37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Butchers piinasi, mutta Trojans kaasutteli karkuun

10.07.2016 klo 22:27

Auringonpaisteessa kylpevällä Turun urheilupuiston yläkentällä on tänä kesänä tarjottu yleisölle toinen toistaan jännittävämpiä urheilunäytelmiä. Käsikirjoitukset ovat vaihdelleet, mutta se on ollut varmaa, että yleisö on saanut istua suuren osan ottelusta aivan istuinpaikkansa reunalla. Sen verran hermoja raastavia ovat kaikki pelit ainakin suurimman osan aikaa olleet. Näin myös tänä sunnuntaina, kun Anders Trojans nousi 7–20 tappioasemasta 42–20 voittoon Porvoon Butchersista.

Anders Trojansin alku otteluun oli heikko. Aloitettuaan hyökkäävänä osapuolena Trojansin visiitti kentällä jäi alle minuutin mittaiseksi. Pelinrakentaja Max Shortellin heitto syvälle keskelle päätyi aivan väärän väristä pelipaitaa käyttävän henkilön käsiin ja porvoolaiset saivat pallon puolen kentän paikkeilla. Trojansin puolustus pelasti tällä kertaa kotijoukkueen panemalla nopeasti pisteen Butchersin etenemiselle, ja yleisö odotti, että nyt Trojansin kone varmasti käynnistyy. Ei käynnistynyt.

Seuraavakin hyökkäysvuoro oli mallia kolme ja ulos. Joni-Petteri Malka tuurasi loukkaantumisen takia poissa ollutta Ville-Valtteri Suojasta puntterina ja onnistuikin mainiosti tehtävässä. Porvoo joutui aloittamaan hyökkäysvuoronsa omalta 24 jaardin linjaltaan, eikä sekään päässyt taittamaan taivalta kentällä kuin 13 jaardia.

<iTrevor Vasey on poiminut soikion ja on valmiina järjestämään turkulaisille ikävyyksiä.


Trojansin kolmas hyökkäysvuoro oli yhtä murheellinen kuin ensimmäinen eli se päättyi pallonmenetykseen. Miko Ylikoski poimi Shortellin lyhyen syötön ja eteni mallikkaasti, mutta Tero Kontiaisen taklaus oli sen verran väkevä, että pallo irtosi Ylikosken otteesta tantereelle, josta sen kävi poimimassa Butchersin Vesa Aaltonen. Butchers pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa 36 jaardin päässä Trojansin maalialueesta ja tulihan se lopulta vastaan, kun pelinrakentaja Trevor Vasey pommitti maalialueelle ehtineen Daniel Luoman tartuntaelimiin pelivälineenä käytetyn puhallettavan nahkasoikion. Lisäpistepeli oli sen luokan viritelmä, ettei sitä palkittu sen paremmin yhdellä kuin kahdellakaan pisteellä.

Trojans sai nyt sellaisen herätyksen, että hyökkäyskin havahtui pelaamaan tai ainakin Chris Douglas, joka paineli ensin 16 jaardin lämmittelyjuoksun ja esitti sen jälkeen 64 jaardin spurtin, joka päättyi vasta maalialueella. Douglas esitteli sellaisia muuveja, että paikka Aira Samulinin Rytmikkäät-tanssiryhmässä olisi taattu. Lisäpistepotkun nakutti varmasti puikoista läpi Joni-Petteri Malka. Tilanne 7–6.

<iIlmankos jaardeja taittui, kun kuvan perusteella Chris Douglas sai lasketella alamäkeä.


Kun pisteiden makuun päästiin, niin niitä tehtiin sitten heti perään lisää. Butchers masinoi pitkän hyökkäysvuoron, jonka aikana vaellettiin omalta 17 jaardin linjalta toiseen päätyyn runsaassa kolmessa minuutissa. Keskituntinopeus ei päätä huimaa, mutta se tuskin oli tarkoituskaan. Maalin viimeisteli Mikko Seppänen, joka poimi Vaseyn syötön, kiepsahti juuri ratkaisevalla hetkellä irti Trojansin takamiehestä ja otti askeleen yli maaliviivan. Lisäpisteyrityksessä palattiin perinteiseen malliin ja Daniel Luoma potkaisi pallon haarukkaan vieden taas vaihteeksi porvoolaiset johtoon.

