37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Porvoon teurastajat nimensä veroisia

25.05.2017 klo 23:41

Butchers oli tyly vieras Relico Trojansille, joka jäi porvoolaisten jalkoihin pahemman kerran. Ennakkoon tasaisemmaksi ennakoitu ottelu lähti heti ensimmäisellä Butchersin hyökkäysvuorolla turkulaisittain väärään suuntaan, kun Mikko Seppänen teki ensimmäisellä yrityksellä maalin. Se olikin ottelun ainoa iso peli, mutta Porvoon pitkät hyökkysvuorot toivat vieraille tasaisesti pisteitä niin, että loppuvihellyksen kaikuessa taululla luki 0–38.

Kahdella tappiolla kautensa aloittanut Trojans olisi tarvinnut hiukan toisenlaisen alun ottelulle, sillä 0–7 tappioasema 26 sekunnin pelin jälkeen antoi ottelulle alakuloiset alkusävelet. Trojansia riivannut tehottomuus heittopeleissä jatkui, eikä Butchersilla ollut vaikeuksia kotijoukkueen juoksupelin eliminoinnissa, kun heitosta ei tarvinnut isommin huolehtia. Ensimmäisellä neljänneksellä vieraat vierailivat Trojansin maalialueella vielä toisenkin kerran, kun pelinrakentaja Jordan Moore juoksi itse pallon viivan paremmalle puolelle. Moore oli hanakkana juoksijana läpi koko ottelun hankala pideltävä turkulaisille.

<iCamille Gruel ja Olli Jokela tanssittavat Jordan Moorea.


Toisella neljänneksellä Trojansin puolustus sai hiukan hillittyä Butchersin etenemistä ja pakotti valkopaitaiset porvoolaiset tyytymään kenttäpotkumaaliin neljänneksen lopulla. Puoliaikaan oli vain vähän yli kaksi minuuttia, mutta Trojans ei saanut kulutettua sitä kellosta, ja niin Porvoo pääsi vielä aivan viime sekunneilla yrittämään pistepottinsa lisäämistä. Lopulta pelinrakentaja Moore peippaili yllättävän helposti läpi turkulaispuolustuksen aina maalialueelle asti, kun peliaikaa oli enää 14 sekuntia. Mikäli Trojans olisi kestänyt tuon loppurynnistyksen, tauolle oltaisiin menty vielä suhteellisen toiveikkaassa 0–17 tilanteessa, nyt taululla näkyneet 0–24 luvut olivat huomattavasti murheellisemmat.

<iJenkkifutiksen sekatyömies Miko Ylikoski raivasi hyökkäyksessä tilaa Josh Quezadalle, nappasi pari komeaa koppia hyökkäyksessä ja puolustuksessa teki tärkeitä taklauksia.


Molemmat joukkueet ottivat paljon virheitä, mutta Trojansia rangaistukset kohtelivat huomattavasti pahemmin, sillä pelkällä juoksupelillä esimerkiksi 15 lisäjaardin kuittaaminen on aika iso tilaus.

Toisella puoliskolla kupletin juoni säilyi samanlaisena, Butchers jauhoi pitkiä hyökkysvuoroja, jotka päättyivät pistesuorituksiin. Kolmannen neljänneksen lopulla Trojansin pelinrakentaja Gilbert Rivera sai iskun, joka vei hänet hetkeksi sivurajalle. Rivera palasi muutamaan peliin seuraavalla hyökkäysvuorolla, mutta pian hänet otettiin pois ja tilalle laitettiin kakkospelinrakentaja Teemu Thorström.

<iTeemu Thorström ei hätkähtänyt äkkikomennusta pelinrakentajaksi, vaan sytytti niin omat pelaajat kuin yleisönkin hyvillä otteillaan.


