37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin yllätys jäi piippuun – Roosters Vaahteramaljaan, pronssia Turkuun

28.08.2016 klo 22:19

Anders Trojans aloitti välieräottelunsa Helsinki Roostersia vastaan varsin hyvin ja puolustus onnistui pitämään punapaidat poissa tulostaululta. Toisen neljänneksen lopulla turkulaisille osui kuitenkin musta minuutti, jonka aikana kotijoukkue teki kaksi maalia, eikä Trojans toisella puoliskolla pystynyt löytämään keinoja Roostersin puolustuksen murtamiseksi. Lopputulos 31–7 noudatteli kuluneen kauden tasoeroa.

Roosters näytti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan etenevän vakuuttavasti kohti ensimmäisiä pisteitä, mutta Trojansin puolustus patosi punaisen meren tulvinnan hyvissä ajoin ennen maalialuetta. Trojansin hyökköysvuoro lähti lupaavasti liikkeelle Chris Douglasin yhdeksän jaardin juoksulla ja Max Shortellin Juha Yli-Arvelalle linkoamalla 17-jaardisella heitolla. Trojans pääsi jo puoleen kenttään, kun Shortellin syvälle suunnatun heiton eteen ehti ensimmäisenä Curtis Slater.

Roostersin syötönkatkoa seurannut hyökkäysvuoro ei päättynyt sen onnellisemmin, sillä päästyään jo Trojansin kahdenkymmenen jaardin linjalle pelinrakentaja Micah Brownin heitto päätyy punapaitaisen sijaan mustapaitaiselle pelaajalle, tarkemmin sanottuna Roman Runnerille, joka palauttikin palloa 29 jaardia vastakkaiseen suuntaan kuin mihin Brown joukkuetovereineen oli menossa. Trojans käytti hyökkäysvuoroonsa ensimmäisestä neljänneksestä jäljellä olleen ajan ja toisen neljänneksen alussa se pääsi yrittämään kenttäpotkumaalia, mutta Joni-Petteri Malkan potkun Roosters onnistui blokkaamaan.

<iRoman Runner oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa.


Roostersin hyökkäys pääsi aloittamaan oman vuoronsa lähes puolesta kentästä ja vahvasti juoksupeleihin tukeutuen tulikin läpi kentän Aleksander Kurosen ja Jaycen Spearsin voimin. Lopulta toisen neljänneksen jo ehdittyä loppuvaiheilleen Spears koppasi Brownin lyhyen heiton ja vei pallon turkulaisten maaliviivan yli. Onni Juvonen potkaisi lisäpisteen ja kotijoukkue siirtyi 7–0 johtoon.

Trojans lähti nopeasti tasoittamaan peliä, mutta toisin kävi. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen matkaa uusiin yrityksiin oli vielä yhdeksän jaardia ja kolmannellakin pelinrakentaja Shortell oli vaikeuksissa linjan läpi päässeiden punapaitojen väistelyssä. Juuri jäädessään näiden säkittämäksi Shortell päätti hankkiutua eroon pallosta, jotta seuraava aloituspaikka ei jäisi syvälle omalle puoliskolle. Valitettavasti tämä hätäinen heittoyritys jäi torsoksi, ja palloon pääsi käsiksi Aleksi Aitala, joka palautti pelivälineen samoin tein Trojansin päätyyn. Lisäpistellä höystettynä tilanteeksi saatiin äkkiä 14–0, joka ei täysin vastannut pelitilanteiden mukaisia voimasuhteita, mutta jolla oli selvästikin musertava vaikutus vierasjoukkueeseen. Tauolle mentiin Roostersin kahden maalin johdossa.

<iAleksi Aitala ei juoksijana ehkä muistuta Usain Boltia, mutta vauhtia oli silti aivan riittävästi.


Trojansin olisi toisen puoliskon alussa ehdottomasti tehtävä heti kavennusmaali, jotta välierästä saataisiin vielä jännittävä kamppailu. Roosters on johtoasemassa inhottava vastustaja, ja ne kerrat ovat harvassa, jolloin tappiolla ollut joukkue on noussut takaa voittoon. Trojansin aloitus ei luvannut hyvää, sillä kolmannella yrityksellä Ville Roitto katkaisi Shortellin heiton syvällä turkulaisten kenttäpuoliskolla antaen Roostersille erinomaiset kenttäasemat johtonsa kasvattamiselle. Helsinkiläiset eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä, kun Bernard Luster viimeisteli Micah Brownin heitosta seuraavan maalin, jota voidaan perustellusti pitää viimeisenä naulana Trojansin arkkuun. Lisäpiste sisään ja tilanne 21–0.

<iBrown oli pelivireessä. Kolme maalia heitoista, vaikka 148 heittojaardia onkin Brownille aika vähän.


Trojans sai tämän maalin jälkeen pelistä otteen, ja Shortell löysi pitkällä 48 jaardin heitolla Aappo Salorannan. Tätä seurasi useampikin onnistunut heitto muiden muassa Juha Yli-Arvelalle, Mikael Koholle ja Roman Runnerille. Trojans pääsi yrittämään Roostersin yhden jaardin linjalta kolmesti ennen kuin lopulta Roman Runner sai kunnian tehdä Trojansin kavennusmaalin. Malka kengitti lisäpisteen ja turkulaiset paikalle tulleet katsojat saivat pientä lohtua kun tulostaululle nollan tilalle hahmoteltiin seitsemän.

<iAappo Saloranta pelaa aina suurella sydämellä ja oli tänään joukkueensa paras pelaaja.


Roosters rankaisi kuitenkin heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan, vieläpä heti ensimmäisellä yrityksellä. Vanha Trojansin kaataja Kimi Linnainmaa poimi Brownin 54-jaardisen harppuunan ja lisäsi Roostersin johdon taas kolmen maalin kokoiseksi. Viimeisellä neljänneksellä Onni Juvonen kasvatti kotijoukkueen johtoa kolmella pisteellä potkaistuaan pallon haarukkaan 22 jaardin päästä. Loppuaika olikin sitten aika lailla pelailua, sillä jokainen paikalla ollut tunnusti varmasti tosiasiaksi sen, ettei Roosters voi millään hukata enää 24 pisteen johtoaan.

<i Trojansin matkan kohti maljaa sotki jälleen kerran punaiseen pukuun sonnustautunut joukkue.


Roosters jatkaa jälleen kerran Vaahteramaljaan, jossa se saa viime vuoden tapaan vastustajakseen Seinäjoki Crocodilesin. Trojans taas jatkaa mitaliputkeaan ottamalla nyt toisen perättäisen pronssin. Se ei varmasti ole se, mitä lähdettiin hakemaan, mutta jokainen, joka muistaa vuosien 2005–2012 syvänmerensukelluksen, on varmasti samaa mieltä siitä, että pronssimitali tuntuu aika paljon paremmalta kuin nuo ajat.

Kiitokset kuvista FSC Medialle!

Kari Toivonen