37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roosters sieti sadetta Trojansia paremmin

16.07.2016 klo 00:33

Alusta loppuun reippaassa sateessa pelattu Anders Trojans–Helsinki Roosters-ottelu osoitti heti alkuminuuteilta, että märkä kenttä ja pallo tekevät pelistä omalla tavallaan mielenkiintoisen. Kumpikin joukkue teki karkeita virheitä, mutta Roosters teki niitä vähemmän ja vastaavasti pisteitä enemmän, joten Trojans joutui taipumaan numeroin 13–33 (0–18).

Ottelun alku oli aikamoista vesipalloa. Roosters pääsi aloittamaan hyökkäävänä osapuolena ja pääsikin jo parhaimmillaan kahdeksan jaardin päähän Trojansin maalista, mutta joutui kolme yritystä päätä seinään puskettuaan yrittämään kenttäpotkumaalia. Aloitussyöttö ponnahteli märällä nurmella arvoituksellisesti ja Seikko Vennelä taklasi lopulta pallon perässä säntäilleen Akseli Olinin. Trojansin hyökkäysvuoro oli yhtä onneton esitys. Chris Douglas tosin eteni pallon kanssa heti ensimmäisellä yrityksellä komeasti 28 jaardia, mutta illan hahmoksi noussut Curtis Slater iski pallon Douglasin kädestä vapaille markkinoille ja oli itse ensimmäisenä sen päällä. Hyökkäysvuoro taas Roostersille.

Roosters pääsi pelaamaan sentään kolme downia, ennen kuin oli Micah Brownin vuoro hylkiä palloa. Koko pelin pirteästi pelannut Seikko Vennelä oli taas tikkana paikalla haalimassa palloa itselleen. On varmaan turha edes mainita, ettei Trojansin seuraava hyökkäysvuoro hätkähdyttänyt pituudellaan. Nimittäin heti toisella yrityksellä toistui sama kuvio kuin hetkeä aikaisemmin. Douglas etenee hienosti, kunnes Slater taas repii pallon häneltä ja hyökkäyssuunta vaihtuu.

<iJames Perrineaulla on kiireellistä asiaa Micah Brownille, ja se kerrotaan kuulijan ollessa horisontaalissa asennossa. Valkopaitaiset turvamiehet pyrkivät toppuuttelemaan Jamesia parhaansa mukaan.


Roosters oppi nyt pitämään pallosta kiinni ja eteni mallikkaasti omalta 15 jaardin linjaltaan suunnilleen Trojansin vastaavalle linjalle. Maalialue läheni uhkaavasti, mutta Trojansin Miko Ylikoski poimi hienon syötönkatkon Brownilta. Se vain, että pelissä oli Trojansin paitsio ja pallo ojennettiin takaisin valkoisissa paidoissa pelanneelle Roostersille. Seuraavassa pelissä Alexander Kuronen kipaisi pallon maalialueelle ja vei vierasjoukkueen 6–0 johtoon. Lisäpistettä yritettiin pelaamalla, mutta Trojansin puolustus kiisti tämän ajatuksen heti alkuunsa.

Trojansin hyökkäys ei tuntunut lähtevän millään käyntiin. Turkulaiset tahkosivat seuraavat vajaan kolme minuuttia yhden kymmenjaardisen parissa, kunnes lopulta potkaisivat pallon naapurille. Roostersinkaan hyökkäys ei esittänyt mitään ihmeellistä ja vuoro päättyi lentopotkuun. Trojans pisti kuitenkin vielä paremmaksi tai tässä tapauksessa pahemmaksi, sillä sen hyökkäysvuoro päättyi ennen kuin se oli kunnolla alkanutkaan. Illan kolmannen pallonmenetyksen arkkitehti oli jälleen sama mies, Curtis Slater, joka nappasi pelinrakentaja Max Shortellin heiton kesken ilmalennon ja juoksi pallon maaliin. Lisäpistepeli oli jälleen pahasti torso ja taululle loihdittiin numerot 0–12.

