37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Tasapainoinen Royals kuittasi pisteet Turussa

15.05.2017 klo 23:58

Wasa Royals pystyi esittämään tasapainoisempaa hyökkäyspeliä kuin pelkän juoksun varassa ollut kotijoukkue. Relico Trojansin puolustus pystyi ajoittain pitämään vastustajansa kurissa, mutta tasaisesti heittoja ja juoksuja jauhanut vaasalaishyökkäys teki siitä huolimatta 31 pistettä. Samaan aikaan Trojansin hyökkäys joutui tyytymään ranskalaisiin visiitteihin kentällä, kun matka ei yksinkertaisesti taittunut. Lopputulos 2–31.

Ottelun alkuun Trojans sai masinoitua ajallisesti pitkän hyökkäysvuoron, joka ei kuitenkaan yltänyt pisteidentekoetäisyydelle asti. Erilaisten rangaistusten myötä joukkueet sahasivat kentän keskivaiheilla, kunnes Trojansin oli pakko luopua pallosta. Nyt oli Royalsin vuoro rakentaa pitkä hyökkäysvuoro, joka päättyi toisen neljänneksen puolella maaliin pelinrakentaja Justin Sottilaren löydettyä maalialueella päivystäneen Dmitri Doubitskin. Spencer Cutlan potkaisi lisäpisteen haarukkaan ja vieraat johtivat 7–0.

<iJustin Sottilare on kova pelimies oli pelipaita minkä värinen tahansa.


Trojans kävi pikaisesti kentällä, mutta joutui kolmen yrityksen jälkeen punttaamaan. Royals ei kauan pallon kanssa jahkaillut sillä vaasalaiset risteilivät läpi kentän omalta 12 jaardin linjalta Sottilaren tarkoilla heitoilla. Maalialueen ollessa vain kuuden jaardin päästä Royals vaihtoi lentorahdin maakuljetuksiin eli Tom Suoste sai kunnian juosta pallon turkulaisten maalialueelle. Cutlanin lisäpiste viimeisteli tilanteeksi 0–14.

Trojansin harvoja onnistuneita heittopelejä nähtiin kotijoukkueen seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun pelinrakentaja Gil Rivera heitti 20 jaardin passin Thach Mai-Trille. Mai-Tri olikin Trojansin paras kiinniottaja muutamalla komealla kopillaan. Kotiyleisön harmiksi tämäkään hyökkäysvuoro ei paljon muita valopilkkuja tarjonnut.

<iMiko Ylikoski (34) ja Jani Karvinen (27) yrittävät pysäyttää RJ Longin matkanteon passintarkastusta varten.


Royalsin saatua pallon Trojansin puolustus terästäytyi ja varjeli tiukasti hallussaan ollutta maakaistaletta. Vaasalaisten tähän asti hyvin kulkenut hyökkäys yskähteli ensimmäisen kerran. Kolmen yrityksen jälkeen joukkue oli viisi jaardia syvempänä omalla puolella kuin hyökkäysvuoron alkaessa. Lentopotkuun valmistautuessaan Royals teki väärän vaihdon, josta palloa siirrettiin vielä viisi jaardia taaksepäin. Sen jälkeen vaasalaiset hötkyilivät sen verran, että tuomarit liputtivat väärän aloituksen ja taas viisi jaardia takapakkia. Omalta viiden jaardin linjalta syvällä maalialueella odottavalle Spencer Cutlanille tarkoitettu aloitussyöttö leijaili liian korkeana maalialueen päädystä yli ja Trojans sai vaasalaisten omasta maalista tililleen kaksi pistettä.

