37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kuninkaalliset valtiovierailulle Turkuun

11.05.2017 klo 23:36

Vaasan kuninkaalliset jenkkifutisjoukot eli Wasa Wa1ld Royals tekee vierailun Turun urheilupuiston myyttiselle yläkentälle maanantaina 15.5. Viime kaudella Vaahteraliigaan noussut ja siellä heti hyvin pärjännyt Royals on monien arvioiden mukaan vahvistunut vielä viime kaudesta ja noussut jopa yhdeksi mestarisuosikeista. Ottelu yläkentällä käynnistyy kello 18.30.

Trojansin kausi käynnistyi jo lauantaina 6.5. ja silloin Turun ylpeys joutui nöyrtymään hallitsevalle mestarille Helsinki Roostersille varsin tylyin 3–39 numeroin. Seuraavaksi vastaan tulee toinen mestarisuosikki, Wasa Wa1ld Royals. jolle maanantain ottelu on kauden ensimmäinen.

Trojansin valmistautuminen kauteen oli vielä pahasti kesken avausotteluun tultaessa. Pelinrakentajalla oli alla pari jetlagin riivaamaa treeniä ja ykköslaitahyökkääjäksi hankitun Ario Winstonin loukkaantuminen ensimmäisissä harjoituksissa oli märkä rätti päävalmentaja Karri Kuuttilan kasvoille. Ennakkoasetelmiin nähden ottelu Roostersia vastaan olisi voinut mennä vielä paljon huonommin.

Tulevana maanantaina Trojans on varmasti jo paremmin valmistautunut, kun pelinrakentaja Gilbert Rivera on ehtinyt muutakin kuin sanomaan käsipäivää laitahyökkääjilleen. Laitahyökkääjillä oli avausottelussa vaikeuksia ehtiä Riveran heittojen alle, joten treeneissä näitä yhteysongelmia on varmasti koetettu korjata. Juoksupeli on vähemmän altis erilaisille häiriöille ja keskushyökkääjä Josh Quezada sai tikitettyä jaardeja kohtuullisen hyvällä keskiarvolla. Hänelle usein edellä tilaa raivannut Miko Ylikoski on kokenut kettu, jonka takana on hyvä juosta, sillä Miko tuntee tien.

Trojansin rosteri on kolmea edellistä kautta ohuempi, mutta se, mikä pelaajien määrässä hävitään, korvataan lujalla tahdolla. Taisteluilme oli jo Roostersia vastaan hyvä, joten odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen kamppailu. Lisäksi Trojansilla on tarkoitus vielä täydentää kokoonpanoaan muutamalla mielenkiintoisella nimellä.

Royalsin viime kauden kovin vahvistus Chris Young on kokoonpanossa tälläkin kaudella. Tukimieheksi tituleerattu, mutta myös keskushyökkääjänä jaardeja kerännyt Young valittiin viime kaudella liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Vahvistuksena samaa kaliiberia on vaasalaisten Seinäjoelta kaappaama pelinrakentaja Justin Sottilare. Crocodilesissa Sottilare heitti palloja kovalla prosentilla ja sama jatkuu varmasti myös Royalsissa varsinkin, kun kaveriksi Seinäjoelta tarttui matkaan myös brittilaituri Spencer Cutlan.

Ulkomaalaisvahvistuksia on Vaasassa enemmänkin. Monitaituri RJ Long on vaarallinen mies millä tahansa pelipaikalla hän pelaakaan. Jefferson Davis on englantilainen takamies ja samasta maasta ovat myös puolustuksen linjamiehet Jamaal Frederics ja Rodon Zeqiri. Ruotsista on värvätty hyökkäyksen linjaan Eric Blomgren ja unohtaa ei sovi kokenutta Stacey Thomasia. Vaasan nousun arkkitehti Seppo Ewvaraye on siirtynyt general manageriksi ja päävalmentajana toimii John Booker.

Odotettavissa on taatusti värikäs ottelu, jossa upeista yksilösuorituksista ei ole pulaa. Tätä kirjoitettaessa ennusteet lupaavat pelipäiväksi aurinkoista säätä, joten kannattaa suunnata askeleet yläkentän suuntaan maanantai-iltana.

Kari Toivonen