37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Crocodiles niukalla voitolla runkosarjan ykköseksi

20.08.2016 klo 23:21

Anders Trojans pani Seinäjoki Crocodilesin tiukille heti ottelun alussa, mutta pelinrakentaja Sottilaren (kuvassa) pitkät heitot veivät kotijoukkueen puoliaikajohtoon. Trojans pääsi vielä viimeisellä neljänneksellä lähelle, vain viiden pisteen päähän, muttei onnistunut enää kääntämään ottelua edukseen sen viime minuuteilla. Voiton myötä Crocodiles vei nimiinsä runkosarjan.

Crocodiles aloitti hyökkäysvuorolla, mutta rähmäsi pallon jo toisella yrityksellään omalla 35 jaardin linjallaan. Trojans pääsi hyökkäämään hyvästä kenttäasemasta, eikä epäonnistunut. Max Shortell löysi ensin Aappo Salorannan 25-jaardisella heitollaan ja pari yritystä myöhemmin Chris Douglas toimitti pallon kotiyleisön järkytykseksi maaliviivan yli kymmenen jaardin kannollaan. Lispäisteyritys epäonnistui ja johto vierasjoukkueelle jäi kuuden pisteen suuruiseksi.

Crocodilesin epäonni omituisen muotoisen pallon hallinnassa jatkui, sillä heti maalia seuranneella hyökkäysvuorolla Pierre Courageux hukkasi pelivälineen syvällä omalla alueellaan. Trojansin Ilkka Koiranen oli pelaaja, joka poimi pallon mukaansa ja toimitti sen maalialueelle. Joni-Petteri Malka onnistui lisäpistepotkussa ja peli oli Trojansille jo 13–0, eikä kotijoukkue ollut päässyt edes kunnolla yrittämään hyökkäämistä.

Tilanteeseen tuli muutos seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun Crocodilen pani pystyyn pitkän draivin, jolla se pääsi yhdeksän jaardin päähän Trojansin maalialueesta. Siinä kohdassa tuli kuitenkin stoppi menoon ja oli aika kutsua Spencer Cutlan avaamaan Crocodilesin pistetili kenttäpotkumaalin muodossa. Tilanne 3–13.

Ensimmäisen neljänneksen lopulla Crocodilesin Thomas Malagoldi katkaisi Max Shortellin syötön, mutta kotijoukkue ei pystynyt muuttamaan saamaansa lahjaa pisteiksi. Trojans eteni toisen neljänneksen alussa lupaavasti Crocodilesin 30 jaardin tasalle, muttei päässyt sekään tekemään taululle suurempia numeroita. Joni-Petteri Malka yritti 38-jaardista kenttäpotkumaalia, mutta pallo ei osunut haarukkaan. Crocodiles sen sijaan pani tuulemaan. Heti ensimmäisellä yrityksellä Crocodilesin pelinrakentaja Justin Sottilare vapautti heitollaan Niko Lesterin 70-jaardiseen maalijuoksuun, joka kavensi tilanteeksi lisäpistepotkulla höystettynä 10–13.

Turkulaiset eivät lamaantuneet salamana kirkkaalta taivaalta tulleesta kavennuskesta, vaan masinoivat pitkän hyökkäysvuoron, jonka päätteeksi pelinrakentaja Shortell itse kampesi itsensä maaliviivan turkulaisittain paremmalle puolelle. Harmillisesti lisäpistepotku ei tuottanut nimensä mukaisia lisäpisteitä, mutta Trojans kasvatti johtonsa yhdeksään pisteeseen, kun tulostaululta voi hahmottaa lukemat 10–19.

Siinä missä Trojans käytti maalinsa tekemiseen yli neljä minuuttia, Crocodiles tarvitsi omaan seuraavaan pistesuoritukseensa 46 sekuntia. Onnistuneet heitot Niko Lesterille sekä heti perään André Feuerherdtille kuljettivat kotijoukkueen omalta 32 jaardilta Trojansin maalialueelle. Cutlan ei potkussaan epäonnistunut ja Crocodiles tuli jo kahden pisteen päähän Trojansista.

