7 - 14

Royals - Trojans

19.8.2017 – Vaasa, Kaarlen kenttä 15.30

19 - 6

Trojans - Crocodiles

12.8.2017 – Turku, yläkenttä klo 15.30

35 - 20

Roosters - Trojans

7.8.2017 – Helsinki, Velodromi klo 18.30

31 - 7

Trojans - Saints

29.7.2017 – Raisio, Kerttula klo 15.30

14 - 32

Trojans - Huskies

17.7.2017 – Turku, yläkenttä klo 18.30

Tappiottomat Trojans ja Roosters kohtaavat Naisten Vaahteraliigassa

29.06.2016 klo 00:12

Naisten Vaahteraliiga palaa juhannustauolta lauantaina 2.7, kun Trojans saa vastaansa viime vuoden hopeajoukkueen, Helsinki Roostersin Turun urheilupuiston yläkentällä klo 16 alkaen.

Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet viime kaudelta, esimerkiksi aiemmat kaudet Trojansin väreissä pelanneet Janina Virtanen, Nelli Vaara sekä Else Suutarinen edustavat kuluvalla kaudella Roostersia. Viime vuonna joukkueiden kohdatessa samaisella kentällä jätti Roosters Trojansin pisteittä. Molemmilla tekijöillä on varmasti annettavana lisämaustetta joukkueiden väliseen kohtaamiseen lauantaina.

Molempien joukkueiden juoksupelit ovat olleet tällä kaudella myrkkyä aiemmille vastustajille. Tuskin tulee vauhtia puuttumaan tästäkään ottelusta, sillä yläkentällä kohtaavat sarjan kaksi tähän asti tehokkainta keskushyökkääjää, Trojansin amerikkalaisvahvistus Lea Kaszas (#5) ja Roostersin Jenni Linden (#2).

Molempien joukkueiden pelinrakentajat, Trojansin Jonna Hakkarainen (#8) ja Roostersin Sanna Järvinen (4#) pakottavat kokemuksellaan vastustajan puolustuksen varpailleen.

Trojansilla on tunnetusti nopeajalkaiset ja kokeneet laitahyökkääjät Kirsti Nirhamo (#21) ja Jutta Luhtala (#85), jotka molemmat ovat vaarallisia pallon saadessaan. Roostersin hyökkäyksestä mainittakoon kokeneet laitahyökkääjät Sari Kuosmanen (81#) ja Janna-Jemina Sailes (#80), jotka ovat varmasti pelinrakentaja Järvisen suosikkikohteita heittopeleissä.

Suuressa roolissa ottelua tulee olemaan joukkueiden puolustukset. Trojansin puolustuksen avainrooleissa ovat aiemmissa otteluissa olleet Veera Kiiskinen (#35), Mia Rohkimainen (#40) sekä vahvaa näyttöä viime pelissä antanut Kirsi-Maria Lempinen (#24). Kolmessa aiemmassa ottelussa Roostersia vastaan on tehty vain kuusi pistettä, kun taas Trojansia vastaan on tehty 47 pistettä. Hyökkäyksen puolella Trojans on tehnyt 188 pistettä, ja Roosters 114 pistettä.

Molemmat joukkueet ovat suoriutuneet aiemmista otteluista tällä kaudella puhtain paperein ja pitävät tällä hetkellä paikkaa sarjakärjessä, Trojans 1. ja Roosters 2. joten tulevalla kierroksella toinen joukkueista joutuu kärsimään kauden ensimmäisen tappionsa.

Mielenkiintoista myös nähdä kuinka Trojansin joukkueeseen hiljattain saapunut toinen amerikkalaisvahvistus Elise Stephenson ehtinyt sopeutua joukkueeseen sekä mikä on Janina Virtasen rooli Roostersin paidassa. Entä mitä tapahtuu, kun molempien joukkueiden kovia suorituksia tehneet linjat pääsevät vastakkain? Näihin kaikkiin saat vastauksen saapumalla Turun urheilupuiston yläkentälle lauantai-iltapäivänä klo 16.00.

Jutta Luhtala