37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Nousukuntoinen Saints tekee kotikäynnin Trojansin toipilaiden luo

20.07.2016 klo 09:40

Jos et vielä ole käynyt tänä kesänä katsomassa amerikkalaista jalkapalloa Turussa, sunnuntaina saattaa olla siihen viimeinen mahdollisuus. Yläkentän nurmi menee remonttiin ja Trojansin loput ottelut pelataan vieraskentillä. Sunnuntain vastustajan Tampere Saintsin kuntokäyrä on nousussa ja pelistä on tulossa jännittävä. Siinä yksi syy lisää tulla!

Trojans lähtee otteluun niskassaan tappio Roostersille viime perjantailta. Ottelu pelattiin kosteissa olosuhteissa ja vaikka sade ei nyt ihan raamatullisia mittasuhteita saavuttanutkaan, hankaloitti se molempien joukkueiden peliä. Roosters tottui tilanteeseen Trojansia nopeammin ja pääsi normaaliin rytmiin tehden riittävästi pisteitä, jotta voitto lähti kukkojen mukana Helsinkiin. Ensimmäiseen kohtaamiseen verrattuna Trojans päästi yhden maalin vähemmän ja teki yhden enemmän, joten eteenpäin on ehkä menty.

Saintsin viimeisin ottelu on 12.7. pelattu kamppailu Wasa Wa1ld Royalsia vastaan. Saints taisteli itselleen arvokkaan voiton lukemin 49–42. Lopputulosta pidettiin jenkkifutispiireissä jonkinlaisena yllätyksenä, mutta Saintsin riveihin palannut keskushyökkääjä Veikka Lehtonen oli se palapelin osanen, joka sai pelin loksahtamaan kohdalleen. Toisaalta on syytä muistaa, että Saints kylvetti vaasalaisia myös viime vuonna divarissa.

Trojans käy kovaa kamppailua välierien kotiedusta. Se taistelu kulminoituu runkosarjan viimeiseen otteluun Seinäjoella, mutta vain siinä tapauksessa, että turkulaiset voittavat myös muut jäljellä olevat ottelut, jotka – kuten todettua – ovat kaikki vieläpä vierasotteluita. Kohtalon ivaa olisi tietysti se, jos Trojans voittaisi kotiedun, mutta yläkentän remontti viivästyisi, eikä peliä voitaisi pelata kotiluolassa, mutta ei nyt mennä vielä niin pitkälle.

Tamperelaiset pyrkivät kynsin hampain pitämään kiinni nyt saavuttamastaan neljännestä sijasta. Viimeisestä pudotuspelipaikasta haaveilevat myös Royals ja Porvoon Butchers. Tämän kolmikon ottelut voivat mennä vielä todella mielenkiintoisesti ristiin, ja kauden päätteeksi saatetaan tarvita kilpailusääntöjä ja taskulaskinta, ennen kuin mitalipeleihin lähtevä saadaan selville. TAFTin loppukauden ohjelma on sen verran vaativa, että vantaalaisten jumbosija alkaa näyttää varmalta.

Trojans ja Saints kohtasivat alkukaudesta Pyynikin stadionilla ja pienen alkukangertelun jälkeen troijalaiset jättivät pyhimykset kauas taakseen. Lopputulos Tampereella 13–50. Tuon ottelun jälkeen on tapahtunut paljon ja varsinkin Trojansin kokoonpano on kokenut monenlaisia loukkaantumisista johtuneita muutoksia. Saints on sen sijaan vahvistunut jo aiemmin mainitun Veikka Lehtosen paluun myötä. Turussa odotettavissa onkin huomattavasti tasaisempi taistelu sarjapisteistä.

Pelinrakentaja Max Shortell on pelannut nyt neljä ottelua turkulaisten paidassa ja tulosta on syntynyt varsin mukavasti. Maaleja Shortellin heitoista on tehty 11 ja jaardeja on heitoilla edetty keskimääri 252 per ottelu, mikä on toiseksi eniten koko liigassa. Miinuspuolella on kuusi syötönkatkoa, mikä on kolmanneksi eniten ja ottelumäärään nähden aika paljon. Laitahyökkääjistä eniten koppeja on kaapannut Aappo Saloranta, mutta vastuu on jakautunut aika tasaisesti usealle pelaajalle, joten yksittäisen laitahyökkääjän eliminoimalla ei voita mitään. Keskushyökkääjä Chris Douglas on liigan kovin etenijä, mutta hänen takanaan Mikael Koho ja Eemeli Valkamo ovat valmiina, jos käsky käy. Miko Ylikoski on tehnyt fullbackinä erinomaisesti tilaa pallonkantajalle.

Tamperelaisten hyökkäyksen tehokaksikko on ollut sisempi laitahyökkääjä Tommi Pinta, tuttu viime kauden Trojansista, sekä laitahyökkääjä Henri Laine. Pinta on maalannut seitsemän kertaa ja Laine kuusi. Juoksupelit eivät ennen Lehtosen paluuta olleet tuottaneet kuin kolme maalia, joista kaksi oli vielä pelinrakentaja Dominic Bonan omia juoksuja, mutta tilanne tulee varmasti muuttumaan. Lehtonen teki Vaasaa vastaan jo kaksi maalia ja eteni 122 jaardia, joten hyökkäys monipuolistui kertaheitolla.

Trojansin puolustus on ollut kovilla, sillä ukkoja on siirtynyt Sairaala NEOn leikkauspöydälle aivan solkenaan. Muutama on sentään jo tullut takaisin ja vahvistukseksi saatiin Ranskasta Trojansiin palannut Camille Gruel, joka paikkaa Ilya Rediniä. Kivikovaa Roostersia vastaan turkulaisten puolustus pelasi erinomaisen pelin, joten se lupaa hyvää myös Saintsia vastaan.

Saintsia vastaan on tehty sarjassa eniten pisteitä, kaikkiaan 311 eli keskimäärin 47,4, ja jaardeja vastustajat ovat edenneet ottelua kohden keskimäärin hiukan yli viisi kentän mittaa, joten aivan vesitiiviistä puolustuksesta ei voida puhua. Saintsin ahkerin taklaaja on ollut Juwan King Jr. Mainita kannattaa myös Hannes Jokinen ja Andrea Pasquali, jotka ovat kunnostautuneet linjan takana suoritetuissa taklauksissa.

Anders Trojans–Tampere Saints-ottelu pelataan Turun urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 24.7. kello 16.00 alkaen.

Kari Toivonen