<iMiestä on kuin moukarihäkissä, ei monta, mutta isoja.


Kolme pallonmenetystä riitti vakuuttamaan Trojansinkin siitä, että pelivälineestä täytyy pitää hiukan parempaa huolta. Kotijoukkue onnistui masinoimaan vakuuttavan draivin, jolla se eteni omalta 35 jaardin tasalta aina yhdeksän jaardin päähän Roostersin maalialueesta. Sitten alkoi hölmöily. Edessä oli neljäs yritys ja matkaa maaliin tosiaan yhdeksän jaardia. Karri Kuuttilan paita oli hajonnut atomeiksi edellisessä yrityksessä ja miehen piti tulla pois kentältä samalla otettiin aikalisä ja valmistauduttiin kenttäpotkumaaliyritykseen. Mahtoivatko pitkin ottelua olleet tv-aikalisät hämänneet Trojansia, sillä joukkue jäi käkäilemään kentälle, kun aikalisä oli jo loppunut. Seurauksena pelin viivyttämisestä tuomittava viiden jaardin rangaistus ja Joni-Petteri Malka joutuikin potkaisemaan 14 jaardin linjalta. Potku oli tarkka ja meni haarukkaan, mutta totta kai pelissä oli Trojansin virhe, ja palloa siirrettiin tällä kertaa 15 jaardia kauemmas. Malka pommitteli lämmittelyissä palloja 45 jaardin linjalta sisään, mutta Trojans päätti kuitenkin pelata neljännen yrityksen. Kaksi Roosters-pelaajaa tulee läpi linjasta kuin Wiklundin ovista, ja Shortellin käsi haukkaa kiireessä tyhjää. Pallo putoaa nurmelle, mutta Trojansin onneksi tuomarit tuomitsivat tilanteen epäonnistuneeksi heitoksi.

Roosters ei pystynyt kapitalisoimaan Trojansin epäonnistumista omalla hyökkäysvuorollaan, joka oli pitkä ajallisesti, mutta Trojansin puolustus pani tiukasti hanttiin. Kotijoukkueen puolustus antoi kyllä mahdollisuudet jopa ottelun voittamiseen, mutta hyökkäyksellä oli selvästikin huono päivä. Seuraavakin Trojansin hyökkäysvuoro luhistui kasaan heti kättelyssä. Epäonnistunut syöttö, rähmäys, joka sentään jäi itselle, toinen epäonnistunut heitto ja lentopotku. Ei siis mitään kerrottavaa jälkipolville. Välillä tuntui, että Trojans oli itse pahin vastustajansa. Roosters sattui vain olemaan paikalla ja tekemään pisteitä siinä sivussa. Puoliaikatuloksen 0–18 viimeisteli Bernard Luster, joka teki maalin 38 jaardin heittopelistä. Lisäpisteet eivät vieläkään onnistuneet.

<i"Siinä sulle kiva pallo" toteaa Micah Brown ojennettuaan hassun muotoisen pelivälineen paitaa jossain välissä vaihtaneen Jaycen Spearsin kannettavaksi.


Trojans sai pallon kolmannen neljänneksen aluksi ja joukkue tulikin peliin puhtia täynnä kuin vissypullo. Hyökkäys eteni aina Roostersin 19 jaardin tasalle, jossa neljäs yritys pakotti kokeilemaan kenttäpotkumaalia. Tällä kertaa yritystä eivät keskeyttäneet tuomarien keltaiset liinat, mutta Malkan potku livahti oikealta niukasti ohi. Trojans ei siis vieläkään päässyt taululle. Tässä vaiheessa peli oli vielä ainakin teoriassa auki etenkin, jos Trojans olisi saanut pisteitä.

Roosters iski seuraavalla hyökkäysvuorollaan kotiyleisön toiveiden arkkuun naulan aika syvälle, kun Micah Brown löysi heitollaan Jaycen Spearsin kentän oikeasta nurkasta lähellä maalialuetta. Spears uunotti kaksi Trojansin puolustajaa heittelemään kuperkeikkoja kentän ulkopuolelle samalla, kun hän kikkaili itsensä maalialueelle. Tällä kertaa helsinkiläiset päättivät kokeilla lisäpistettä potkaisemalla ja sehän onnistui. Tilanne 0–25.

