37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans ei pärjännyt valmiimmalle Roostersille sarja-avauksessa

06.05.2017 klo 18:44

Vaahteraliigan avausottelu Turussa ei tarjonnut suurta yllätystä, sillä pelituntumaa jo saanut Roosters hallitsi ottelua alusta loppuun vieden pisteet mukanaan Helsinkiin. Lopputulos urheilupuiston yläkentällä tänään 3–39 (3–26). Vastus oli tänään Relico Trojansille liian kova, mutta positiivisiakin merkkejä oli silti havaittavissa.

Relico Trojans pääsi aloittamaan ottelun hyökkäävänä osapuolena ja ensimmäisellä yrityksellä Josh Quezada kantoi palloa komeasti seitsemän jaardia . Ensimmäiset yritykset saavutettiin kerran, mutta sitten tuli seinä vastaan. Trojansin oli turvauduttava lentopotkuun, mutta aloitussyöttö lähti sen verran sivuun, ettei Ville-Valtteri Suojanen siihen ylettynyt, vaan joutui jahtaamaan palloa pitkin pelikenttää oman maalialueen tuntumassa. Roostersin Santtu Äyräväinen pääsi käsiksi pallon kanssa pakenevaan Suojaseen 13 jaardin linjalla, joten helsinkiläiset pääsivät aloittamaan ensimmäisen hyökkäysvuoronsa paraatipaikalta. Kolme peliä myöhemmin pallo löytyikin Trojansin maalialueelta Miro Kadmiryn kantamana. Lisäpisteen potkaisi varmasti sisään Ville Rontu.

<iJosh Quezada juoksi pallon kanssa tukka putkella.


Trojansin seuraavakin hyökkäysvuoro päättyi lentopotkuun, mutta tällä kertaa se saatiin onnistumaan ja Suojanen potkaisi pallon Roostersin 30 jaardin tuntumaan. Turkulaisten harmiksi Curtis Slater palautti pelivälineen lähes tarkalleen potkun lähtöpaikkaan eli Trojansin 30 jaardin nurkille, josta helsinkiläisten seuraava yrityssarja starttasi. Tällä kertaa valkopaitainen vierasjoukkue törmäsi toistuvasti mustaan muuriin, ja kun viimeinenkin yritys päätettiin pelata huonolla lopputuloksella, sai kotijoukkue pallon takaisin syvällä omalla puolustusalueella.

Turkulaistenkaan hyökkäys ei löytänyt yhteistä säveltä, eivätkä sen paremmin pelinrakentaja Gilbert Rivera kuin keskushyökkääjä Josh Quezada onnistuneet omissa aikeissaan. Viltsu Suojanen punttasi pallon ja Slater palautti sen taas syvälle turkulaisten puolelle. Tällä kertaa kukkoparvi löysi aukkoja Trojansin puolustuksesta ja peippaili Karri Pajarisen juoksuilla maaliviivan yli. Lisäpiste onnistui ja taululle sommiteltiin Roostersin ruutuun led-valoista numero 14 Trojansin vastaavan osoittaessa edelleen nollaa.

<iUrheilijanuorukaiset käyvät toisinaan taistelun tiimellyksessä toistensa kraiveleihin.


Valo pilkahti Trojansille

Ensimmäisen neljänneksen loppuun ja toisen alkuun Trojans sai kehitettyä koko ottelun parhaimman jaksonsa. Pitkä hyökkäysvuoro käynnistyi omalta 20 jaardin linjalta ja mustapaidat etenivät pääasiassa Quezadan juoksuilla aina Roostersin 19 jaardin tasalle asti, kunnes yritykset loppuivat. Trojans himosi saada pistetilinsä auki ja se marssitti kentälle luotettavan potkaisijansa Joni-Petteri Malkan, jonka 34-jaardinen potku sai onnistuttuaan yleisön villiksi. Tilanne 3–14, ja homma näytti jo siedettävältä.

Roosters ei kuitenkaan antanut kotiyleisön nauttia hyvänolon tunteesta liian pitkään, sillä jo seuraava hyökkäysvuoro siirsi Roostersin taas tukevampaan johtoon. Helsinkiläisten pelinrakentaja Brandon Connette esitti sarjan tarkkoja heittoja, joista kaksi viimeistä oli osoitettu Bernard Lusterille. Ensin 45-vaardinen kanuuna tavoitti Lusterin neljän jaardin päästä Trojansin maalista ja perään heitetty suupaisu kuittasi sitten ne puuttuneet neljä jaardia. Rontu toi potkullaan yhden lisäpisteen ja Roostersin johto oli nyt 21–3.

