37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans Women jatkoi voittoputkeaan Hämeenlinnassa

19.06.2016 klo 11:48

Trojansin naisten joukkue nousi sarjakärkeen voittamalla lauantaina sarjanousija Hämeenlinna Huskiesin selvin numeroin 66–12 (30–6). Lea Kaszas oli jälleen turkulaisten tehopelaaja viimeistellen neljä maalia ja juosten 342 jaardia.

Trojans aloitti ottelun samoin kuin edellisenkin eli Lea Kaszas palautti aloituspotkun maaliin asti. Lisäpistepotku ei onnistunut, joten taululle 0–6 vierasjoukkue Trojansin hyväksi. Niin ikään kuin toisintona edellisestä ottelusta, toisen maalin teki Kirsti Nirhamo pitkästä Jonna Hakkaraisen linkoamasta heitosta. Lisäpistepelissä Kaszas juoksi joukkueelleen kaksi pistettä – tilanne 0–14.

Huskies onnistui kaventamaan ottelua, kun hämeenlinnalaiset etenivät omalta 38 jaardin linjaltaan Anne Rasilahden juoksuilla ja pelinrakentaja Jenni Mölsän pitkällä heitolla Jessi Maunulalle aina turkulaisten 18 jaardin linjalle asti. Loppumatkan Mölsä kuittasi nakkaamalla pallon Rasilahdelle ja kotijoukkuekin pääsi tulostaululle. Lisäpistepeli ei kartuttanut saldoa, joten tilanne nyt 6–14.

Maalista Huskies sai itseluottamusta ja he onnistuivatkin pysäyttämään Trojansin seuraavan hyökkäysvuoron vain 30 jaardin päähän maalistaan. Hämeenlinnan oma hyökkäys ei kuitenkaan päässyt jaardiakaan eteenpäin ja Huskies joutui turvautumaan lentopotkuun. Trojans ei tarvinnut kuin neljä peliä viedäkseen pallon seuraavan kerran maalialueelle. Lea Kaszasin juoksut ja Hakkaraisen heitto Katriina Saariselle kuljettivat vierasjoukkueen läpi kentän ja viimeiset yhdeksän jaardia pallo matkusti Kaszasin kainalossa maalilinjan yli. Jonna Hakkarainen lisäsi Trojansin pistemääräksi 22 onnistumalla lisäpistepelissä kahden pisteen arvoisesti.

Ennen ensimmäisen puoliskon päättymistä nähtiin vielä yksi pistesuoritus, ja sen teki Trojans. Hakkaraisen käsi puhui painavaa asia ja Kirsti Nirhamo oli kuulolla. Maalilla ja sitä seuranneella Lea Kaszasin lisäpisteillä taukonumeroiksi saatiin 6–30, vaikka neljänneksen lopussa Huskies saikin masinoitua varsin hyvän hyökkäysvuoron, jolla palloa kuljetettiin aina turkulaisten 25 jaardin linjalle asti.

Kolmannella neljänneksellä Trojans kasvatti johtoaan ensin Kaszasin pitkällä, 44-jaardisella juoksupelillä, Hakkaraisen kuuden jaardin rynnistyksellä ja Kaszasin lisäpisteillä sekä Minna Kuuselan lähietäisyydeltä juoksemalla maalilla, johon Jutta Luhtala koppasi kaksi lisäpistettä. Viimeiselle neljännekselle siirryttäessä ottelu oli jo lukemissa 6–52.

Neljäs neljännes sisälsi vielä kolme maalia, joista kaksi teki Trojans ja yhden Huskies. Vierasjoukkueen maaleista ensimmäinen syntyi Lea Kaszasin puolesta kentästä lähteneestä juoksupelistä. Edellisellä yrityksellä pelinrakentaja Hakkarainen taklattiin aloituslinjan takana ja pallo irtosi hänen kädestään, mutta se jäi kuitenkin hänen haltuunsa. Kaszas kuittasi parin jaardin takapakin korkojen kanssa juoksemalla pallon maaliin asti. Kirsti Nirhamo nappasi Hakkaraisen heitosta kaksi lisäpistettä.

Huskies sai hiukan lohtua kavennuksesta, jonka orkestroivat pelinrakentaja Mölsä, keskushyökkääjä Anna Koskela sekä lopulta 29 jaardin heittopelistä maalin viimeistellyt Jessi Maunula. Lisäpistepeli ei onnistunut, joten tilanne tässä vaiheessa 12–60.

Ottelun päätösnumerot merkittiin pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen nimiin. Kaszasin heitoilla ja Nirhamon pitkällä koppauksella Trojans pääsi Huskiesin kahden jaardin linjalle, josta Hakkarainen itse rynni pallon läpi linjasta. Loppulukemat Hämeenlinnassa 12–66.

Trojansin puolustuksessa Veera Kiiskinen suoritti komeat 9,5 taklausta, joista kahdeksan sooloa, ja kolmella taklauksista vastustajaa työnnettiin reilusti taaksepäin. Mia Rohkimainen saalisti seitsemän taklausta. Gabriela Lönngren ja Kirsti Nirhamo saivat lisäksi tililleen myös syötönkatkot.

Trojans nousi voitolla sarjan kärkeen tasapisteissä Pietari Valkyriesin kanssa, mutta paremmalla maalierolla. Myös Helsinki Roosters voi nousta tasapisteisiin, mutta ohittaakseen Trojansin pitäisi Roostersin voittaa sunnuntain ottelussa Jaguars yli 84 pisteellä. Trojansin seuraava ottelu pelataan Turussa urheilupuiston yläkentällä lauantaina 2.7. kello 16 ja silloin on sähköä ilmassa. Vastaan tulee juuri Roosters, jonka riveihin siirtyi talven aikana kolme Trojansin pelaajaa. Sitä peliä ei kannata missata!

Kari Toivonen