37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U17-juniorit taistelivat voiton Tampere Saintsista

18.07.2016 klo 18:16

Anders Trojansin U17-juniorit kävivät Tampereella maistamassa voiton makeaa nektaria. Ei voitto helpolla herunut, mutta periksiantamattomuudella ansaittu voitto oli sitäkin makeampi. Tasatilanteeseen päättynyt ottelu ratkaistiin vasta hyökkäyskilpailussa, jossa Trojans oli lopulta parempi.

Ensimmäisellä neljänneksellä Saints siirtyi ottelussa johtoasemaan maalin ja kahden lisäpisteen voimin. Kun Trojans jäi karvaasti ilman pisteitä, oli tilanne neljänneksen lopussa 8-0. Toisella neljänneksellä kotijoukkue kasvatti vielä piste-eroaan maalilla, mutta Eemeli Saarijärvi päätti puskea itsensä linjan läpi vaikka väkisin, ja blokkasi lisäpistepotkun. Trojans onnistui kaventamaan tilannetta pelinrakentaja Petrus Paateron maalilla, mutta lisäpisteet jäivät saamatta, ja tilanteeksi jäi 14–6. Saints pääsi vielä ennen puoliaikaa harmillisesti yllättämään ja lisäämään pistesaldoaan maalilla, mutta lisäpistepelissä tamperelaiset rähmäsivät pallon ja lisäpisteitä ei herunut. Puoliajalle siis tilanteessa 20–6.

Puoliajalla valmentajat Tero Niemi ja Ville Nevalainen puhututtivat pojat uuteen uskoon ja sotasuunnitelmat laadittiin jälkipuoliskolle. Kolmas neljännes toikin uudet tuulet. Veikka Kuisma kasvatti Trojansin pistesaldoa heittopelistä ja se myös viimeisteltiin lisäpistein. Seuraavat pisteet toi kotiin Henrik Lindström uskomattoman onnenpotkun tai oikeammin Eemelin punttipotkun päätteeksi. Vastustajan pelaaja hipaisi epäonnekseen palloa sormenkärjillä, jonka jälkeen pallo oli ilmalennon jälkeen pelattavissa, ja sehän päätyikin Henkan odottaviin käsiin maalialueella. Tilanne neljänneksen lopussa 20-20.

Viimeinen neljännes hikoiltiin puolin ja toisin pisteittä, ja kun ottelu ei voi päättyä tasan, siirryttiin hyökkäyskilpailuun. Trojansin osa oli aloittaa puolustuksella ja kovapäiset pojat päättivät olla antamatta periksi tuumaakaan, joten Saintsin yritykset jäivät tyhjiksi. Hyökkäys kiitti puolustusta mitä parhaimmalla tavalla, Marcos Mikkonen juoksi pallo kainalossaan maalialueelle melkeinpä vaivattoman oloisesti.

Erityiskiitos Anssi Hannelinille urheasta linjamiehen urakasta kumpaankin suuntaan pelaten vain muutaman downin lepotaukojen varassa.

Seuraavaksi vuorossa on kotipeli 24.7. Pansion Kisapuiston kentällä.

Katso ottelun huippuhetket koostevideolta.

Mirva Saarijärvi