37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansille pisteet sateisesta Porvoosta

14.08.2016 klo 00:15

Porvoon Butchers ja Anders Trojans pelasivat otteluohjelmaan merkityn kamppailunsa pois kuleksimasta sateisella Porvoon keskuskentällä lauantaina. Ottelulla ei ollut Porvoolle muuta merkitystä kuin se, että se kulki 30-vuotisjuhlaottelun nimellä. Trojans siirtyi ottelussa nopeasti selvään johtoon ja puoliajalla tilanne oli jo 6–30. Toisella puoliskolla valmennus otti ykkösketjun kentältä ja Butchers kaunisteli loppulukemiksi 22–37.

Sää Porvoossa oli sanalla sanoen surkea. Taivaalta vihmoi voimakkaan tuulen saattelemana pienipisarainen, mutta tiheä vesiseinämä, joka kasteli kaiken tielleen osuneen. Kentän saatua kattavan vesipeitteen, alkoi pelaaminen muistuttaa ajoittain curling-radalla kävelyä vääränlaisissa jalkineissa.

Trojans oli ottelun alussa terävänä ja teki nopealla tahdilla kenttäpotkumaalin ja neljä touchdownia, ennen kuin kotijoukkue pääsi tulostaululle. Joni-Petteri Malka potkaisi pallon haarukkaan ensin kolmen pisteen arvoisesti, Chris Douglas peippaili itsensä maalialueelle, Miko Ylikoski koppasi Max Shortellin heiton ja hölkkäsi kevyesti maalilinjan yli, Shortell teki yhden omin neuvoin ja Simo Suurkuukka hamusi toisen neljänneksen aluksi Shortellin heiton näppeihinsä Porvoon päädyssä. Kolme minuuttia ennen puoliaikaa Butchersin Mikko Seppänen kavensi taukotilanteeksi 6–30.

Kolmannella neljänneksellä Trojans vielä lisäsi johtoaan Chris Douglasin toisella maalilla, mutta pian sen jälkeen turkulaiset ottivat aloituskokoonpanon miehistä kentältä pois mm. Douglasin, Shortellin ja Ylikosken. Trojansin löysättyä hiukan tahtia Butchers intoutui pelaamaan, ja saikin kaunisteltua aluksi varsin rumilta näyttäneet lukemat ihan siedettäviksi.

Viimeisen neljänneksen lopulla Mikko Seppänen teki toisen maalinsa ja Trevor Vasey löysi lisäpistepelissä vielä Arttu Erkkilän maalialueelta kahden pisteen arvoisesti. Puolitoista minuuttia myöhemmin porvoolaiset olivat taas juhlimassa maalia, kun Daniel Luoma viimeisteli maalin pitkästä heittopelistä. Vasey ja Erkkilä juonivat jälleen lisäpisteet ja yhtäkkiä Porvoo oli enää 15 pisteen päässä Trojansista, kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Ehkä joidenkin mieleen palautui vuoden takainen ottelu, jossa Butchers kuroi viimeisellä neljänneksellä Trojansin 20 pisteen etumatkan kiinni ja pyyhälsi pisteen voittoon.

Tällä kertaa samanlaista ihmettä ei kuitenkaan nähty, vaan loppuaika kului erilaisten sähläilyjen merkeissä. Butchers yritti luonnollisesti onside-potkua, mutta Trojansin Tuomas Mankki poimi 18 jaardia lentäneen potkun näppeihinsä varmasti ja Trojans pääsi kuluttamaan kelloa. Ensimmäiset kolme yritystä eivät kuljettaneet turkulaisia kentällä eteenpäin, vaan taaksepäin ja edessä oli lentopotku. Sitä ennen Butchers otti kuitenkin aikalisän, otti paitsiorangaistuksen ja perään Niko Pennanen hölmöili 15 jaardin henkilökohtaisen rangaistuksen, jonka ansiosta Trojans saikin uudet yritykset. Trojansin hyökkäys kulki tälläkin kertaa enemmän taaksepäin, mutta samalla kello tikitti vääjäämättömästi peliajan melkein loppuun. Malka punttasi pallon vielä porvoolaisille, mutta jäljellä olleella 15 sekunnilla ei paljon 15 pisteen johtoa kiritä, joten keskuskentällä päädyttiin loppulukemiin 22–37 Trojansin poistuessa kentältä kaksi sarjapistettä mukanaan.

Trojans nousi voitolla 14 pisteeseen ja varmisti kolmannen sijansa Vaahteraliigan runkosarjassa. Ylemmäs ei ole enää mahdollista nousta ja Royals ei voi Trojansia tavoittaa. Viimeisessä ottelussa Crocodilesia vastaan perjantaina Seinäjoella Trojans voi tosin voitolla pelata itselleen Crocodilesin välierävastustajakseen. Tappiolla Trojans saa viime vuoden tapaan vastaansa Roostersin jollain pääkaupunkiseudun kentällä.

Kari Toivonen