37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans Women voitti Valkyriesin

25.07.2016 klo 00:20

Trojansin naisten joukkue Trojans Women voitti Pietari Valkyriesin kotonaan 34–14. Viimeisellä runkosarjakierroksella varmistui myös, että Trojansin välierävastustaja on samainen Valkyries.

Trojans aloitti ottelun vahvasti, kun pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen heitto löysi heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Kirsti Nirhamon kädet. Kaikkiaan 77-jaardisesta pelistä syntynyt maali vei kotijoukkueen 6–0 johtoon. Lisäpistepeli tyrehtyi alkuunsa. Alkurymistyksen jälkeen peli tasaantui ja kääntyi jopa pietarilaisten hallinnaksi. Trojans ei peluuttanut amerikkalaispelaajaansa Lea Kaszasia juuri lainkaan hyökkäyksessä, joten eteneminen piti hoitaa kotimaisin voimin.

Valkyries tasoitti ottelun jo varhaisessa vaiheessa ja onnistuneen lisäpistepelin ansiosta siirtyi jopa johtoon. Maalintekijänä Daria Briukhovetskaia ja lisäpisteet hankki pelinrakentaja Lyubov Lukina. Toisella neljänneksellä Lukina ennätti maalialueelle ja lisäsi pietarilaisten johtoa kuudella pisteellä. Lisäpistepeli ei tällä kertaa tuottanut tulosta ja tulostaululle numerot 6–14.

Trojans sai balsamia haavoille, kun yhteys Hakkarainen–Nirhamo toimi uudemman kerran. Lisäpisteitä ei saatu, joten tauolle mentiin jännittävissä lukemissa 12–14.

Kolmannella neljänneksellä ehdittiin melkein puoliväliin asti ennen kuin tulostaululle saatiin toimintaa, ja tällä kertaa sitä aiheuttivat Trojansin toimenpiteet. Hakkarainen heitti pallon Jutta Luhtalalle, joka lasketteli 24 jaardia maalialueelle. Luhtala tekaisi myös maaliinsa lisäpisteet ja Trojans siirtyi taas vuorostaan johtoon 20–14.

Maalia seurannut Valkyriesin hyökkäysvuoro ei ehtinyt pitkään vanheta, kun se pysähtyi Lea Kaszasin nappaamaan syötönkatkoon. Kaszas myös palautti pallon maaliin asti lisäten turkulaisten johdon jo 12 pisteeseen. Lisäpistepeli ei onnistunut.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans piti palloa suurimman osan ajasta. Mia Rohkimaisen juoksut pitivät kelloa käynnissä ja Trojansin viimeiseen hyökkäysvuoroon saatiin hukattua peliajasta melkein kahdeksan ja puoli minuuttia. Hyökkäysvuoro myös päättyi maaliin, kun Rohkimainen ylitti kolmannellatoista sen draivin kannollaan maaliviivan. Veera Kiiskinen täydensi tihutyön juoksemalla Rohkimaisen maaliin kaksi lisäpistettä. Lopputulos 34–14.

Runkosarja on nyt päättynyt ja sen voitti Helsinki Roosters. Trojans sijoittui toiseksi ja Pietari Valkyries kolmanneksi tasapisteissä neljänneksi sijoittuneen Seinäjoki Crocodilesin ja Helsinki GS Demonsin kanssa. Välierissä Roosters kohtaa Crocodilesin ja Trojans Valkyriesin. Välierät pelataan tulevana viikonloppuna. Tarkemmat peliajat ilmoitetaan heti, kun ne tiedetään.

Kari Toivonen