37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans kohtaa huippukuntoisen Huskiesin Hämeenlinnassa

02.06.2017 klo 12:26

Maanantaina 5.6. Trojans matkustaa ensimmäiseen vierasotteluunsa Hämeenlinnaan, jossa se kohtaa kautensa tyrmäävästi aloittaneen Huskiesin. Hurtat repivät ensin riekaleiksi Tampere Saintsin 50–0 ja seuraavaksi kovan kohtalon koki Crocodiles, joka lanattiin Kaurialan kentällä 60–6. Liiganousijasta mestarisuosikiksi noussut Huskies tulee olemaan Trojansille hurja vastus.

Mielenkiintoiseksi Huskiesin tekee paitsi sen status liiganousijana, myös se, että hämeenlinnalaisten riveissä pelaa useita turkulaisille tuttuja pelaajia. Etunenässä tietysti pelaajavalmentaja Stan Bedwell, joka oli nostamassa Trojansia divarista takaisin Vaahteraliigaan kaudella 2013. Bedwell imuroi viime kauden päätteeksi Trojansista useita pelaajia omaan tiimiinsa. Huskies-paidassa esiintyvät Turussa läpimurtonsa tehnyt linjamies Rickhard Helenius, monipuolinen Juha Yli-Arvela, viime kauden ykköslaituri Roman Runner, linjamiehet James Perrineau ja Otto Oinonen sekä tukimies Christer Berg.

Stan Bedwell, jos kuka tietää, miten Suomessa jenkkifutista pelataan. Hän on onnistunut rakentamaan ympärilleen joukkueen, joka sopii täsmälleen hänen pelityylilleen. Bedwell ei ole liigan isokokoisin tai kovakätisin pelinrakentaja, joten hyökkäyksen linjaan on satsattu. Koska Bedwell on päävalmentaja, hyökkäyksen koordinaattori ja pelinrakentaja samassa persoonassa, hän voi reagoida muuttuviin tilanteisiin vaikka aloituslinjassa. Jos aikaa on, Stan kyllä keksii tempun jos toisenkin edetäkseen kentällä.

Huskiesin kahdessa ottelussa on nähty paljon heittopelejä. Bedwellin heitot ovat lyhyitä ja helppoja kiinniotettavia ja vahinkojen minimoimiseksi myös usein laitoihin suuntautuvia. Jos peli on menossa rikki, Bedwell pystyy kerkeästi pakenemaan puolustajia ja heittämään myös juoksusta. Pitkiä heittoja varten Stan hankki joukkueeseen Roman Runnerin, joka toimii myös houkutuslintuna vetämään aina pari puolustajaa peräänsä. Runner on myös ekspertti potkujen palautuksissa.

Jotta Trojans voisi pysyä ottelussa mukana, pitää Huskiesin tuottelias heittopeli saada kuriin. Tehokkain tapa sen on pelinrakentajaan kohdistuva voimakas paine ja peli-ilon riistäminen fyysisellä pelillä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Huskiesin linja on tiivis. Crocodiles onnistui muutaman kerran tarjoamaan Bedwellille horisontaalisia lepohetkiä Kaurialan nurmella ja samaan tulee Trojansikin pyrkiä.

Trojansin kolme ensimmäistä ottelua ovat kertoneet karua kieltä siitä, mitä tapahtuu, kun yli puolet joukkueesta vaihtuu, eikä pelkästään vaihdu, vaan osittain myös katoaa. Etenkin hyökkäys, joka perustuu harjoiteltuihin kuvioihin ja ajoituksiin, on kangerrellut pahasti. Puolustus on onnistunut paremmin, mutta vastustajat ovat silti päässeet tekemään ruokottoman paljon pisteitä Trojansia vastaan, keskimäärin viisi maalia lisäpisteineen per ottelu. Näistä lähtökohdista ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, mutta jokainen ottelu alkaa 0–0-tilanteesta, ja Trojans lähtee varmasti kamppailemaan pisteistä täysillä.

Kuluva kausi ei ole helppo, sillä kuten jo edellä todettiin, joukkue muuttui viime kaudesta huomattavasti. Kaikkiaan 28 pelaajaa on pois viime kauden kokoonpanosta. Suurin osa on lopettanut, osa on vaihtanut seuraa. Nostan hattua todella korkealle näille pelaajille, jotka pää pystyssä pelaavat Trojansin paidassa silloinkin, kun jatkuvien voittojen sijaan voi joutua kokemaan myös tappioita. Toivottavasti myös kaikki Trojansin kannattajat arvostavat näitä pelaajia.

Kari Toivonen