37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans Women Naisten Vaahteraliigan kärkeen

16.07.2016 klo 23:57

Trojansin naisten joukkue teki historiaa voittamalla lauantaina Helsingissä Käpylän velodromilla hallitsevan mestarin, GS Demonsin, joka tähän mennessä on joka vuosi ollut ylitsekäymätön vastustaja. Trojans otti voiton vieläpä selkein numeroin, sillä Demonit kaatuivat luvuin 6–52 (6–6).

Voitolla Trojans Women nousi Naisten Vaahteraliigan kärkeen ainakin hetkellisesti, sillä sunnuntaina tasapisteissä oleva Helsinki Roosters kohtaa Pietari Valkyriesin ja helsinkiläisillä on mahdollisuus voitolla nousta Trojansin ohi.

Trojansilla on vielä jäljellä yksi ottelu runkosarjassa ennen välieräottelua, johon se on jo varmistanut paikkansa. Sunnuntaina 24.7. kello 11 eli hiukan ennen Trojansin miesten joukkueen ottelua yläkentällä vastaan asettuu Pietari Valkyries.

Runkosarjan voitto ratkeaa kolmikon Roosters, Trojans, Valkyries kesken. Roosters voi varmistaa voiton ottamalla pisteet pietarilaisilta. Trojans taas voi viedä runkosarjan mikäli Roosters häviää Valkyriesille ja Trojans voittaa pietarilaiset. Valkyriesin mahdollisuudet ovat kahden viimeisen ottelun voittamisessa. Viimeiseen otteluun jää silloin panokseksi runkosarjan toinen sija.

Otteluraportti

GS Demons sai pallon aloituspotkusta ja etenikin pääasiassa Anu Ruotsalaisen juoksuilla aina Trojansin 26 jaardin linjalle asti, mutta siihen Trojans-puolustus pani demoneille pisteen. Neljännellä yrityksellä Demons yritti vielä pelata, mutta Ruotsalaisen juoksu jäi jaardin vajaaksi, kun Eva von Haartman ja Jenni Saarenvalta taklasivat hänet ennen tavoitteen täyttymistä. Trojansin oma hyökkäysyritys epäonnistui pahasti, kun heti toisella yrityksellä Lea Kaszas hukkasi pallon ja Demonsin Venla Nikula ehti paikalle ensimmäisenä.

Demons pääsi yrittämään pisteitä todella hyvästä kenttäasemasta, vain 23 jaardia maalialueesta, mutta Trojansin puolustus oli täyttä timanttia. Sen paremmin Tiina Möttösen heitot kuin Anu Ruotsalaisen juoksutkaan eivät läpäisseet hermeettistä puolustuslinjaa ja yritysten loputtua Demons päätyi jopa neljä jaardia kauemmas kuin lähtötilanteessa.

Saatuaan pallon toistamiseen Trojansilta ei mennyt hetkeäkään, kun pallo oli ensimmäistä kertaa helsinkiläisten päädyssä. Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen ojensi pallon Jutta Luhtalalle, jonka pikajuoksijan jalat kuljettivat pelivälinettä yhtä soittoa 73 jaardia ja päätyyn asti. Luhtalan lisäpistepotku ei kuitenkaan onnistunut, joten tilanne Trojansille 6–0.

Kotijoukkue kuittasi turkulaisten johdon jo seuraavalla hyökkäysvuorollaan, kun Demons yhdisteli tehokkaasti heitto- ja juoksupelejä. Viimeisen 14 jaardin etapin hoiteli pelinrakentaja Möttönen itse tasoittaen ottelun lukemiin 6–6. Lisäpistepeli epäonnistui. Toinen neljännes oli maaliton ja puoliajalle mentiin siis tasatilanteessa.

Kolmannella neljänneksellä Trojans pani tuulemaan. Heti ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi nähtiin vierasjoukkueen pelaajat juhlimassa helsinkiläisten maalialueella, kun Jutta Luhtala teki toisen maalinsa 39 jaardin juoksun päätteeksi. Lisäpistepeli ei tuonut lisää merkittävää tulostaululle, joka vilkkui nyt numeroissa 6–12.

GS Demonsin oma hyökkäysvuoro alkoi S Seppälän hyvällä aloituspotkun palautuksella yli puolenkentän ja palloa kuljetettiinkin mallikkaasti aina Trojansin 10 jaardin linjalle asti, mutta jälleen kerran yritykset loppuivat ratkaisevalla hetkellä kesken. Viimeisellä yrityksellä suoritettu heittoyritys epäonnistui ja Trojans sai pallon 10 jaardin päässä omasta maalistaan. Pitkä etäisyys vastustajan maaliin ei merkinnyt mitään, kun Hakkarainen löysi heitollaan Luhtalan, joka pinkoi läpi kentän maaliin asti. Pituutta tälle heitosta lähteneelle pelille siis 90 jaardia. Lea Kaszas juoksi kirsikaksi kakun päälle vielä kaksi lisäpistettä. Tilanne nyt 6–20.

Onnistuneesta lisäpistepelistä käynnistyikin Kaszasin oma show. Kolmannella neljänneksellä Kaszas juoksi kaksi maalia, ja viimeisellä neljänneksellä vielä kolme lisää. Komeimpana Trojansin 38–6 johtoon vienyt 60 jaardin soolojuoksu heti hyökkäysvuoron ensimmäisestä pelistä. Myös kaksi viimeistä maalia olivat yli 30 jaardin siivuja. Lisäpisteet yhteen maaliesta teki Kirsti Nirhamo, joka nappasi Hakkaraisen heiton kahden pisteen arvoisesti. Lopputulos velodromilla 6–52.

Ottelun hahmoja olivat Jutta Luhtala kolmella ja Lea Kaszas kuudella maalillaan. Trojansin puolustus pelasi erinomaisen pelin pysäyttämällä kerta toisensa jälkeen Demonsin hyökkäyksen, usein jopa aivan maalilinjan tuntumassa. Varsinkin alussa, kun peli oli tasaista, se loi pohjan Trojansin voitolle.

Kari Toivonen