37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin U19 kuittasi TAFTille kärsityn avaustappion korkojen kera

28.05.2017 klo 19:53

Relico Trojansin U19-nuorten joukkue kohtasi sunnuntaina 28.5. Pansion kisapuiston aurinkoisella kentällä sarjakärki Vantaan TAFTin. Kauden avausottelussa TAFT oli parempi numeroin 55–36, mutta nyt Trojansilla oli sarja-avauksesta puuttuneet pelaajatkin mukana, ja numerot kääntyivät päälaelleen. Trojans otti voiton selvin numeroin 68–24.

Trojans aloitti pisteiden teon pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi, kun Eemeli Valkamo ylitti maalilinjan pallo kainalossaan. Lisäpistepotkun toimitti varmasti perille Jasper Tenko. TAFT ei onnistunut omalla hyäkkäysvuorollaan kuittaamaan turkulaisjohtoa, joten Trojans sai tilaisuuden lisätä johtoaan päästyään pallon valtiaaksi.

<iPallo on jälleen kerran jäänyt varmasti Henrik Lindströmin tartuntaelimiin.


Ottelun toisen maalin teki pitkin päivää hienoja koppeja napsinut Henrik Lindström. Tenko täräytti taas pallon pisteen arvoisesti kultaisella kengällään ja Pansion kisapuiston tulostaululla olisivat komeilleet lukemat 14–0, mikäli sellainen siellä olisi ollut.

<iJoon Hedman pinkoi toistuvasti karkuun vantaalaisilta ja vieläpä vaivattoman näköisesti.


Enempää vierailuja maalialueilla ei ensimmäisellä neljänneksellä tehty, ja ottelu kääntyi toiselle neljännekselle. Trojans onnistui maalinteossa vielä kahdesti, asialla Henrik Lindström sekä Joon Hedman. Myös TAFT sai omaan esitykseensä ryhtiä ja pääsi tekemään kolme maalia. Lisäpisteitä TAFT yritti kaikissa yrityksissä pelaamalla niissä kuitenkaan onnistumatta. Tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 28–18.

<iIt’s a bird, it’s a plane, it’s the Superman… ei vaan Eemeli Valkamo, joka tässä lentää karkuun yrittävän vantaalaispelaajan perään. Eemeli raatoi molemmin puolin palloa.


Kolmannella neljänneksellä Trojans karisti TAFTin lopullisesti kannoiltaan. Jasper Tenko tehtaili kolme maalia ja lisäpisteitä niihin yritettiin pelaamalla. Kahdesti siinä onnistuttiinkin, kun Eemeli Valkamo murjoi pallon uudelleen maalialueelle ja Heikki Toivola nappasi pelinrakentaja Petrus Paateron kirurgintarkan heiton tiukasta paikasta. Toivolalle kirjattiin myös yksi syötönkatko.

<iJasper Tenko tarvitsi ottelupöytäkirjaan tekemiensä pisteiden kohtaan kaksi saraketta, sillä maalien lisäksi Jasper tehtaili pisteitä potkuillaan.


Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueen tahti pysyi lähes samana. Pitkin päivää erinomaisia juoksuja vuorotahtia Eemeli Valkamon kanssa esittänyt Marcos Mikkonen juoksi pallon vastustamattomasti TAFTin maalilaueelle ja teki sen vielä toistamiseen lisäpistepelissä. Trojans sai nopeasti pallon itselleen, kun TAFT rähmäsi pallon vain noin kymmenisen jaardin päässä omasta maalialueestaan. Trojansin Anssi Hannelin oli valppaana ja sieppasi pallon haltuunsa.

<iMarcos Mikkosella voisi olla tulevaisuutta myös pujottelijana. Sen verran näyttävän esityksen hän pisti pystyyn lisäpistepelissä, jossa Marcon tarjoili ns. kahvikupposet useammallekin pitelijälleen.


Ottelun viimeisestä Trojansin maalista vastasi pelinrakentaja Paatero itse livahtamalla TAFTin puolustuksen läpi kuin Stockmanin pyöröovista. Lisäpisteet tähänkin juoksi näyttävän soolon jälkeen Marcos Mikkonen.

<iAnssi Hannelin oli tarkalleen oikeassa paikassa, kun TAFTin pelinrakentaja erkani pallosta. Omistaja vaihtui silmänräpäyksessä.


TAFT kaunisteli hiukan lukemia pitkän heittopelin päätteeksi, mutta lisäpisteitä ei Trojans tälläkään kertaa vantaalaisille antanut. Sen sijaan Severi Lempiäinen säkitti pelinrakentajan. Ottelun loppulukemiksi pöytäkirjoihin merkittiin kotijoukkueen 68–24 voitto.

Runsas kuvasato ottelusta ilmestyy lähiaikoina Trojansin Facebook-sivulle sekä kuvagalleriaan.

Kari Toivonen