Trojans sai lisäksi pallon itselleen, mutta mitään valmista ei tullut. Molemmat joukkueet saivat vuoronperään rangaistuksen syötön vastaanoton häirinnästä, mutta lopputulos kaiken veivaamisen jälkeen oli se, että Trojans joutui luopumaan pallosta Ville-Valtteri Suojasen lentopotkulla. Royals sai pallon, kun puoliaikaan oli enää minuutti. Vaasa matkasi vääjämättömästi kohti Trojansin maalialuetta, mutta Trojans näytti saavan etenemisen pysähtymään omalle yhden jaardin linjalleen. Tuomarien kellosta löytyi kuin ihmeen kaupalla vielä yksi sekunti peliaikaa, mikä mahdollisti Royalsille vielä yhden yrityksen. Sen aikana pelinrakentaja Sottilare ponnahti linjan päälle ja onnistui kurottamaan pallolla maalilinjan yli. Cutlan laittoi vielä pallon haarukkaan ja tauolle mentiin 2–21 lukemissa.

<iIlkka Koiranen ja Seikko Vennelä (47) paketoivat Tom Suosteen samalla, kun Heikki Toivola (32) tarkkailee tilannetta valmiina liittymään talkoisiin.


Kolmannella neljänneksellä kentällä oli pääasiassa Royalsin hyökkäys ja Trojansin puolustus. Puolustus esittikin mallikkaita otteita pystyen minimoimaan vahingot, sillä vierasjoukkue onnistui maalinteossa vain kerran. Spencer Cutlan poimi Sottilaren lyhyen heiton maalialueella ja potkaisi lisäpisteen päälle vieden joukkueensa 28–2 johtoon.

Viimeisellä neljänneksellä juoni oli saman kaltainen. Trojansin hyökkäys kävi kolmesti kentällä kääntymässä eli kolmen yrityksen jälkeen pallosta luovuttiin lentopotkulla. Royals ei kuitenkaan päässyt enää rikkomaan Trojansin maalialueen rauhaa, vaan ainoa pistesuoritus oli Spencer Cutlanin potkaisema 27 jaardin potkumaali, jonka myötä päästiin pöytäkirjaankin kirjattuihin loppulukemiin 2–31.

<iGil Riveralla käsi käy kuin kärpänpyytäjällä, mutta posti ei ole pysynyt vastaanottajien näpeissä.


Trojansilla on nyt takanaan kaksi pelattua ottelua ennakolta suurimpia mestarisuosikkeja vastaan. Lukemat olivat lähes identtiset. Roosters vei pinnat 39–3, Royals 31–2. Seuraavat vastustajat ovat nekin kovia, mutta eivät todennäköisesti kuitenkaan aivan samaa kaliiberia kuin Roosters ja Royals.

Otteluiden myötä on käynyt ilmeiseksi muutamia seikkoja. Ensin hyvät uutiset. Trojansin puolustus on pelannut odotuksiin nähden varsin hyvin. Se on onnistui ajoittain pysäyttämään sekä Roostersin että Royalsin hyökkäykset. Royalsia vastaan ei tullut oikeastaan yhtään isoa munausta. Vaasalaiset vain jauhoivat tasaisesti jaardeja niin, että maalialue tuli vääjäämättä vastaan. Trojans sai puolustuksen linjaan vahvistukseksi parina edellisenä kautena Turussa viihtyneen Camille Gruellin, joten sekin oli hyvä asia.

Huono uutinen taas on se, että hyökkäys on tällä hetkellä aivan liian yksipuolinen. Jotta maisemat kentällä vaihtuisivat, pitää vastustajalle luoda niin juoksu-uhka kuin heittouhkakin. Jos vastustaja voi ladata lähes koko puolustuksen boksiin pelkäämättä isoja heittopelejä, ei juoksukaan voi tuottaa tulosta. Trojansin pelätty laitahyökkääjäkaarti tyhjeni viime syksynä kuin foliopallo viikko vapun jälkeen. Jäljellä olevat laiturit eivät ole kahdessa ensimmäisessä ottelussa olleet samalla sivulla pelinrakentaja Gil Riveran kanssa. Lääkkenä on armoton treeni tai sitten jostain pitäisi kehittää loukkaantuneen Ario Winstonin korvaava valmis ulkomaalaispelaaja.

Trojansin seuraava ottelu on 25.5., joka sekin on kotiottelu. Silloin vastaan tulee Porvoon Butcher, joka omassa sarja-avauksessaan voitti Tampere Saintsin 35–7.

Kari Toivonen