37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Huskies otti voiton, mutta Trojanskin osoitti elonmerkkejä

05.06.2017 klo 21:41

Hämeenlinna Huskies oli odotetusti Trojansia taitavampi, mutta turkulaiset onnistuivat pitämään ottelun tiukkana koko ensimmäisen puoliskon. Kolmannella neljänneksellä Huskiesin kaksi maalia ratkaisivat pelin, mutta Trojans esitti tämän kauden parastaan ja osoitti, että vielä täältä noustaan. Harmillisesti ensimmäinen maali jäi vain kahden jaardin päähän ja vielä odottamaan itseään. Lopputulos Kaurialan kentällä 28–0.

Ottelu käynnistyi Huskiesin pitkällä hyökkäysvuorolla, jonka päätteeksi hämeenlinnalaisten pelinrakentaja Stan Bedwell löysi maalialueelle ehtineen Roman Runnerin. Lisäpisteitä Huskies yritti tapansa mukaan pelaamalla, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Trojansin puolustus pelasi pirteästi ja sillä oli muutama hyvä tilaisuus pysäyttää Huskiesin hyökkäys, mutta harmilliset virheet ratkaisevilla hetkillä pitivät Hämeenlinnan draivin hengissä.

Trojans ei omalla hyökkäysvuorollaan vielä saanut omaa peliään kulkemaan ja Huskies pääsi uudestaan yrittämään pisteiden tekoa. Jälleen Trojans oli saamassa Bedwellin johtaman hyökkäyksen talttumaan, mutta intoilu linjassa aiheutti paitsioita, joilla Huskies pääsi uusiin yrityksiin. Lopulta Bedwell tavoitti Tommi Pinnan maalialueen keskeltä touchdownin arvoisesti ja kasvatti kotijoukkuen johdoksi 12–0. Lisäpistepelin torjui hienosti Trojansin Ville-Valtteri Suojanen.

Toisella neljännekselle Trojans pääsi paremmin peliin mukaan ja pelinrakentajana toiminut Teemu Thorström löysi heitoillaan varsinkin Andy Misiuron, joka pelasi ensimmäistä peliään Trojans-paidassa. Misiuro nappasi neljä koppia ensimmäisellä puoliskolla. Puolustus sai luotua hyvin painetta Bedwellille, jonka heitot eivät löytäneet kohteisiinsa normaalilla prosentilla. Trojans ei kuitenkaan onnistunut pääsemään pisteiden makuun ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen 12–0 johtoasemassa.

Toisen puoliskon aluksi Trojans pääsi hyöövöksi osapuoleksi, mutta matka ei taittunut toivotulla tavalla. Huskies sen sijaan pääsi lisäämään johtoaan Roman Runnerin lyhyellä juoksulla Trojansin maalialueelle. Tällä kertaa lisäpistepelikin onnistui Niko Lesterin kopattua Bedwellin heiton. Turkulaisten hyökkäys kävi lyhyellä visiitillä ja Huskies pääsi nopeasti uudestaan pallon valtiaaksi. Pitkä hyökkäysvuoro venyi kulutti lopun ajan kolmannesta neljänneksestä, kun Huskies sahasi lähellä Trojansin maalialuetta edestakaisin erilaisten rangaistusten myötä. Ottelun käännyttyä viimeiselle neljännekselle Roman Runner poimi Bedwellin vajaan kymmenjaardisen heiton maalin arvoisesti. Lisäpistepeli toi kaksi pistettä lisää ja taululle sommiteltiin numerot 28–0.

Trojans sai viimeisellä neljänneksellä hyökkäyspeliinsä lisää virtaa ja maisemat alkoivat vihdoin vaihtua. Lisäapua turkulaiset saivat rangaistuksista, joita Huskies otti oikein urakalla. Parhaimmillaan Trojans pääsi jo Huskiesin kahden jaardin linjalle, mutta maalialue oli selvästikin noiduttu. Sitkeästi läpi yritettiin päästä Josh Quezadan voimin keskeltä läpi, mutta aina eteen osui isokokoinen Huskies-puolustaja. Lopulta yritykset loppuivat kesken ja Trojans joutui luovuttamaan pallon kotijoukkueelle, joka kyykki kellon loppuun. Lopputulos Hämeenlinnassa 28–0. Todettakoon, että kaikki Hämeenlinnan maalintekijät ovat pelanneet Trojansissa, joten voidaan sanoa, että omat koirat purivat.

Tappio on tappio ja 28–0 on vieläpä selvä tappio, mutta jonkinlaista valoa tunnelin päässä kuitenkin oli nähtävissä. Tässä ottelussa jo nähtiin, että kun heittopeliin saadaan edes orastavaa onnistumisen makua, myös juoksupelille alkaa löytyä paremmin tilaa. Huomattava ilon aihe oli etenkin ensimmäistä peliään Trojans-paidassa pelannut Andy Misiuro, joka oli Thorströmin suosikkikohteita, eikä turhaan. Viidellä kiinniotolla Misiuro eteni 51 jaardia. Myös Kyle Bowpitt pelasi parhaan ottelunsa.

Uudella amerikkalaisella pelinrakentajalla Zach Bartlowilla on nyt pari viikkoa aikaa tutustua joukkueeseensa ja löytää yhteys laitahyökkääjiensä kanssa. Mikäli Bartlow on yhtä kerkeäjalkainen pinkoja mitä hänen tilastonsa osoittavat, helpottaa se huomattavasti Quezadan urakkaa. Hän kun on joutunut ottamaan iskuja vastaan enemmän kuin olisi terveellistä. Trojansin seuraava ottelu on erityisen tärkeä, sillä vastustaja on Tampere Saints, josta Seinäjoki Crocodilesin ohella on muodostumassa Trojansin päävastustaja. Ottelu pelataan Pyynikin stadionilla 15.6.

Kari Toivonen