Toisen neljänneksen alussa pisteidentekotahti harveni ja tulostaulua hoitaville saatiin tehtävää vasta kolmisen minuuttia ennen puoliaikaa. Butchersin keskushyökkääjä Kemani Jones alkoi löytää juoksulinjoja, jotka upposivat Trojansin puolustukseen ja yksi näistä linjoista johti turkulaisten maalialueelle. Luoman lisäpisteellä päästiin tilanteeseen 7–20, joka ei juurikaan kotiyleisöä miellyttänyt.

Jos oli toisen neljänneksen alku peliajan totaalista väärinkäyttöä, viimeiset minuutit olivat sitäkin tiiviistunnelmaisempia. Butchersin maalin jälkeen Trojans kavensi välittömästi Chris Douglasin henkilökohtaisen taidon ja tahdon ansiosta. Douglas karkasi pitelijöiltään ja pinkoi 47 jaardia lähes maalialueelle asti. Jäljelle jääneet kahdeksan jaardia Douglas steppaili seuraavalla yrityksellä Malka näytti pallolle kenkää ja tilanne kaventui lukemiin 14–20 ja aikaa tähän kaikkeen kului vain 34 sekuntia.

<i"Hei kato, orava!" Teemu Thorström (22) on kiinnittänyt Daniel Luoman (7) huomion toisaalle, kun Roman Runner tekee tuttavuutta pallon kanssa.


Hätäisempi katsoja saattoi jo tässä vaiheessa suunnata kohti autiomaan keitaan lailla kutsuvia kioskeja ja Miss Klose Smokery & Barbecuen grillikärryä, mutta se oli poikamaista hätäilyä, josta rangaistiin yhden illan hienoimman suorituksen missaamisella. Butchers kävi yrittämässä johtonsa lisäämistä, mutta Roman Runner esitti kärkevän vastalauseen näille hankkeille nappaamalla suoraan lennosta Trevor Vaseyn heiton ja tuomalla pallon turkulaisittain miellyttävämpään maastoon. Trojansin hyökkäys aloitti Porvoon 39 jaardin linjalta, kun peliaikaa oli 45 sekuntia. Kotijoukkueen eteneminen oli tahmeaa, mutta kun kello näytti lukemia 00:10, Shortell haki 24-jaardisella heitolla maalialueelta Juuso Mäkistä, joka imitoi antilooppia ja loikkasi pallon lentoradalle oikea-aikaisesti kopaten sen mukaansa matkalla yläkentän keinonurmelle. Malka oli jälleen erehtymätön lisäpistepotkussa ja yläkentän kotiyleisö pääsi lähtemään taukoeineelle ruokahalua kiihottavassa yhden pisteen johtoasemassa 21–20.

Allekirjoittanut sai eräästä nimeltä mainitsemattomasta lähteestä ennustuksen, jossa todettiin, että Butchers ei tee toisella puoliskolla pistettäkään. Ennustusta ei oltu muotoiltu kryptisen runon muotoon, joten minulla ei ollut vaikeuksia tulkita sen sanomaa oikein. Pidin ennustusta totaalisena huuhaana, sillä Butchers oli esiintynyt todella vakuuttavasti ensimmäisellä puoliskolla. Niin kuitenkin kävi, ettei porvoolaisten hyökkäys enää pystynyt murtamaan Trojansin maalilinjaa. Nyt yritän epätoivoisesti löytää tätä ennustajaa ensi viikon Euro Jackpot -numeroihin liittyvän puhtaasti tieteellisistä lähtökohdista tapahtuvan kokeilun nimissä, mutta ei siitä sen enempää.