Thorström laittoi heti tuulemaan. Heitettyään ensin pitkiä ”tosseja” sivuttaisliikkeessä olleelle Josh Quezadalle, joilla edettiin hyvin uusiin yrityksiin, hän seuraavaksi linkosi pitkän 34-jaardisen heiton Miko Ylikoskelle. Tällä päästii kerralla Butchersin 26 jaardin linjalle. Neljänneksen vaihduttua Thorström löysi uudestaan Ylikosken heitollaan, ja nyt oltiin enää kahdeksan jaardin päässä Porvoon maalialueesta. Valitettavasti tätä seurasi pari epäonnistunutta aloitussyöttöä ja säkitys, joista oli tulla pallonmenetyskin, mutta Trojans pääsi vielä yrittämään maalia Butchersin 18 jaardin linjalta. Thorström käytti neljännen yrityksen heittoon maalialueen oikeaan kulmaan, jossa pallo tavoitti tarkasti Jaakko Tirkkosen, mutta samaa palloa tavoitteli myös Porvoon Niko Roiko, joka onnistui rikkomaan pelin, eikä maalia syntynyt.

Pallo siirtyi Porvoolle, joka kulutti taitavasti kelloa omalla hyökkäysvuorollaan niin, että Trojans pääsi seuraavan kerran hyökkäämään, kun peliä oli enää jäljellä 2 minuuttia 44 sekuntia. Parin juoksuyrityksen jälkeen Teemu Thorström tavoitteli jälleen Miko Ylikoskea, mutta pallo putosi hänen käsistään ja Trojans luopui pallosta viimeisen kerran tässä ottelussa. Porvoolle jäi enää kosmeettinen kellon kulutus polvea maahan laskemalla. Lopputulos 0–38.

<iVille-Valtteri Suojanen osaa yllättää niin vastaustajan kuin yleisönkin. Viltsu on koko liigan värikkäimpiä pelaajia.


Ottelun kohokohtia olivat Thorströmin heittojen lisäksi Ville-Valtteri Suojasen kaksi häikäievän hienoa lentopotkuhämäystä, joissa Viltsu potkaisemisen sijaan pinkoi uusiin yrityksiin sekä Camille Gruelin ja Henri Juotteen säkitykset. Tällaiset upeat suoritukset sytyttävät niin joukkueen kuin katsojatkin.

Porvoon pelinrakentaja Moore sekä keskushyökkääjä Darion Hall olivat pitelemättömiä kavereita tänään. Hall juoksi 142 jaardia ja Mooren 19 heitoista 10 osui kohdalleen. Lisäksi hän juoksi kaksi maalia. Mikko Seppänen keräsi kuudella kiinniotolla 111 jaardia ja yhden maalin.

Trojans on nyt pelannut kolme kotiottelua pääsemättä kertaakaan vastustajan maalialueelle. Tänään oltiin sentään jo lähellä. Yksi maali olisi toki ollut aika laiha lohtu, mutta joukkue tarvitsee nyt onnistumisia.

Viimeistään tässä vaiheessa on käynyt selväksi, että viime kauden jälkeen turhan moni tärkeä pelaaja joko laittoi varusteet naulaan tai luikki toiseen joukkueeseen. Kun ulkomaalaiset jätetään laskuista, kaikkiaan 24 viime vuoden joukkueen pelaajaa ei tällä kaudella jatkanut Trojansissa. Ulkomaalaiset mukaan lukien luku on 28. Mikään joukkue ei kestä tällaista pajatson tyhjenemistä kuin korkeintaan Roosters, jolta myös muutama vuosi sitten vaihtui suuri määrä pelaajia, mutta uusia tuli vastaavasti tilalle. Trojansilla ei tätä ylellisyyttä ole ollut. Näillä on siis pärjättävä, joten nyt on vain purtava hammasta ja yritettävä kahta kovemmin. Sisulla tästäkin selvitään, eikä epätoivoon ole aihetta vajota. Kotiyleisö oli uskollisesti joukkueen tukena tänäänkin ja sitä tukea todella tarvitaan.

Kari Toivonen