37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

TAFT piinasi Trojansia pitkään

02.07.2016 klo 00:41

Trojans siirtyi ottelun alussa nopeasti johtoon, mutta Vantaan TAFT pysyi sitkeästi kotijoukkueen kannoilla pitkälle toiselle puoliskolle asti. Lopulta Trojans sai kaunisteltua numeroita, mutta ottelu ei ollut millään muotoa helppo, vaikka loppunumerot 51–27 voivat kertoa muuta.

TAFT voitti kolikonheiton, mutta päätti siirtää valinnan toiselle puoliskolle, ja Trojans sai aloittaa ottelun hyökkäävänä osapuolena. Miko Ylikoski palautti avauspotkun 45 jaardin linjalle asti ja heti ensimmäinen varsinainen yritys tuotti tulostauluvastaavalle hommia. Chris Douglas pinkaisi kuin lähtötelineistä matkaan, eikä pysähtynyt ennen maalialuetta. Joni Malka kengitti lisäpisteen ja peli oli 7–0, kun turkulaisyleisö oli vasta laskeutumassa ahtereilleen yläkentän katsomossa. TAFT ei vielä ensimmäisellä hyökkäysvuorolla vakuuttanut ja Trojans pääsi lisäämään johtoaan vielä Chris Douglasin toisella maalilla 13 pisteeseen, mikä oli omiaan tuudittamaan kotiyleisön väärään turvallisuuden tunteeseen ja helppoon voittoon.

Trojansin loukkaantumissuma ei osoita päättymisen merkkejä ja varsinkin puolustus on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista. Perjantain ottelussa oli aloittavista tukimiehistä remmissä vain Ilkka Koiranen. Ilya Redin loukkaantui Crocodiles-ottelussa ja samassa pelissä Sami Toivonen sai yhden ottelun pelikiellon ”tähtäämisestä”. Tähän kun lisää vielä ennestään poissa olevat pelaajat, ei olisi tarvinnut olla mikään ”ainokassinen” ennustaakseen, että ottelusta voi tulla hankala.

Vantaan TAFT sai siis pelin juonesta kiinni ensimmäisen neljänneksen lopulla. Vantaalaiset käyttivät aluksi vuoron perään pelinrakentajana sekä Cole Webbiä että Cedric Johnsonia, mutta siirtyivät sitten käyttämään Johnsonia pelinrakentajana ja Webbiä laitahyökkääjänä. Tämä kombinaatio toimikin erinomaisesti. Webb teki TAFTin neljästä maalista kolme Johnsonin heitoista. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin Joel Sisler, joka koppasi Johnsonin 17 jaardin heiton kuuden pisteen arvoisesti. Andre Dahlman potkaisi lisäpisteen haarukkaan.

Tämän jälkeen joukkueet tekivät maaleja vuorotellen niin, että Trojansin johto vuoroin kasvoi, vuoroin supistui seitsemällä pisteellä. TAFT onnistui tekemään ensimmäisen puoliskon viimeisen maalinsa pelistä, jonka alkaessa pelikellossa oli aikaa yksi sekunti. Tilanne nostatti hiukan verenpainetta Trojansin sivurajalla, sillä TAFT aloitti yrityksensä lähes välittömästi edellisen pelin päätyttyä ja turkulaisten mielestä vantaalaiset eivät olleet liikkumatta vaadittavan sekunnin verran. Tuomarien tulkinta oli kuitenkin se, jolla oli merkitystä, joten TAFT onnistui kaventamaan taukonumeroiksi jännittävät 27–21.

Kolmannella neljänneksellä Trojans onnistui maalinteossa kahdesti ja sai kasvatettua johtonsa hiukan turvallisemman tuntuiseksi, mutta vielä kerran TAFT tuli Webbin maalilla hätyyttelemään Trojansia ja kiusaamaan kotiyleisöä. Lopulta Trojans sai kaunisteltua numeroita itselleen edustavammiksi maalilla ja kenttäpotkumaalilla. Loppunumerot 51–27.

Chris Douglas teki Trojansin maaleista kolme ensimmäistä, sen jälkeisistä maaleista Aappo Saloranta merkkautti itselleen kaksi, Juuso Mäkinen ja Tuomas Mankki kumpikin yhden. Mankki keräsi heitoilla kaikkiaan 100 jaardia. Joni Malka potkaisi sisään kuusi lisäpistettä ja yhden kenttäpotkumaalin.

Puolustuksessa Ville-Valtteri Suojanen loukkasi ottelun tiimellyksessä olkapäänsä, ja Teemu Thorström sai itselleen näytön paikan. Thorström poimikin komean syötönkatkon maalialueella ja esiintyi muutenkin pirteästi. Myös Roman Runner kunnostautui syötönkatkossa. Ilkka Koiranen oli ahkerin taklaaja yhdessä Seikko Vennelän kanssa ja Miko Ylikoskelle merkittiin yksi pelinrakentajan säkitys. Ottelun parhaina palkittiin Trojansin pelinrakentaja Max Shortell ja TAFTin Joel Sisler. Ottelun nälkäisin pelaaja, Tuomas Mankki palkittiin Miss Klose Smokery & Barbecuen herkuilla.

Trojans otti siis neljännen voittonsa ja nousi tasapisteisiin toisena sarjassa olevan Roostersin kanssa. Helsinkiläisillä on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Trojansin seuraava ottelu on ensi sunnuntaina kotona pelattava Trojans–Butchers.

Kari Toivonen