Butchers aloitti kolmannen neljänneksen pirteästi, mutta Trojansin Aleksi Wirén latisti iloisen tunnelman tehokkaasti nappaamalla syötönkatkon Vaseyn heitosta. Shortell vaihteli Douglasin juoksujen, omien heittojen ja omien juoksujen välillä ja pitkä draivi päättyi jälleen kerran Chris Douglasin nyt jo varsin hillittyihin tuuletuksiin maalialueella. Malka viimeisteli lisäpisteen ja Trojans siirtyi ensi kertaa ottelussa yhtä pistettä suurempaan johtoasemaan lukemin 28–20.

<iIlkka Koirasen ilme ei jätä tilaa tulkinnoille. Kemani Jones suuntaa suosiolla matkansa vastakkaiseen suuntaan.


Kolmannella neljänneksellä ei enempää pisteillä juhlittu, mutta viimesellä 12-minuuttisella Porvoon kenttäpäädyssä vierailtiin vielä kahdesti. Tuomas Mankki otti kopin Shortellin lyhyestä heitosta kentän vasemmassa laidassa ja ojensi pallolla varustetun kätensä maaliviivan yli kuuden pisteen arvoisesti. Ei varmaan tarvitsisi mainita, että Malka onnistui lisäpisteessä, mutta niin tosiaan kävi. Illan viimeisen maalin teki osuvasti Chris Douglas, joka kävi ottelun päätteeksi pokkaamassa ansaitusti sekä parhaan pelaajan että Miss Klosen nälkäisimmän pelaajan palkinnot. Lisäpisteellä höystettynä päästiin loppunumeroihin 42–20. Piste-ero on aika suuri, mutta todellisuudessa ottelu oli tasainen aina neljännen neljänneksen lopulle asti. Vielä 35–20 tilanteessakin Butchers taisteli vimmatusti päästäkseen peliin mukaan ja vasta Douglasin viimeinen maali katkaisi porvoolaisten selkärangan.

Trojans eteni ottelussa vain jaardin enemmän kuin Butchers. Lukemat olivat 476–475. Douglas merkkautti itselleen 267 jaardia juoksuista ja 64 kiinniotoista eli yhteensä huimat 331 jaardia ja neljä maalia. Max Shortell onnistui 12 heitossa 23 yrityksellä ja keräsi niillä 206 jaardia. Puolustuksessa Teemu Thorström on noussut komeasti vastaamaan haasteeseen, kun takakentältä on puuttunut kovia pelimiehiä. Thorström oli kentän ahkerin taklaaja kaikkiaan yhdeksällä taklauksella, joista seitsemän oli sooloja. Parivaljakko Ilkka KoiranenSami Toivonen säesti hienosti 8,5 ja 8 taklauksella.

Butchersin jaardeista suurimman osan etenivät Kemani Jones maata pitkin ja Mikko Seppänen ilmateitse. Myös Sebastian Lindell ja Robert Karlsson keräsivät kumpikin puolensataa jaardia. Puolustajista Tero Kontiainen, Vesa Aaltonen ja Jere Paananen olivat kerkeimmin vastustajien liiveissä kiinni.

Ottelun parhaina palkittiin tosiaan Chris Douglas Trojansilta, Butchersin palkittu oli Mikko Seppänen. Miss Klose Smokery & Barbecuen nälkäisin pelaaja oli niin ikään Douglas. Brewdogin Share The Love -pelaajaksi Trojansin kapteenisto valitsi Ilkka Koirasen, joka pelasi täydellä sykkeellä loppuun asti.

Voiton myötä Trojans vankisti asemaansa liigan kolmospaikalla ja taistelu pudotuspelien kotiedusta on käynnissä jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa. Tasapisteissä, mutta Trojansin yläpuolella sarjataulukossa olevalla Crocodilesilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna ja sen seuraava vastustaja on Butchers. Trojans taas saa jo viiden päivän päästä kotikentälleen kovimman mahdollisen vastustajan, Roostersin. TV-ottelu alkaa perjantaina kello 18.30.

Kari Toivonen