37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans vaihtaa pelinrakentajaa ja hankki laitahyökkääjän

05.06.2017 klo 10:20

Relico Trojans on purkanut sopimuksen alkukauden hyökkäyksessä pelinrakentajana toimineen Gilbert Riveran kanssa. Uusi pelinrakentaja on EOU Mountaineersissa pelannut Zach Bartlow. Maanantain Huskies-ottelussa pelinrakentajana aloittaa Teemu Thorström. Lisäksi Trojans on tehnyt sopimuksen puolalaisen laitahyökkääjän Andy Misiuron kanssa.

Trojansin valmennus päätyi pelinrakentajan vaihtamiseen, kun Riveran yhteistyö laitahyökkääjien kanssa ei missään vaiheessa lähtenyt kunnolla toimimaan ja tulokset jäivät heikoiksi. Riveran heittojen onnistumisprosentti oli vain 32,7 eikä kolmessa ensimmäisessä ottelussa syntynyt yhtään maalia. Trojans eteni heittopeleillä yhteensä vain 103 jaardia, eikä alkujaan liikkuvaksi pelinrakentajaksi kaavailtu Rivera saalistanut kuin 24 nettojaardia omilla juoksuillaan. Harmillinen tilanne kaikkien osapuolien kannalta, mutta jotain oli tehtävä.

Uusi pelinrakentaja on NAIA-tasolla pelaavan Eastern Oregon University Mountaineersin Zach Bartlow (185 cm/88 kg). Seniorivuotenaan syksyllä 2016 hän keräsi heitoillaan joukkueelleen noin 2 500 jaardia, ja juoksi itse yli 500 jaardia. Heitoista syntyi 23 maalia ja Bartlowin omista juoksuista yhdeksän. Liikkuva ja hyvin heittävä pelinrakentaja oli alkujaankin Trojansin toivomuslistalla ja toivottavasti Bartlow täyttää ne vaatimukset.

Bartlowin lisäksi Relico Trojansin joukkue vahvistuu puolalaisella laitahyökkääjällä. Andy Misiuro siirtyy Trojansiin I divisioonassa pelaavasta Helsinki East City Giantsista. Trojansin laitahyökkääjäkaarti koki viime kauden jälkeen pahan suoneniskun, kun käytännössä pelipaikan kaikki aloittavat pelaajat joko lopettivat tai siirtyivät muualle. Lisäksi ykköslaituriksi hankittu Ario Winston loukkaantui jo ennen kauden alkua harjoituksissa. Misiuron ja Bartlowin värväyksillä koetetaan defibrilloida lähes tajuttomuuden tilaan vaipunut heittohyökkäys.

Maanantaina pelattavassa Hämeenlinna Huskies–Relico Trojans-ottelussa Trojansin pelinrakentajana kuitenkin aloittaa seuran oma kasvatti Teemu Thorström, joka on useamman vuoden johtanut menestyksekkäästi korkeakoulusarjassa Turun Yliopiston UTU Beaver Huntersin hyökkäystä. Edellisessä Trojansin ottelussa Porvoon Butchersia vastaan Thorström vaihdettiin kentälle viimeisellä neljänneksellä ja hyökköys piristyi heti.

Huskies–Trojans pelataan tänään maanantaina Hämeenlinnassa Kaurialan kentällä kello 18.30 alkaen. Ottelu on katsottavissa Nelonen Pro -kanavalla sekä maksullisessa Ruutu-palvelussa.

Kari Toivonen