37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kitkerästä tappiosta voittojen tielle

27.06.2016 klo 16:56

Perjantaina tv-ottelussa Turun urheilupuiston yläkentällä ottavat yhteen kaksi joukkuetta, jotka molemmat kärsivät edellisellä kierroksella kirvelevän tappion vain kolmella pisteellä aivan ottelun viime hetkillä. Vantaan TAFT menetti johtoasemansa 15 sekuntia ennen loppuvihellystä ja voitto lipesi Porvoon Butchersille. Turussa taas Seinäjoki Crocodiles vei voiton lähes koko ottelun ajan johtoasemassa olleen Anders Trojansin nenän edestä kenttäpotkumaalilla, kun pelikellossa oli peliaikaa vain 10 sekuntia.

Anders Trojans on Vaahteraliigassa kolmantena kuudella pisteellä, TAFT pitää perää kärsittyään tappion kaikissa pelaamassaan viidessä ottelussa. Trojansin tappiot ovat tulleet sarjassa sen edellä oleville joukkueille, Roostersille ja Crocodilesille. Pisteet Trojans on kuitannut Saintsilta ja Royalsilta sekä perjantain vastustajalta TAFTilta, jonka se kohtasi Vaahteraliigan avausottelussa Vantaalla. TAFT kärsi silloin selvän 15–57 tappion, mutta tuolloin joukkueesta puuttui vielä pelinrakentaja Cole Webb. Avausottelun jälkeen TAFT on tappioista huolimatta pysynyt varsin hyvin pelissä mukana Roostersia, Royalsia ja Butchersia vastaan, mutta Crocodilesilta tuli pataan suurinumeroisesti 0–42.

Trojans on kärsinyt pitkin kautta lukuisista loukkaantumisista. Viimeisin tapaus oli Trojansin taklaustilaston ykkönen, tukimies Ilya Redin, jonka kausi päättyi Crocodiles-ottelussa polvivammaan. Redinin loukkaantuminen ei voi olla vaikuttamatta turkulaisten puolustukseen, onhan kolmikko Toivonen–Koiranen–Redin ollut väkevä kombinaatio vastustajien juoksupelien tuhoamisessa. Uusille sankareille on nyt tilausta ja aika näyttää nouseeko sellaisia.

Pelkää mollia ei Turun suunnalta kuitenkaan kuulu, sillä ensimmäisen ottelunsa Crocodilesia vastaan pelannut uusi pelinrakentaja, amerikkalainen Max Shortell osoitti heti ensimmäisestä hyökkäysvuorosta alkaen olevansa todellinen vahvistus Trojansille. Yhteys löytyi varsinkin Juuso Mäkiseen, joka teki kahdesta pitkästä heittopelistä upeat maalit. Juhannustauon aikana Shortellilla on ollut aikaa tutustua paremmin joukkueeseensa ja etenkin laitahyökkääjiinsä, joten perjantain ottelussa on odotettavissa varmasti vielä vakuuttavampaa heittohyökkäystä.

Myös maavoimissa asiat ovat turkulaisten osalta kunnossa. Liigan ykkösetenijä on Trojansin Chris Douglas, joka on kantanut palloa 100 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla ja siinä sivussa tehnyt viisi maalia juosten ja yhden heittopelin päätteeksi. Douglasin takana tulossa ovat Mikael Koho ja Eemeli Valkamo, jotka tilaisuuden saatuaan ovat pystyneet toimittamaan sen, mitä on tilattu. Unohtaa ei sovi myöskään Trojansin ”sveitsiläistä linkkuveistä” Miko Ylikoskea, joka on loistava lähes millä pelipaikalla tahansa.

TAFTin voittotilasto voi olla murheellista katsottavaa, mutta yksittäisten pelaajien joukossa on useitakin, joita kannattaa perjantaina seurata silmä kovana. Koko liigan taklaustilaston kärjessä komeilee TAFTin Jim Barry 21 soolotaklauksella ja 29 avustuksella. Myös jo aiemmin mainittu pelinrakentaja Cole Webb on noussut vain kolmen pelaamansa ottelun jälkeen heittotilastoissa neljänneksi. Webbin heittojen toisessa päässä usein oleva Cedric Johnson taas on liigan kolmonen kiinniottajien tilastoissa.

Vilkaisu tilastoihin kertoo, että TAFTin juoksupelit eivät ole ainakaan tähän mennessä tuottaneet sellaista tulosta, että se antaisi aihetta sombrerojen ilmaan heittelemiselle. Ottelukohtainen keskiarvo on vaatimattomat 44,4 jaardia ja yritystä kohden eteenpäin on päästy 1,8 jaardia. Maata pitkin palloa on kantanut etupäässä Andre Dahlman, jolle nahkasoikio on ojennettu 58 kertaa. Toiseksi eniten palloa on ulkoiluttanut pelinrakentaja Webb itse.

Heittämällä tulosta on tullut juoksupelejä paremmin, keskimäärin 5,6 jaardia yritystä kohden ja 11,5 onnistunutta koppia kohden. Ykköskohteena on ollut jo edellä mainittu Johnson, mutta eniten jaardeja heittopeleistä on saalistanut Joel Sisler. Tämä kaksikko onkin TAFTin vaarallisin osa ja varmasti Trojansin takakentän tarkkailun alla.

Perjantaina nähdään, mitä uutta joukkueet ovat juhannustauon aikana juonineet ja palaako Trojans takaisin voittojen tielle vai avaako TAFT viimein oman voittotilinsä. Ottelu potkaistaan käyntiin Turun urheilupuiston yläkentällä perjantaina 1. 7. kello 18.30.

Ennakkoliput: www.zupticket.com

Kari Toivonen