37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Motivoiko Trojans vielä Butchersia?

08.08.2016 klo 11:58

Vaahteraliigan 13. kierroksen ottelussa Porvoossa kohtaavat kotijoukkue Butchers ja Anders Trojans. Butchers menetti teoreettisetkin mahdollisuudet välieräpaikkaan häviämällä viime kierroksella Royalsille. Lauantaina Trojans voi naulata runkosarjan kolmossijan voitolla porvoolaisista.

Wasa Wa1ld Royalsilla on vielä mahdollista ohittaa Trojans runkosarjassa, mikäli se voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja Trojans häviää omansa. Vaasalaiset kohtaavat erikoisessa tiistaiottelussa 16.8. Helsingissä Roostersin ja päätöskierroksella heti sunnuntaina kotikentällään Tampere Saintsin. Trojansille riittää kolmanteen sijaan voitto joko Butchersista tai Crocodilesista. Sanomattakin on selvää, että ensin mainittu on helpompi rasti.

Trojans ja Butchers kohtasivat henäkuun alussa Turussa ja tuolloin kotijoukkue oli parempi numeroin 42–20. Ottelun alku oli kuitenkin nihkeä ja taukotilanne oli niinkin tiukka kuin 21–20. Itse asiassa Trojans siirtyi johtoon vain kymmenen sekuntia ennen puoliaikaa Juuso Mäkisen tekemällä maalilla. Toisella puoliskolla Trojans menikin sitten menojaan, eikä antanut enää Butchersille lisää pisteitä.

Porvoolaiset ovat aina pahoja kotikentällään. Siitä saatiin hyvä näyte viime vuoden ensimmäisessä kohtaamisessa, jossa kosteassa kelissä Butchers nipisti voiton niukasti yhdellä pisteellä. Tuolloin sarja oli tosin vasta puolivälissä ja Butchers taisteli kynsin hampain välieräpaikasta. Tällä kertaa porvoolaisilla ei ole pelissä muuta motiivia kuin tarjota kotiyleisölleen hyvä taistelu, mikä ei ole yhtään huono motiivi sekään.

Edellisessä tämän kauden kohtaamisessa Trojansin Chris Douglas oli täysin pitelemätön. Chris juoksi joukkueelleen peräti 267 jaardia ja teki neljä maalia. Royalsia vastaan Douglas oli joukkueen tarmokkaimpia tekemällä kaksi maalia ja etenemällä 139 jaardia eli yli puolet koko joukkueen kokonaisjaardimäärästä. Yksi avainkysymyksistä lauantain ottelussa onkin, ovatko porvoolaiset keksineet jotain lääkkeitä Douglasin pysäyttämiseksi.

Sateisella Kaarlen kentällä Trojansin heittohyökkäys yskähteli pahemman kerran tuottaen turkulaisille vain 125 jaardia, mutta sentään kaksi maalia. Trojansin pelinrakentaja Max Shortellin heitoilla kerättyjen jaardien keskiarvo ottelua kohden on 220, toiseksi eniten Vaahteraliigassa, joten mies kyllä tietää miten palloa liikutetaan. Sade ei vain oikein tunnut Trojansille tällä kaudella sopivan, sillä myös Roostersia vastaan märissä olosuhteissa pelattu ottelu meni aika lailla vihkoon. Tilauksessa onkin mukava, aurinkoinen pelipäivä, mutta niiden toimitusvarmuus on ollut tänä kesänä hiukan epävarmoissa kantimissa.

Butchersilla on alla neljä perättäistä tappiota ja tietoisuus siitä, että välieriin ei ole enää asiaa. Sarjataulukossa Butchers voi nousta korkeintaan Saintsin yläpuolelle viidenneksi, jos se voittaa loput ottelunsa ja Saints ei saa enempää pisteitä. Tilanne ei ole millekään joukkueelle ihanteellinen.

Royalsia vastaan Butchersin heittopeli toimi mallikkaasti tuottaen 224 jaardia, mutta vastaavasti juosten porvoolaiset jäivät alle sadan jaardin saldoon. Kemani Jones on liigan etenijätilaston kolmonen, mutta vaasalaiset onnistuivat pitämään miehen kurissa. Trojansia vastaan heinäkuussa Jones merkkautti 116 nettojaardia ja maalin, joten uhka on kyllä todellinen.

Pelinrakentaja Trevor Vasey on tilastokakkonen heti Crocodilesin Sottilaren jälkeen, kun mittarina käytetään heitoilla edettyjä jaardeja. Maaleja heitoilla on tosin syntynyt vain kymmenen ja miinukseksi voidaan laskea myös kymmenen syötönkatkoa, mutta jaardeja kertyy ja se on oleellista sekin. Vaseyn heittoja ovat poimineet erityisesti Mikko Seppänen ja Kemani Jones sekä Daniel Luoma, joka Trojansia vastaan viimeksi teki ottelun avausmaalin Vaseyn pitkästä heitosta.

Butchersin puolustus ei ole liigan terävintä kärkeä, mutta ei ole ollut Trojansinkaan tällä kaudella. Trojans tosin vahvistui edelliseen otteluun kahdella isokokoisella puolustuksen linjapelaajalla, mutta Royalsia vastaan se ei auttanut voittoon asti. Nähtäväksi jää, ovatko uudet pelaajat jo täydessä iskussa Butchersia vastaan.

Butchersin puolustuksen taklaajakuningas on Tero Kontiainen 54,5 taklauksella. Häntä säestävät hyvin Jere Paananen ja Niko Pennanen. Syötönkatkoissa on kunnostautunut Toni Nyström. Trojansin tehokaksikko on Ilkka Koiranen, 62 taklausta ja Sami Toivonen, 55,5 taklausta. Roman Runner on poiminut pallon vastustajan heitoista viidesti.

Taistelu kahdesta sarjapisteestä Porvoon keskuskentällä käynnistyy lauantaina kello 15.00.

Kari Toivonen