37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans U17 reilulla voitolla välieriin

11.09.2016 klo 12:31

Lauantaina 10.9. U17-joukkue kävi hakemassa ansiokkaan revanssivoiton Vaasasta runkosarjan viimeisessä ottelussa. Koko joukkue pelasi yhtenäisesti, ja jokainen pelaaja kantoi vastuunsa. Kentällä oli aivan eri joukkue kuin kotipelissä kesän alussa, jolloin otettiin vaasalaisilta nokkaan. Vaasan huomattavan kookas kalusto ei voinut mitään, kun nopea ja ketterä vierasjoukkue vei jalat alta. Kesän aikana hurjasti kehittynyt joukkue takoi loppulukemiksi 48–80.

Ottelun pisteilotulituksen aloitti Trojansin Henrik Lindström, mutta lisäpisteet jäivät saamatta. Kotijoukkue vastasi huutoon ja tykitti sekä maalin että lisäpisteet tauluun, vaan eipä aikaakaan, kun seuraavan kerran marjan ilmasta nappasi Joon Hedman ja juoksi sen kanssa maaliin. Petrus Paatero viimeisteli suorituksen lisäpistepotkulla. Valitettavasti vastustaja vastasi jälleen tekemällä oman maalisuorituksen, mutta tällä kertaa turkulaiset onnistuivat blokkaamaan lisäpisteen. Ensimmäisen neljänneksen viimeisestä maalisuorituksesta vastasi jälleen Henrik ja lisäpisteet toi jälleen Petrus. Neljänneksen vaihtuessa tilanne 14–22.

Toisella neljänneksellä turkulaisten puolustus päätti näyttää säkityksen mallia. Melkein jokaisessa kotijoukkueen hyökkäysvuorossa linja pääsi läpi ja kiinni pelinrakentajaan – yhdellä draivilla jopa kolme kertaa peräkkäin. Ensimmäisen maalin tällä neljänneksellä viivan yli toimitti Petrus. Tarkoitus oli potkaista potkumaali, mutta pallo rähmättiin, eikä potku ollut enää mahdollinen. Petrus luki kuitenkin neuvokkaasti kentän, huomasi hänen kokoisensa reiän kentällä puolustuksessa ja juoksi itse maaliin pallo kainalossa.

Vastustajakin heräsi jälleen ja teki maalin, mutta seuraava Trojansin pistesuoritus saatiin komeasti suoraan aloituspotkusta. Henrik nappasi pallon ilmasta ja juoksi päätyyn saakka. Petrus kruunasi maalin jälleen lisäpistepotkulla. Pitkään ei maalia ehditty juhlia, kun Vaasa teki maalin lisäpisteineen heti perään.

Pistetehtailu vain jatkui, ja seuraavaksi maalilinjan yli pallo kainalossaan kiiruhti Trojansin Severi Lempiäinen, joka pelasi koko pelin kahteen suuntaan erittäin ansiokkaasti. Severin suoritus täydentyi jälleen Petruksen kultajalan maalihaarukkaan potkaisemin lisäpistein. Kotijoukkue pysyi vielä jotenkuten Trojansin vauhdissa, ja vastasi tähänkin tekemällä maalin, tosin ilman lisäpisteitä Trojansin puolustuksen blokatessa hienosti. Ennen puoliaikaa ehtivät vielä Joon ja Petrus kartuttamaan Trojansin ja omaa pistetiliään Puoliajalle mentiin tilanteessa 34–52.

Kolmas neljännes alkoi Trojansin hurmoksellisesta päätöksestä lähteä voiton kanssa kotiin. Vaikuttimena saattoi olla joukkueenjohtajan lupaama ruokailupaikka kotimatkalla; jos voitetaan, syödään Hesburgeria, jos hävitään, syödään kuivia lihapullia pahimmalla huoltiksella. No, leikki sikseen, kyllä jätkät osoittivat selkeästi, että heillä on ihan oma tahto voittaa. Sitä haluttiin ja henkeä luomassa oli varsinkin työmyyrä Severi.

Tällä neljänneksellä olikin jälleen puolustuksen paikka näyttää parasta osaamistaan säkitysten muodossa. Maalinteossa molemmat joukkueet onnistuivat kerran, mutta vain Trojans onnistui lisäpisteessä. Trojansin pisteiden tekijöinä jälleen Henrik, joka teki maalinsa Severin huikean etenemisen jälkimainingeissa. Lopussa Severin eteneminen muistutti enemmän karhunkävelyä kuin juoksemista, mutta jaardeja hän vain keräsi sinnikkäästi uusiin yrityksiin. Petrus viimeisteli jälleen potkimalla lisäpisteet. Tilanne 40–60.

Viimeisellä neljänneksellä ensimmäiset pisteet troijalaisille toi Henrik. Vastustaja ei päässyt omalla hyökkäysvuorollaan puusta pitkään, ja hyökkäys pääsi jälleen kentälle. Valitettava pallon menetys kuitenkin lopetti hyökkäysvuoron lyhyeen ja vastustaja pääsi taas yrittämään maalintekoa. Heti Vikingsin toisella yrityksellä Leevi Forsgren käänsi hyökkäyksen suunnan kohti vaasalaisten maalia sieppaamallaan syötönkatkolla. Marcos Mikkonen, joka oli jo juossut useammatkin uudet yritykset pelin aikana, päätti viimeistellä tämän hyökkäysvuoron kuuden pisteen arvoisesti. Vastustaja ehti vielä kertaalleen tehdä maalin ja potkaista lisäpisteet päälle. Tämä ei Joonia kuitenkaan hetkauttanut, vaan hän toi troijalaisille ottelun viimeisen maalin, johon Petrus jälleen potkaisi lisäpisteet. Ottelu päättyi 48–80.

Linjatyöskentely oli aivan omaa luokkaansa tässä pelissä. Puolustuksen linja puski läpi ja hyökkäyksen linja piti pelinrakentajan työskentelyn vaivattomana. Vastustaja kiitteli poikia tinkimättömyydestä ja periksiantamattomuudesta. Pojat pelasivat niin kuin kuuluukin, loppuun asti, eikä tuumaakaan annettu. Vihellykseen asti pelattiin myös puolustuksen takakenttätilanteissa, joissa karkuun juoksevaa laitahyökkääjää seurattiin loppuun saakka. Onni Kuokkanen onnistui myös pysäyttämään ennen maaliviivaa oman miehensä. Erityistä huomiota annettava myös puolustuksen hienoista taklauksista ja avuksi menemisestä tilanteisiin.

Kaiken kaikkiaan kova peli. Vaikka alla oli paljon sairastumisia ja loukkaantumisia, tämä joukkue kokosi kaiken tahdonvoiman ja energian, mitä löytyi saadakseen mahdollisimman komean voiton. Lisäenergiaa pojat saivat varmasti Manhattanin K-kauppiaan pelimatkalle lahjoittamista banaaneista. Pojat kiittävät kauppiasta!

Seuraava peli on välieräottelu Hyvinkää Huskiesia vastaan ensi viikonloppuna.

Mirva Saarijärvi