37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kausi käyntiin klassikolla

03.05.2017 klo 11:56

Vaahteraliigakausi 2017 polkaistaan käyntiin lauantaina 6.5. ottelulla, jossa vastakkain olevat joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan 58 kertaa ennen tätä kohtaamista. Aivan oikein. Trojansin vastustajaksi yläkentälle saapuu Suomen menestyksekkäin jenkkifutisseura Helsinki Roosters. Ottelu käynnistyy niinkin ruokottomaan aikaan kuin kello 13.00. Herätyskello soimaan ja urheilupuistoon!

Kauden avausottelun ennakointi on vaikeaa, kun joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet merkittävästi viime kaudesta. Roosters on jo päässyt korkkaamaan kauden pelaamalla Uppsala 86ersia vastaan, mutta Trojansin pelillinen valmius on vielä arvoitus.

Trojansin kokoonpano koki viime kauden jälkeen paljon muutoksia, sillä moni kokenut pelaaja päätti suunnata mielenkiintonsa kohti siviiliasioita. Muutama lähti myös kokeilemaan pelaamista toisenvärisessä paidassa. Kolmena viime kautena turkulaisjoukkue on saanut nauttia laajasta rosterista, jossa pelipaitojakaan ei riitä kaikille, mutta tänä kesänä pitää pärjätä pienemmällä porukalla ja täydentää pelipaikoilla ilmeneviä ohentumia ulkomaalaisvahvistuksilla.

Roosters on aina ollut Trojansille hankala, mutta rakas vastustaja, eikä latausta näiden joukkueiden kohtaamiseen tarvitse hakea millään poppakonsteilla. Roosters on hallitseva mestari viidettä vuotta peräkkäin, ja vaikka muutoksia on helsinkiläistenkin kokoonpanoon tullut ja valmennustiimi vaihtunut, ei tarvitse olla mikään selvänäkijä ennustaakseen, että punapaidoilla on kova nippu tälläkin kaudella. Sen osoitti se vaivattomuus, jolla Roosters niisti Uppsalan NEFL-ottelussa lukemin 42–27.

Trojansin päävalmentaja Karri Kuuttilalle ottelu on ensimmäinen Vaahteraliigajoukkueen luotsina. Kuuttila on värvännyt pelinrakentajaksi amerikkalaisen Gilbert Riveran, joka ennakkotietojen perusteella on isokokoinen, mutta erittäin liikkuva pelinrakentaja. Niillä spekseillä on ennenkin pärjätty Suomen sarjoissa, joissa harjoittelumäärät ja pelaajien taitotaso eivät mahdollista millimetrintarkkoja ajoituskuvioita, ja joissa pelejä täytyy tehdä välillä lennosta. Taito etsiä vapaata kiinniottajaa pidempään sekä tarvittaessa puuttuvien jaardien juokseminen omien nahkapalikoiden avulla ovat kovassa kurssissa.

Juoksupelit rakentuvat pitkälti Josh Quezadan varaan. Brigham Youngin ja Fresno Staten kasvatti pelasi viime kaudella Gdynia Seahawksin riveissä ja ylsi aina loppuotteluun asti. Kolmas amerikkalaispelaaja vahvistaa puolustusta ja toimii myös puolustuksen koordinaattorina. Hän on viime kaudella vielä Seinäjoki Crocodilesissa pelannut June Robinson. Linjassa pelaavalla Robinsonilla on kokemusta myös tukimiehen pelipaikasta sekä keskushyökkääjän tontilta, joten monipuoliselle pelaajalle saattaa löytyä käyttöä enemmänkin. Puolustusta vahvistaa lisäksi belgialainen tukimies Frederic Casteels.

Laitahyökkääjäkalusto koki kauden jälkeen paljon menetyksiä, ja niitä on ollut pakko paikata importeilla. Ario Winston tosin loukkaantui jo harjoituksissa ja hänen pelikuntonsa on vielä arvoitus. Vikkelä australialainen Kyle Bowpitt tulee olemaan mielenkiintoinen tuttavuus.

Roostersin pelinrakentaja tällä kaudella on Brandon Connette, joka edusti viime kaudella Dresden Monarchsia, jossa hän heitti 16 ottelussa yli 4.700 jaardia ja yhteensä 68 touchdownia ja juosten vielä kahdeksan siihen päälle. Juoksujaardimäärä 758 kertoo siitä, että pallo kulkee vilkkaasti tämän miehen matkassa, jos tarve vaatii.

Myös muilla Roostersin amerikkalaisilla on kokemusta Euroopasta ennestäänkin. Takamies Curtis Slater on hänkin pelannut Saksan liigaa ja Jaycen Taylor aloittaa Suomessa jo neljännen kautensa. Englantilaiset laitahyökkääjät Bernard Luster ja Crocodilesista napattu Timothy Thomas ovat hekin jo suomalaisille tuttuja.

Avausottelun varhainen ajankohta heti toukokuun alussa on asettanut varsinkin isäntäjoukkueelle runsaasti haasteita, joten yleisöltä toivotaan pitkämielisyyttä, jos kaikki asiat eivät ottelujärjestelyjen osalta suju kuin Strömsössä, jos kohta Strömsössä ei taida olla jenkkifutisjoukkuettakaan. Yhtä kaikki, Trojans toivottaa sekä Roostersin että kaikki jenkkifutiksen ystävät tervetulleiksi otteluun!

Kari Toivonen