37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Runkosarja päätökseen Seinäjoella

18.08.2016 klo 14:16

Anders Trojansin viimeinen runkosarjan ottelu on vieraspeli Seinäjoella Crocodilesia vastaan. Trojansin sijoitus ei kolmosesta muutu miksikään, mutta voittamalla se välttäisi välierässä Roostersin kohtaamisen ja saisi vastaansa uudestaan Crocodilesin. Seinäjoella panoksena on runkosarjan voitto.

Trojansin leirissä on varmasti puntaroitu sitä, kumpi tarjolla olevista välierävastustajista on mieluisampi. Tilastojen valossa Roosters on ollut selvästi pahempi kivi kengässä, vaikka muuten matkustaminen Helsinkiin olisikin mukavampaa kuin tuntien bussissa istuminen Seinäjoelle reissatessa. Trojansin ja Crocodilesin edellinen kohtaaminen Turussa oli viimeistä neljännestä lukuun ottamatta Trojansin hanskassa, joten siltä pohjalta on ymmärrettävää, että Seinäjoki vetää enemmän puoleensa kuin Helsinki. Tuli välierässä vastaan kumpi tahansa, on vastustaja todella kova.

Seinäjoen vaatimaton juoksupeli muuttui kertarysäyksellä vaarallisemmaksi, kun joukkueeseen liittyi keskushyökkääjä Steven Strother. Kovaa Roostersin puolustusta vastaan Strother juoksi 145 jaardia ja kaksi maalia eli Trojansin linja ja tukimiehet saavat olla valppaina tämän Southern Illinoisin yliopistossa kaikkien aikojen tilastoissa seitsemänneksi kovimmat jaardit juosseen kaverin kanssa.

Pelinrakentaja Justin Sottilare on liiankin tuttu mies ja hänen pyörittämänsä heittopeli tiedetään vaaralliseksi. Brittilaitahyökkääjät Timothy Thomas ja Spencer Cutlan ovat kiinniottotilastojen ykkönen ja kolmonen, joten Sottilaren maalitaulut ovat nekin kaikkien tiedossa. Siitä huolimatta nämä jantterit napsivat palloja kaikkia joukkueita vastaan. Trojansin onkin vietävä peli-ilo tältä porukalta ensi minuuteista lähtien paineistamalla pelinrakentajaa ja liimautumalla laitahyökkääjiin kuin luotsikala hain kylkeen.

Crocodilesin puolustus on Vaahteraliigan tilastoykkönen. Ottelukohtainen keskiarvo vastustajien tekemille pisteille on 13,9. Eniten pisteitä Seinäjokea vastaan ovat tehneet Roosters, 29 sekä Trojans ja Royals, kumpikin 24. Käytännössä se tarkoittaa, että myös Trojansin puolustuksen on oltava teräsbetonia perjantain ottelussa. Mitään O.K. Corralin tyyppistä laukaustenvaihtoa pisteiden muodossa ei siis ole odotettavissa.

Trojansin hyökkäys on ollut sarjatalukon mukaisesti kolmanneksi tehokkainta, kun vertailukohtana käytetään tehtyjä pisteitä. Jaardeilla mitaten turkulaiset ovat vasta viidensiä, mutta monessa ottelussa Trojans on lopettanut vastustajan nuijimisen ja vaihtanut vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat hoitamaan homman loppuun, joten aivan yksiselitteisiä eivät tilastotkaan ole.

Chris Douglas juoksi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 113 jaardia ja teki maalin, mutta varsinainen piste- ja jaardirohmu oli Juuso Mäkinen 147 jaardilla ja kahdella maalilla. Mäkinen ei tällä kertaa ole mukana, mutta Douglasin juoksujen varaan rakentuu paljon. Jos juoksupeli vetää, löytyy Max Shortellin heitoillekin paremmin tilaa. Aappo Saloranta on Trojansin ykkösmies laitahyökkääjistä, Miko Ylikoski on noussut yhdeksi suosikkikohteista lyhyissä heittopeleissä ja Tuomas Mankki on varmakätinen koppaaja, jolle palloa on tarjoiltu toistuvasti.

Puolustukseen Trojans on edellisen kohtaamisen jälkeen saanut vahvistuksiksi Niall Scott-Grantin ja Timm Kaminskin. Varsinkin Butchersia vastaan nopea Scott-Grant aiheutti jatkuvasti hämminkiä pelinrakentajalle. Yhdessä Camille Gruelin kanssa heidän tehtävänsä on tehdä Sottilaren olo epämukavaksi. Takakentällä Ville-Valtteri Suojasen palaaminen kokoonpanoon tuo lisää varmuutta heittopuolustukseen.

Perjantain tv-otteluna pelattava Crocodiles–Trojans alkaa kello 18.30.

Kari Toivonen