37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Relico Trojans–Porvoon Butchers otteluennakko

22.05.2017 klo 12:16

Torstaina 25.5. Turun urheilupuiston yläkentällä jaetaan taas kaksi Vaahteraliigan pistettä. Niistä kamppailevat vielä voitotta oleva Relico Trojans ja avausottelussaan Tampere Saintsin 35–7 rökittänyt Porvoon Butchers. TV-ottelu alkaa kello 18.30.

Relico Trojansille sarjaohjelma antoi kahteen ensimmäiseen otteluun armottomasti liigan ennakkoon kovimmat mestarisuosikit Helsinki Roostersin ja Wasa Royalsin. Otteluiden lopputulokset olivat lähes identtiset. Roosters vei pisteet luvuin 39–3 ja Royals 31–2. Helppo vastus ei ole Butcherskaan, joka teki selvää jälkeä Saintsista.


Saints–Butchers-ottelun kohokohdat

Trojans on kompastunut heittopelin puuttumiseen

Trojansin alkukauden suurin ongelma on ollut hyökkäyksen yksipuolisuus ja tehottomuus. Heittopelillä ei ole syntynyt tulosta ja se on pakottanut joukkueen pyrkimään etenemään pääasiassa juosten. Keskushyökkääjä Josh Quezada on juossut kyllä hyvin ja on etenijätilaston kakkosena, mutta kun vastustaja on todellisen heittouhan puuttuessa voinut keskittyä kokonaan juoksun tukkimiseen, ei vierasjoukkueiden päähän vielä ole palloa onnistuttu toimittamaan. Heittopeli on pakko saada toimimaan, jotta myös voittosarakkeeseen saadaan merkintöjä.

Trojansin puolustus on onnistunut ottamaan pois vastustajiensa kaikkein suurimmat pelit, mutta tasaisesti jauhamalla nämä ovat kuitenkin päässeet etenemään kentällä ja tekemään pisteitä. Turkulaiset saivat jo Vaasaa vastaan parina edellisenä kautena Trojansissa viihtyneen Camille Gruellin, ranskalaisen puolustuksen linjamiehen, joka toi nopeutta linjapelaamiseen, mutta turkulaisten ohut rosteri kaipaisi vielä täydennystä.

Butchersilla juoksu tuotti tulosta

Porvoo sai avausottelussaan etenkin juoksupelinsä kulkemaan todella mallikkaasti. Amerikkalainen keskushyökkääjä Darion Hall keräsi Saintsia vastaan peräti 215 jaardia ja nousi kertaheitolla Vaahteraliigan etenijätilaston kärkeen. Huomionarvoista on myös pelinrakentaja Jordan Mooren nopeus. Butchers hyödynsi useaan otteeseen Mooren omia juoksuja. Saintsia vastaan jaardeja kertyi 55 ja lisäksi tilastoihin merkittiin yksi juostu maali. Butchers viljeli taajaan myös option- eli valintapelejä, jotka tuottivat Saintsin puolustukselle runsaasti päänvaivaa.

Butchersin heittopelit kulkivat lähes yksinomaan Daniel Luoman kautta. Butchersin pelinrakentajat heittivät kahdeksan onnistunutta heittoa ja Luoma oli kohteena kuudessa niistä. Tuloksena kaksi maalia ja 91 jaardia. Trojansin on siis syytä laittaa Luoman numero muistiin, sillä se tuntuu jo olevan Jordan Mooren pikavalinnoissa.

Voiton avaimet

Voiton avaimet ovat aika selkeät. Trojans voittaa, jos se saa heittopelinsä järjestykseen, koska se avaa tilaa Quezadan vaarallisille juoksuille. Samaan aikaan Darion Hallin ja Jordan Mooren juoksut on saatava pysäytettyä jo aloituslinjan tasalle, sillä varsinkin Hall on vikkelä kuin orava avoimelle päästessään. Linjat ja tukimiehet ovat jälleen kerran avainasemassa. Mielellään juokseva pelinrakentaja on muutenkin hankala epeli puolustaa ja mutta option-hanakkuus tekee siitä vielä vaarallisemman. Paineen luominen ja pelin lukeminen nousevat merkittävään rooliin. Heittopeleissä Daniel Luoman syvät kuviot on pelattava sataprosenttisesti pois.

Butchers on vastaavasti vahvoilla, jos Trojans ei saa heittoa kulkemaan. Silloin se voi keskittyä Quezadaan. Butchersin heittopeli ei ollut mitään ihmeellistä, mutta Luoman ja Mooren yhteispeli muodostaa kuitenkin todellisen vaaran Trojansille. Jos muutamakin syvä heitto löytää oikeaan osoitteeseen, Trojansin on levitettävä puolustustaan ja silloin Hall voi löytää sopivat saumat slalomnäytöksilleen.

Relico Trojans–Porvoon Butchers on luonnollisesti tv-ottelu ja se käynnistyy torstaina 25.5. kello 18.30 Turun urheilupuiston yläkentällä. Liput ennakkoon Zup Ticketistä 10 ¤ ja 5 ¤, portilta 12 ¤ ja 6 ¤.

Kari Toivonen