37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women sai hopeaa. Roosters vei mestaruuden nollapelillä.

14.08.2016 klo 00:45

Naisten Vaahteraliigan kovin hyökkäys oli aseeton liigan kovinta puolustusta vastaan ja Helsinki Roosters Women palasi kultakantaan voittamalla loppuottelussa Anders Trojans Womenin vastaansanomattomasti 26–0. Hopea on kuitenkin Trojansille arvokas, sillä se on ensimmäinen naisten joukkueen ottama mitali.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen maali nähtiin vasta ensimmäisen neljänneksen lopussa, kun Roostersin pelinrakentaja Sanna Järvinen onnistui murtautumaan hyvin pelanneet Trojansin puolustuksen läpi maalialueelle. Lisäpisteitä ei herunut ja toiselle neljännekselle mentiin kotijoukkueen 6–0 johdossa.

Toisen neljänneksen puolivälissä ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Jenni Lindén lisäsi Roostersin johtoa kuudella pisteellä Lisäpisteitä ei vieläkään tullut, joten taulu presentoi lukemia 12–0. Trojansin koko kauden kovilla tehoilla tahkonnut hyökkäys oli Roostersin kivikovan puolustuksen edessä täysin aseeton. Lea Kaszas sai päällystakikseen jatkuvasti vähintään kaksi Roostersin puolustajaa, eikä tuttuja läpi kentän juoksuja nähty. Myös Jonna Hakkaraisen tavaramerkiksi tulleet tarkat heitot Kirsti Nirhamolle jäivät menemättä perille.

Juuri ennen puoliaikaa Roosters sitä vastoin onnistui pitkässä heittopelissä Järvisen löydettyä vapaana Janna-Jemina Seileksen. Lisäpisteiden jäädessä Trojansin puolustukseen mentiin tauolle Roostersin 18–0 johdossa.

Trojans sai kolmannen neljänneksen alussa oman mahdollisuutensa päästä tulostaululle, kun Lea Kaszas onnistui illan pisimmällä juoksullaan tuomaan Trojansin syvälle Roostersin puoliskolle. Rangaistuksen turvin Trojans pääsi jopa vain 11 jaardin päähän Roostersin maalista, mutta helsinkiläisten puolustus terästäytyi ja hyydytti turkulaisten maalintekoyritykset järjestelmällisesti siihen paikkaan. Yhtätoista jaardia lähemmäs Roostersin maalia eivät turkulaiset ottelussa päässeet.

Kolmannen neljänneksen loppupuoliskolla Jenni Lindén pääsee yhtäkkiä karkaamaan muuten erinomaisesti pelanneelta Trojans-puolustukselta ja tekee maalin. Lisäpistepelikin onnistuu ja peli alkaa olla selvä numeroiden osoittaessa jo lukuja 26–0.

Viimeisellä neljänneksellä ei enää pisteitä tehty. Molemmat puolustukset pitivät vastapuolen hyökkääjät kurissa ja loppuvihellyksen kaikuessa velodromin valkoiseksi maalatusta pyöräilyradasta olivat tulostaululla edelleen lukemat 26–0. Oli aika päättää jälleen yksi joukkuelajin mestaruusottelu Queenin We Are The Champions -kappaleeseen, joka puhkisoitettunakin on mestarijoukkueelle juuri sillä hetkellä se maailman paras kappale.

Roostersille mestaruus on järjestyksessään toinen naisten amerikkalaisessa jalkapallossa. Trojansille hopea on ensimmäinen mitali kautta aikain. Tappio ottaa varmasti hetken päähän, mutta hopea kirkastuu taatusti ajan kuluessa. Niukempi tappio harmittaisi vielä enemmän, mutta nyt ei jäänyt epäselvyyttä siitä, kumpi joukkueista oli valmiimpi voittamaan.

Trojans voi ottaa tämän oppimiskokemuksena ja palata ensi kaudella entistä vahvempana hakemaan revanssia. Roosters on kaikilla sarjatasoilla sellainen kirittäjä, että se pakottaa muutkin nostamaan tasoaan, etenkin taustaorganisaatiossa.

Kari Toivonen