37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans jätti Saintsin nollille

24.07.2016 klo 20:13

Anders Trojansin runkosarjan viimeinen kotiottelu oli houkutellut Turun urheilupuiston yläkentälle lähes täyden katsomollisen yleisöä nauttimaan helteisestä kesäpäivästä. Helteistä menoa tarjottiin myös vierasjoukkue Tampere Saintsille, joka joutui pelaamaan ilman amerikkalaista pelinrakentajaansa. Turkulaiset eivät antaneet Saintsille pisteen puolikastakaan vaan nollasivat vieraansa luvuin 39-0.

Trojans aloitti pisteiden teon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, kun pelinrakentaja Max Shortell löysi tarkalla heitolla pitkää kuviota juosseen Teemu Thorströmin täysin vapaana Tampereen kenttäpuoliskolla. Thorström juoksi tyhjät pois ja siirsi kotijoukkueen johtoon. Joni-Petteri Malkan lisäpistepotku seilasi vasemmalta ohi, joten tulostaululle sommiteltiin luvut 6–0.

<iTeemu Thorström aloitti Trojansin maalijuhlan.


Tamperelaisten hyökkäys kärsi merkittävästi vakituisen pelinrakentajan Dominic Bonan puuttumisesta kokoonpanosta. Bonan dopingnäytteestä on löydetty jotain, mitä siellä ei saisi olla ja mies on väliaikaisessa urheilutoimintakiellossa. Pelinrakentajana toimikin juuri edelliseen otteluun Ruotsista Tampereelle palannut Veikka Lehtonen, joka normaalisti nähdään keskushyökkääjänä. Ideana oli, että Lehtonen voisi halutessaan pitää pallon itse ja lähteä juoksemaan linjasta läpi. Ottelun alussa hyökkäyskuvioissa oli aika paljon hämminkiä, eikä palloa juuri saatu liikuteltua Turun päädyn suuntaan.

<iTamperelaisten pelivalinnat eivät hätkähdyttäneet yllätyksellisyydellään. Palloa kantoi melkein aina joku Lehtonen.


Trojans sen sijaan onnistui maalinteossa myös toisella hyökkäysvuorollaan Chris Douglas oli pelipäällä hiukan hankalamman Roosters-ottelun jälkeen ja puhotteli tottuneesti valkopaitaisten tamperelaisten lomasta maalialueelle. Lisäpistepotkukin onnistui tällä kertaa ja tilanteeksi saatiin 13–0. Ensimmäisen neljänneksen lopulla Roman Runner katkaisi Veikka Lehtosen heiton ja antoi turkulaisille mahdollisuuden entisestään lisätä pistetiliään.

<iRoman Runner viittaa kintaalla tamperelaisten pyrkimyksille hidastaa hänen määrätietoista kulkuaan.


Neljännes vaihtui hyökkäysvuoron aikana toiseksi ja aivan sen alussa Shortell linkosi lyhyen heiton hyvään vauhtiin päässeelle Miko Ylikoskelle kentän oikeaan laitaan. Ylikoski peippaili itsensä aivan maalialueen kulmasta valkoisen viivan oikealle puolelle. Lisäpistepotku varmasti haarukkaan ja taululle uutta kymmenlukua – 20–0.

Saintsin hyökkäys parani ottelun aikana hieman, muttei niin paljon, että tulostaululle oltaisiin saatu mitään liikehdintää tamperelaisten sarakkeeseen. Saints-puolustus onnistui ajoittain pysäyttämään Trojansin jo ennen maalilinjaa ja yhdestä tällaisesta hyökkäysvuorosta Trojans tyytyi ottamaan kenttäpotkumaalin tarjoamat kolme pistettä. Joni-Petteri Malka täräytteli ennen ottelun alkua jopa 60-jaardisen potkumaalin, joten tämä puolta lyhyempi oli pelkkä suupala Malkalle.

<iKun miehen sukunimi Malka rimmaa sanan "jalka" kanssa, hänen on pakko olla hyvä potkaisija.


Ennen puoliajalle menoa Aappo Saloranta huudatti vielä kotiyleisöä upean taidokkaalla kiinniotollaan tamperelaisten maalialueen äärimmäisessä kulmassa. Lisäpistepelissä pallon pitelijänä ollut Saloranta improvisoi jonkinlaisen heittopelin Sami Toivoselle, mutta se ei tuottanut toivottua kahta lisäpistettä ja tauolle mentiin lukemissa 29–0.

<iJussi Jalonen on päättänyt päästä Veikka Lehtosen juttusille keinolla millä hyvänsä.


Ottelun toisella puoliskolla Trojans vaihtoi pelinrakentajaksi Sebastian Berndtssonin ja keskushyökkääjäksi Mikael Kohon, mutta vaihdoksilla ei ollut vaikutusta juurikaan Trojansin etenemiseen kentällä. Maisemat vaihtuivat varsinkin Kohon näyttävillä ja sinnikkäillä juoksuilla. Kolmannella neljänneksellä Trojans kasvatti johtoaan Joni-Petteri Malkan illan toisella kenttäpotkumaalilla ja viimeisellä neljänneksellä Berndtsson heitti vielä maalin arvoisen heiton Salorannalle, jonka J-P Malka koristeli onnistuneella lisäpistepotkulla. Lopputulos yläkentällä 39–0.

<iMikael Kohon öljytyt lanteet ällistyttivät niin yleisöä kuin vastustajiakin. Mies pujottautui sellaisista väleistä, että paikka sirkuksen käärmemiehenä on käytännössä ilmoitusasia.


Etukäteen jännittäväksi ennakoitu ottelu menetti aika paljon tenhoaan pelinrakentaja Bonan puuttumisen takia. Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen myönsi, että Tampereen peli oli sen takia aika yksiulotteista, mikä helpotti puolustuksen tehtävää. - Hyvää oli se, että saimme nyt kierrätettyä hyvin pelaajia.

<iSebastian Berndtsson ojentaa pelivälineen kuljetusliike Kohon haltuun.


Ottelun parhaina palkittiin Saintsilta Andrea Pasquali ja Trojansilta James Perrineau.

Trojansin seuraava ottelu on ensi viikonloppuna Vaasassa pelattava ottelu Wasa Wa1ld Royalsia vastaan. Siihen kamppailuun Trojans saa kaksi vahvistusta puolustuksen linjaan; Saksan maajoukkueen DT Timm Kaminski ja London Warriorsista saapuva DE Niall Scott-Grant, joka on pelannut myös Southeastern Oklahoma Staten joukkueessa.

Kari Toivonen