötöt leijailivat pelinrakentajan yli, lentopotkut karkasivat nopeasti sivurajan yli ja keltaiset liput täplittivät kentän pintaa toistuvasti kaikenlaisten virheiden merkiksi. Kotijoukkueen onneksi Chris Douglas näytti esimerkkiä muille ja karkasi linjan keskeltä kuin kanuunasta ammuttuna ja toi joukkueen iskuetäisyydelle. Sama mies viimeisteli 20 jaardin tahtomaalin, joka toi Trojansin taas peliin mukaan. Lisäpistepotkun aloitussyöttö jäi matalaksi ja Kadmiry yritti kehittää tilanteesta jotain, mutta epäonnistui. Tilanne 12–15.

<iChris Douglas sytytti Trojansin nyypähtäneen peli-ilon uuteen liekkiin.


Trojans löysi taas hetkeksi kadonneen peli-ilon ja sai pidettyä vaasalaiset pisteittä neljänneksen loppuun asti. Samalla se itse onnistui maalinteossa vain 19 sekuntia ennen tauolle lähtöä. Asialla oli jälleen Roman Runner, joka sieppasi Kadmiryn 25 jaardin heiton maalialueella, ja vei Trojansin taas johtoon. Joni Malka onnistui lisäpistepotkussa ja tauolle mentiin numeroissa 19–15.

Kolmas neljännes oli pelitapahtumiltaan tasainen, mutta peliä pelattiin lähes yksinomaan Trojansin kenttäpuoliskolla. Kahdesti Royals pääsi lähelle turkulaisten maalialuetta ja käytti kaikki neljä yritystään murtautuakseen maalilinjan yli siinä kuitenkaan onnistumatta. Väkivahva Chris Young toi joukkueensa parhaimmillaan vain kahden jaardin päähän Trojansin maalista, mutta kotijoukkueen puolustus seisoi sijoillaan kuin muuri. Toisella kerralla vaasalaiset pääsivät 15 jaardin päähän, mutta tälläkään kertaa Trojans-puolustus ei murtunut. Nämä puolustuksen uroteot olivatkin yksi ottelun ratkaisevimmista hetkistä.

Kolmannen neljänneksen lopulla sankarin rooliin nousi Miko Ylikoski, joka on todellinen troijalaisen taistelijan paradigma. Pyyteetön pelaaja, joka pelaa kahteen suuntaan. Hyökkäyksessä hän yleensä tekee tilaa Chris Douglasille, mutta nyt hän koppasi Kadmiryn lyhyen syötön kentän oikeassa laidassa ja pujotteli 40 jaardia vastustajia selästään karistaen aina maalialueelle asti. Lisäpistepotkun jälkeen taululle näppäiltiin lukemat 26–15.

Edessä oli jännittävä neljäs ja viimeinen neljännes. Trojansin hyökkäys pääsi koko neljänneksen aikana kentälle vain kahdesti. Muun ajan turkulaisten puolustus yritti pitää vaasalaiset poissa tulostaululta. Kun peliaikaa oli jäljellä noin viisi minuuttia, Royals onnistui murtamaan Trojansin tiiviin puolustuksen. Pelinrakentaja Isaac Fisher oli hankala pideltävä, sillä hän piti paljon palloa, juoksi linjan takana väistellen taklauksia ja löysi usein Dmitri Doubitskin heitoillaan. Hyökkäysvuoron päätti kuitenkin Fisherin oma juoksu maalialueelle. Lisäpisteitä vaasalaiset yrittivät kahta, jotta ero olisi supistunut kolmeen pisteeseen eli yhteen kenttäpotkumaaliin. Yritys ei kuitenkaan onnistunut. Tilanne 26–21.

<iChris Young näkee silmänurkassaan Ilkka Koirasen uhkaavan hahmon. Hetkeä myöhemmin uhkaava hahmo roikkuu Youngin päällä kuin huonosti istuva puku.


Trojansin hyökkäys kävi lyhyesti kentällä, muttei onnistunut kuluttamaan kelloa kuin kaksi minuuttia. Ville-Valtteri Suojasen pitkän lentopotkun jälkeen peliaikaa oli 2.47 jäljellä ja Royals aloitti oman hyökkäysvuoronsa syvältä omata alueeltaan, kahdeksan jaardin linjalta. Vaasalaiset siirtyivät no huddle -hyökkäykseen, jossa pelit lähtevät saman tien linjasta ilman aloituskokousta. Kymmenellä pelillä Royals eteni pikavauhtia läpi kentän vuorotellen lyhyitä heittoja ja Fisherin omia juoksuja. Tulostaululla digitaalikellon numerot laskivat hupenevaa aikaa, kun Royals epätoivoisesti yritti tunkeutua Trojansin puolustuksen läpi maalialueelle. Kotiyleisön villisti kannustamana Trojansin puolustus ylsi vielä viimeiseen urotyöhön ja piti kuin pitikin Vaasan kuninkaalliset hyökkäysjoukot poissa tulostaululta. Lopputulos jännittävien vaiheiden jälkeen 26–21.

Parhaina palkittiin ottelun luonteelle sopivasti puolustuspelaajat. Trojansilta Sami Toivonen ja Royalsilta Efe Evwaraye. Brewdogin Share The Love -pelaajaksi Trojansin kapteenisto valitsi pelinrakentaja Miro Kadmiryn.

Kari Toivonen