Yleisö jaksoi kannustaa omiaan vähemmän rohkaisevista numeroista huolimatta, ja Trojans yltyi nousemaan vielä taisteluun. Pitkä hyökkäysvuoro sisälsi Douglasin juoksuja sekä heittoja Miko Ylikoskelle ja Aappo Salorannalle, kunnes viimein runsas parikymmenjaardinen Shortellin heitto tavoitti Ylikosken maalialueelta ja Trojans pääsi viimein tulostaululle. Malka potkaisi varmasti lisäpisteen ja tilanteeksi kaventui 7–25.

<iPelinrakentaja Micah Brown ei liidättänyt palloa sateessa kovinkaan ahkerasti, mutta ei tarvinnutkaan, kun pelivälinettä ulkoilutettiin tarvittavat määrät keskushyökkääjien kainalossa.


Tunnelma lässähti hieman, kun Roosters kuittasi turkulaisten kavennuksen heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan. Vauhtiin päässyt ja puoliajalla paitaa vaihtanut Spears karkasi puolesta kentästä turkulaispuolustukselta ja lopetti vasta ylitettyään maalilinjan. Lisäpisteissä palattiin kahden pisteen yrittämiseen ja tällä kertaa siinä onnistuttiin Kimi Linnainmaan rynnittyä viivan yli. 7–33.

Tämä alkoi riittää Roostersille ja pelinrakentajaksi tuli Otso Flinkman, joka etupäässä ojenteli palloa keskushyökkääjilleen kellon kuluttamiseksi. Trojans jaksoi kuitenkin vielä pelata ja onnistuikin kaventamaan peliä yhdellä maalilla Salorannan siepattua Shortellin heiton maalialueella vajaat kolme minuuttia ennen loppuvihellystä. Lisäpistepotkun Roosters blokkasi. Loppulukemat siis 13–33.

Ottelun parhaina palkittiin Roostersin Curtis Slater ja Trojansin Miko Ylikoski. Lisäksi Miss Klose Smokery & BBQ:n näkäisin pelaaja palkinnon pokkasi ansaitusti Seikko Vennelä.

<iSeikko Vennelä on liittynyt Jaycen Spearsin johtamaan kongaletkaan. Sami Toivonen seuraa tilanteen kehittymistä hyväksyvästi.


Trojans eteni ottelussa heittopeleillä 195 jaardia ja juosten 84. Roostersin vastaavat lukemat olivat 137 ja 292. Ero syntyi siis juoksupeleissä, joissa helsinkiläiset olivat selvästi vahvempia. Aappo Saloranta oli kentän ahkerin kiinniottaja seitsemällä kopilla ja 77 jaardilla. Puolustuksessa Trojansin tehomies oli Ilkka Koiranen 11,5 taklauksella. Koviin lukuihin ylsivät myös Sami Toivonen, yhdeksän sekä Seikko Vennelä ja Roman Runner 8,5. Roostersissa eniten taklauksia kokosi Sebastian Karbin, yhteensä kahdeksan.

Pähkinänkuoressa ottelun ratkaisu oli Trojansin hyökkäyksen tehottomuus ja Roostersin pari isoa peliä. Osansa oli myös Trojansin ottamissa rangaistuksissa. Molemmat saivat rangaistuksia lähes saman määrän, mutta Trojansin virheet osuivat juuri ratkaiseviin kohtiin. Isot pelit nollautuivat ja hyvin alkaneet hyökkäysvuorot katkesivat kiinnipitorangaistuksiin.

Trojansin seuraava vastustaja on kovassa nousukunnossa oleva Tampere Saints, joka on noussut liigassa neljänneksi voittamalla Butchersin, TAFTin ja Royalsin. Kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu pelataan Turun urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 24.7. kello 16.00 alkaen.

Kari Toivonen