37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans ja Rusko Mayhem yhteistyöhön

18.11.2016 klo 10:36

Turkulainen Vaahteraliigassa pelaava Anders Trojans ja III divisioonaan ensi kaudeksi nouseva Rusko Mayhem ovat solmineet ns. farmisopimuksen. Joukkueilla on jo nyt ollut yhteistyötä harjoittelun puitteissa, mutta nyt farmisopimuksen myötä tuo yhteistyö laajenee kattamaan myös pelaajasiirrot joukkueiden välillä kauden aikana.

Farmisopimuksen ideanahan on, että ylemmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen pelaajat, joiden kokemus ei välttämättä riitä suureen peliaikaan edustusjoukkueessa, pääsisivät hankkimaan kokemusta ja kehittymään alemman sarjatason peleissä. Vastaavasti alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen edistyneimmät pelaajat voivat päästä tutustumaan pääsarjatason vauhtiin yhteistyöseuran riveissä.

Arttu Koivisto Rusko Mayhemista pukee asian sanoiksi näin:

- Rusko Mayhem haluaa tarjota mahdollisuuden niille nuorille pelaajille, jotka pelaavat nuorten sarjoissa, eivätkä välttämättä vielä täysin Vaahteraliigan vauhtiin kykene, mutta haluavat kuitenkin kehittyä aikuisten sarjoissa. Näin pelaajilla on mahdollista hankkia lisää pelikokemusta sekä saada aikaa kehittyä myös fyysisesti aikuisten SM-tason pelaajan tasolle. Sopimus myös tarjoaa Mayhemin lupaaville pelaajille mahdollisuuden käydä kokeilemassa Vaahteraliigan tasoa ja nopeutta. Yhteistyöllä pystytään kokonaisvaltaisesti edistämään jenkkifutistoiminnan kehittymistä Varsinais-Suomen alueella.

Trojansin U19- ja U17-joukkueiden joukkueenjohtaja Mirva Saarijärvi näkee yhteistyön tuovan jatkuvuutta juniorityöhön.

- U19 juniorit voivat oman kauden jälkeen pelata nyt III divarissa, jos pelipaikka edustusjoukkueessa ei ihan vielä avaudu. Aiemmin vaihtoehtoja edustusjoukkueen lisäksi ei juuri ollut. Tämä yhteistyö tuo pelaajalle luonnollisen jatkeen uralle ja valmiin pelaajapolun tulevaisuuden varalle. Muutama vuosi alemmalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa voi kehittää junioripelaajaa niin, että hän on valmiimpi siirtymään edustusjoukkueen riveihin. Hyvä asia on sekin, että jo aloitetun harjoitusyhteistyön myötä kaikki ovat jo valmiiksi tuttuja toisilleen.

Saarijärvi uskoo yhteistyön kasvattavan harrastaja- ja katsojamääriä kummallekin joukkueella.

- Kun pelaajille löytyy junioriuran jälkeen heti pelipaikka lähiseudun seurasta, emme menetä pelaajia ja heidän läheisverkkoaan lajin parista.

Trojansin varapuheenjohtaja Sami Toivonen nostaa yhteistyön tiimoilta esille myös aikuisikäiset pelaajat.

- Niin sanotut late entry -pelaajat eli harrastajat, jotka ovat löytäneet amerikkalaisen jalkapallon vasta juniori-iän jälkeen tarvitsevat usein sisäänajamista lajin pariin alemmalla sarjatasolla, sillä Vaahteraliigan vauhti voi olla täysin uudelle pelaajalle aluksi liian kova. Tämä yhteistyö tarjoaa ratkaisun myös siihen.

Kari Toivonen