<iLinjan suojauksessa Brandon Connettella on aikaa etsiä katseellaan katsomosta tuttuja.


Trojans pääsi seuranneen avauspotkun jälkeen hyviin asemiin Jaakko Tirkkosen hyvän palautuksen voimin, mutta pari tarpeetonta rangaistusta kuljetti joukkuetta 20 jaardia oman maalialueen suuntaan. Sählääminen lentopotkun aloitussyötössä lennätti pallon Suojasen yli ja takalaittomaksi, joten Roosters sai ilmaiset kaksi pistettä tästä turkulaisten omasta maalista.

Oman maalin jälkeen möhlinyt joukkue joutuu lisähäväistyksenä luovuttamaan pallon pisteitä saaneelle joukkueelle omalta 20 jaardin linjalta suoritetulla potkulla eli Roosters pääsi vielä perään jahtaamaan lisää pisteitä. Tällä kertaa Trojansin puolustus sisuuntui ja piti maalialueensa koskemattomana. Roosters onnistui kuitenkin potkumaaliyrityksessään ja kartutti pistesaaliinsa 26 pisteeseen. Tauolle mentiinkin lukemissa 3–26.

Roosters ratkaisee ottelun

Kolmannella neljänneksellä Roosters masinoi heti alkuun pitkän hyökkysvuoron, jossa Miro Kadmiry oli Connetten suosikkikohteena. Maalialueen lähestyessä tähtäin siirtyi Bernard Lusteriin, ja tämä viimeisteli ottelun toisen maalinsa Connetten 16 jaardin heitosta. Tällä kertaa lisäpiste ei solahtanut haarukkaan ja lukemiksi ruuvailtiin 3–32. Kolmannen neljänneksen kohokohtiin kuului Ville-Valtteri Suojasen syötönkatko, mutta pisteitä ei kumpikaan joukkue onnistunut saalistamaan.

<iIlkka Koiranen (#2) ja saalistajan katse.


Viimeisen neljänneksen alkaessa kaikille oli selvää, että tämä oli tässä, joten intensiteetti laski selvästi. Neljänneksen puolivälissä Roostersin Connette löysi ex-Crocodiles Timothy Thomasin, joka teki iltapäivän viimeisen touchdownin lyhyestä heittopelistä. Lisäpiste onnistui ja loppulukemiksi saatiin 3–39. Roosters eteni ottelussa 344 jaardia, Trojans karvan verran alle yhden kentänmitan eli 97 jaardia. Suurin ero tuli heittojaardeissa, jotka Roostersilla olivat 244 ja Trojansilla 31.

Virheet pois ja enemmän treeniä

Kaikesta näki, että Roosters on pelannut tätä peliä tosissaan jo ennenkin tällä kaudella, sillä virheiden määrä oli huomattavasti pienempi kuin kotijoukkue Trojansin, jolle sattui parin aloitussyötössä epäonnistumisen lisäksi useita vääristä aloituksista, vaihtovirheistä ja pelin viivyttämisestä vihellettyjä rangaistuksia. Trojansilla oli ennen kauden avausta vain muutamat treenit, joissa myös kaikki ulkomaalaisvahvistukset olivat mukana, joten tappio hallitsevalle mestarille ei tullut yllätyksenä. Itse asiassa puolustus pelasi ajoittain jopa odotuksia paremmin.

Hyökkäyksessä Josh Quezada osoittautui vantteraksi voimajuoksijaksi, jonka jalat käyvät loppuun asti. Heittopelin toimiminen edellyttäisi paljon enemmän harjoittelua kuin pari kohmeista treeniä. Viime kauden jälkeen Trojansin laitahyökkääjäkalusto tyhjeni lähes totaalisesti ja kun toinen puutetta paikkaamaan hankittu vahvistus, Ario Winston, loukkaantui jo ennen ensimmäistä ottelua, olivat lähtökohdat entistä huonommat.

Roosters oli kova mittari tässä vaiheessa kautta, eikä seuraavakaan vastus ole helpoimmasta päästä. Wasa Wa1ld Royals vahvistui viime kaudesta merkittävästi ja joukkue lukeutuu potentiaalisiin mestarisuosikkeihin. Trojansilla on runsas viikko aikaa kalibroida peliään, ennen kuin Vaasan kuninkaalliset tepastelevat yläkentän tekoruohomatolla.

Kari Toivonen