37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kiitos päättyneestä vuodesta ja onnea vuodelle 2017

29.12.2016 klo 10:53

Anders Trojans kiittää kaikkia tukijoitaan ja kannattajiaan vuodesta 2016 ja toivottaa onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2017. Lyhyt yhteenveto lienee paikallaan nyt, kun Trojansin 34. toimintavuosi on päättymässä ja 35. alkamassa.

Vuonna 1982 perustetun Turun Amerikkalaisen Jalkapallo ry:n eli Turku Trojansin historia on vaiherikas, kuten 34-vuotiaan urheiluseuran historian voi olettaakin olevan. Näihin vuosiin mahtuu niin voitto- kuin tappioputkia, kirkkaita ja vähän himmeämpiä mitaleita, riemukkaita voittoja ja katkeria tappioita. Usein se, tuntuuko kausi onnistuneelta vai pettymykseltä, voi muuttua riippuen siitä, miltä kannalta sitä katsoo. Kun kausi päättyy tappioon välierässä tai loppuottelussa, pinnassa on pettymyksen tunne, ja niin tietysti pitääkin olla, mutta kun sijoitusta tarkastelee proverbiaalisessa isossa kuvassa, voi tulla toisenlaiseen johtopäätökseen.

Trojansin miesten edustusjoukkueella on nyt takanaan kolme perättäistä mitalisijoitusta, hopea ja kaksi pronssia. Lajissa, jonka emämaassa vain mestaruudet lasketaan, himmeämmät helyt voivat tuntua merkityksettömiltä, mutta jos on elänyt seuran mukana tätä mitaliputkea edeltäneen ajanjakson 2005–2013, näkökulma muuttuu. Uskon, että jokainen vaikkapa kaudella 2011 pelannut tai katsomossa otteluita seurannut on kanssani samaa mieltä, kun väitän Vaahteraliigapronssin olevan merkittävästi mukavamman kuin nolla voittoa ja jumbosija.

Trojans Women saavutti ensimmäisen mitalinsa naisten SM-sarjassa, joka kantoi nyt nimeä Naisten Vaahteraliiga. Tappio finaalissa Helsinki Roostersille oli katkera, mutta tässäkin tapauksessa aika tulee, jos ei nyt kultaamaan, mutta ainakin kirkastamaan hopeamitalin arvon. Mainittavaa on myös, että päättyneellä kaudella Naisten Vaahteraliigan All Stars -kokoonpanossa kuudelle pelipaikalle nimettiin Trojansin pelaaja. Trojansin ensimmäinen naispuolinen ulkomaalaisvahvistus Lea Kaszas peräti kahdelle eri paikalle.

Juniorijoukkueet eivät päässeet vuonna 2016 nostelemaan mestaruuspyttyjä, mutta suoritukset sarjoissa olivat hyviä. Mestaruus on aina tavoitteena myös junioritasolla, mutta on syytä muistaa, että tärkein juniorityön tehtävä on tarjota nuorille laadukas kasvualusta kehittyä pelaajina, ihmisinä ja urheilijoina sekä luonteva reitti edetä urallaan niin pitkälle kuin taidot ja tahto riittävät. Tänä vuonna solmittu yhteistyösopimus Rusko Mayhemin kanssa tulee omalta osaltaan helpottamaan Trojansin junioripelaajien polkua matkalla kohti edustusjoukkuetta.

Alkava vuosi on jälleen juhlavuosi Trojansille, onhan kyseessä seuran 35. toimintavuosi. Vuodesta on tulossa monessakin mielessä haastava, mutta yhdessä tekemällä, tekemiseen sitoutumalla sekä uskollisten kannattajien ja sponsorien tuella haasteista voidaan selvitä kunnialla.

Anders Trojans toivottaa kaikille erinomaista uutta vuotta 2017.

Kari Toivonen