Trojansin hyökkäys alkoi toisen neljänneksen lopussa takkuilla, ja vieraat joutuivat luopumaan pallosta kahden epäonnistuneen heiton ja yhden säkitykseen päättyneen yrityksen jälkeen. Shortellin lentopotkun Niko Lester palautti Trojansin 41 jaardin linjalle, josta Crocodiles pääsi aloittamaan hyökkäyksensä, kun pelikellossa oli vielä 1:25 jäljellä ennen puoliaikaa. Alle minuutin päästä pallo olikin Trojansin maalialueella jälleen Feuerherdtin koppaamana. Lisäpistepotku sisään ja kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Trojans käytti jäljellä olevat sekunnit tarkasti hyväkseen ja pääsikin etenemään Crocodilesin kenttäpuoliskolle, mutta aika loppui kesken ennen kuin tulostaululle saatiin minkäänlaista säpinää.

Kolmas neljännes oli tasainen, eikä kumpikaan joukkue päässyt pisteidentekoetäisyydelle. Itse asiassa kumpikaan ei päässyt omalla hyökkäysvuorollaan edes vastustajan kenttäpuoliskolle. Vasta viimeisen neljänneksen lopulla tulostaulunhoitajan piti näpytellä uusia numeroita sarakkeisiin. Sottilaren kohteena oli jälleen Niko Lester, joka parikymppisen heiton päätteeksi juhli maalia ja kotijoukkueen johdon kasvamista. Cutlan lisäsi siihen yhden pisteen potkullaan ja Crocodiles otti tukevan otteen ottelun ja runkosarjan voitosta.

Peliaikaa oli kuitenkin vielä runsaat kolme minuuttia jäljellä, ja siitä ajasta Trojans tarvitsi vain 50 sekuntia tehdäkseen ottelusta vielä jännittävän. Max Shortell heitteli palloa runsaasti ja vaikka suurin osa heitoista epäonnistui, kaksi jäi turkulaisjoukkueen pelaajien näppeihin. Miko Ylikoski toi Trojansin 29 jaardin päähän maalista ja Roman Runner kuittasi tämän puuttuvan matkan omalla koppauksellaan. Malka laittoi pallon haarukkaan ja vierasjoukkue tuli vain viiden pisteen päähän Crocodilesista.

Sanomattakin on selvää, että Trojans yritti lyhyttä onside-potkua, mutta sen varmakätinen Timothy Thomas poimi haltuunsa ja Crocodiles pääsi kuluttamaan pelikellosta jäljellä olleet pari minuuttia. Loppulukemat 31–26 tietävät sitä, että runkosarjan voitto meni jälleen Crocodilesille ja se saa välieräottelussa vastaansa joko Wasa Wa1ld Royalsin tai Tampere Saintsin. Roosters sijoittui toiseksi ja pelaa välierässä kolmoseksi tullutta Trojansia vastaan.

Tappiosta huolimatta ottelu oli Trojansilta hyvä. Trojansin puolustus otti tarkasti pois Crocodilesin kasvaneen juoksu-uhan ja piti Stevie Strotherin vain 40 nettojaardissa. Valitettavasti Crocodilesin maalit tulivat kaikki isoista heittopeleistä. Seinäjoen taitavat laiturit olivat liian liukkaita pideltäviä turkulaisten takakentälle, eikä Sottilarellekaan pystytty luomaan riittävästi painetta. Myös hyökkäys eteni kentällä mallikkaasti. Shortell heitti reilusti yli 200 jaardia. Douglasin etenemiset jäivät runsaaseen 40 jaardiin, mutta maalin hän kuitenkin merkkautti tililleen.

Edessä on viime vuoden tapaan välieräottelu Helsinki Roostersia vastaan. Tällä kertaa vieraskentällä. Pelipaikka taitaa olla vielä auki, sillä tietojeni mukaan velodromi on taas menossa remonttiin. Ottelu pelataan kuitenkin ensi viikonloppuna.

Kari Toivonen