37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Karri Kuuttila on Trojansin uusi päävalmentaja

07.11.2016 klo 14:31

Karri Kuuttilalla on kokemusta amerikkalaisen jalkapallon pelaamisesta valtameren molemmilla puolilla, ja nyt hän valjastaa osaamisensa Trojansin käyttöön edustusjoukkueen uutena päävalmentajana. Millaisia mietteitä uudella Trojans-luotsilla on tehtävästään?

Karri Kuuttila on pelannut viimeiset kolme kautta Anders Trojansin joukkueessa Turussa ja sitä ennen kaksi kautta Helsinki Wolverinesissa. Ennen uraansa Vaahteraliigassa Kuuttila pelasi Yhdysvalloissa Lock Havenin yliopiston joukkueessa, josta hänet scoutattiin NFL-joukkue St. Louis Ramsin harjoitusleirille. Nyt Kuuttila siirtyy sivurajan toiselle puolelle, sillä hän on solminut Trojansin kanssa sopimuksen joukkueen päävalmentajan tehtävästä. Kyselimme Karrin ajatuksia uuden pestin tiimoilta.

Sinulla on takanasi menestyksekäs pelaajaura niin USA:n yliopistotasolla kuin kotimaan Vaahteraliigassakin. Olet nähnyt myös erilaisia valmentajia urasi aikana. Miten suurena etuna näet tämän uudessa tehtävässäsi?

- On toki mahdollista olla hyvä valmentaja, vaikka ei olisikaan pelaajauraa takana, mutta näen, että kokemuksistani pelaamisesta sekä USA:ssa että Suomessa on varmasti hyötyä. Minulla oli useita hyviä valmentajia Lock Havenin yliopistossa ja St. Louisissa. Heiltä olen oppinut asioita, joita haluan käyttää myös omassa valmennuksessani. Myös tuoreet urheilupsykologian opintoni Jyväskylän yliopistossa ovat tuoneet paljon uutta tietoa valmentamisesta, urheilupsykologiasta ja psykologiasta ylipäätään.

Trojans nousi kolme vuotta sitten takaisin Vaahteraliigaan ja onnistui vakiinnuttamaan nopeasti paikkansa kärkitaisteluissa. Päättyneen kauden jälkeen joukkue kuitenkin muuttuu aika lailla. Millaisin miettein lähdet nyt rakentamaan ensi kauden Trojansia?

- Joukkueet muuttuvat joka vuosi, niin se vain on tässä lajissa. Se voi olla huono asia tai hyvä asia. Sen kanssa valmentajien ja pelaajien on tehtävä töitä. Pyrimme tietysti rekrytoimaan joukkueeseen parhaat saatavilla olevat pelaajat, ja kun se on tehty, niin niillä mennään ja sitten vain pelataan.

Olet nyt ensimmäistä kertaa Vaahteraliigajoukkueen peräsimessä. Onko sinulla jotain erityistä valmennusfilosofiaa, jota aiot noudattaa?

- Kaikki ne mentorit, joita minulla on ollut jenkeissä, Vaahteraliigajoukkueissa ja Jyväskylässä, ne kaikki vaikuttavat siihen, miten aion hoitaa päävalmentajan tehtävääni Turussa. Paljon vaikutteita tulee luonnollisesti Yhdysvalloista kuitenkin ymmärtäen sen, että olemme Suomessa. Ihan suoraan ei kaikkea voi sieltä siirtää tänne.

Kauteen on vielä paljon aikaa ja sekä joukkueen että valmennustiimin rakentaminen on vielä alkuvaiheissaan, mutta onko sinulla jo asetettu jotain tavoitteita ensi kaudelle?

- Jenkkifutiksessa tavoite on aika itsestään selvä. Tässä on ykkössija ja that’s it. Kuten NFL:ssä on tapana sanoa: ”play for the confetti”. Mestaruuden lisäksi meillä on paljon pieniä tavoitteita, joita lähdetään saavuttamaan. Ne liittyvät myös tuohon valmennusfilosofiaan eli yksi suurimmista muutoksista on, että aiomme tehdä pienet asiat oikein. Se on yksi omista tavoitteistani jo ennen kuin edes joukkuetta on kasattu. Kun teemme pienet asiat oikein, silloin isot asiat loksahtavat kohdalleen. Näin lajia opetetaan Yhdysvalloissa, ja siitä filosofiasta me pidämme kiinni. Sen kautta lähdemme saavuttamaan myös isoja tavoitteita.

Kari Toivonen