37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin kiri jäi vihellyksen verran vajaaksi

16.06.2017 klo 11:04

Torstai-illan trillerissä Tampere Saints pääsi vahvan juoksupelinsä ansiosta 28–9 karkumatkalle, mutta uuden pelinrakentajansa Zach Bartlowin johdolla Relico Trojans kiri eron vain yhteen maaliin. Viimeistä kavennusta seuranneen lyhyen avauspotkun Trojans oli saamassa haltuunsa, mutta ennenaikainen vihellys nollasi pelin ja uusitun aloituspotkun jälkeen Saints teki vielä maalin, joka naulasi ottelun lopputulokseksi 35–21 (14–6).

Trojans aloitti ottelun pirteästi ja koko kauden varjojen mailla kulkenut heittopeli tuotti uuden pelinrakentajan Zach Bartlowin ohjastamana jaardeja solkenaan. Ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi kenttäpotkumaaliyritykseen, jonka Joni-Petteri Malka hoiti onnistuneesti. TYKSin syöpäosastolle kilahti taas rahaa, sillä tällä kaudella Malkan potkumaaleista Loimaan Kromaus lahjoittaa kunkin potkun jaardimäärän verran euroja syöpäosaston tukemiseen.

Tamperelaisten juoksupeli oli seuraavalla hyökkäysvuorolla myrkkyä Trojansille. Hetken tosin näytti jo siltä, että turkulaiset löysivät lääkkeet juoksun pysäyttämiseen, tamperelaisten virheiden avustamana tosin, mutta neljännellä yrityksellä pelinrakentaja Raleigh Yeldell hiippaili kenenkään estelemättä kentän vasenta laitaa maaliin asti. Henri Laine kengitti lisäpisteen ja tilanne kotijoukkueelle 7–3.

<iSaintsin Matti Airaksinen ei meinannut asettua millään. Tässä Jockum Törnqvist pyrkii ottamaan Airaksen rauhoittavaan syleilyyn.


Toisella neljänneksellä tarinan juoni pysyi samana. Trojans eteni nyt juoksuin ja heitoin mukavasti puolenkentän paremmalle puolellekin, mutta sitten tuli stoppi. Saints pääsi kasvattamaan johtoaan jälleen Yeldellin omalla juoksulla, mutta Trojanskin pysyi kuvioissa mukana, kun Malka potkaisi illan toisen kenttäpotkumaalinsa tarkasti haarukkaan. Puoliajalle mentiin Saintsin 14–6 johtoasemassa.

Kolmannella neljänneksellä sama kaava jatkui. Saintsin Juzz Tiny teki maalin ja Trojansin Malka potkaisi kolme pistettä. Trendi alkoi olla vieraiden kannalta hiukan huolestuttava, sillä tällä tahdilla ottelun voitto karkaisi takuuvarmasti. Vielä huonommaksi tilanne muuttui, kun Saints teki viimeisen neljänneksen alkuun vielä yhden maalin ja lisäpisteen. Tilanne 28–9 sai varmasti jo monet Trojansin kannattajat heittämään kirveen kaivoon.

<iZach Bartlow suuntaa määrätietoisen katseensa kohti alakenttää, jossa risteilee houkuttelevia heittokohteita.


Trojans lähti kuitenkin voimakkaaseen takaa-ajoon ja kauden ensimmäinen maalikin näki päivänvalon, kun Josh Quezada rynnisti pitkän draivin päätteeksi kuusi pistettä taululle. Lisäpisteitä ei kuitenkaan herunut, mutta tilanteeksi kaventui 28–15. Seuranneella Saintsin hyökkäysvuorolla turkulaiset kävivät aggressiivisesti hakemaan palloa itselleen, ja jo kertaalleen lähellä syötönkatkoa ollut Ville-Valtteri Suojanen nappasi Yeldellin heiton haltuunsa Miko Ylikosken suosiollisella avustuksella pallon ponnahdettua hänestä Suojasen ulottuville.

Bartlow orkestroi nopeatempoisen hyökkäysvuoron, sillä hiekka tiimalasissa alkoi huveta. Heittopainotteinen draivi päättyi keskeltä linjaa Bartlowin itse juoksemaan maaliin ja Trojans oli enää yhden maalin päässä Saintsista. Lisäpistepeli epäonnistui, joten maalilla ja onnistuneella lisäpistepotkulla mentäisiin hyökkäyskilpailuun.

<iJosh Quezada keräsi 140 jaardia juoksemalla ja kirsikkana kakussa oli kauden ensimmäinen touchdown.


Trojansin kavennusmaalia seurasi harmillinen kauneusvirhe muuten erinomaiseen otteluun. Potkaisija Malka valmistautui aloituspotkuun, jonka varmasti jokainen paikalla ollut osasi aavistaa annettavan lyhyenä, jolloin Trojansilla olisi pallon haltuun saadessaan mahdollisuus aloittaa jälleen hyökkäävänä osapuolena. Potku lähti ja suuntasi kohti oikeaa laitaa. Pomppivaa palloa tavoitteli useampi pelaaja, mutta juuri, kun Ville-Valtteri Suojanen oli sulkemassa soikiota syleilyynsä kuultiin tuomarin vihellys. Normaalisti peli vihelletään poikki, kun pallo on jommankumman joukkueen pelaajan hallussa tai se on ylittänyt sivurajan tai takarajan. Nyt vihellys tuli pallon ollessa vielä pelattavissa.

Tuomareilla ei tietenkään ollut muuta mahdollisuutta kuin määrätä aloituspotku potkaistavaksi uudestaan. Uusittua potkua ei kukaan saanut haltuunsa, vaan se meni sivurajasta yli, jolloin sääntöjen mukaan vastaanottava joukkue saa pallon. Kotijoukkue tappoi ottelun välittömästi tekemällä heti maalin. Trojans masinoi vielä hyvän hyökkäysvuoron, mutta enempää pisteitä ei tehty. Lopputulos Pyynikin stadionilla 35–21.

Tuomarivirheelle ei kannata laittaa liikaa painoarvoa, sillä ottelu kestää neljä kertaa kaksitoista minuuttia, jona aikana kummallakin joukkueella on reilusti aikaa osoittaa paremmuutensa. Ei myöskään ole mitään takeita, että Trojans olisi pallon saatuaan onnistunut pisteiden teossa, mutta joka tapauksessa tapaus jätti kitkerän maun suuhun ja turhaa jossiteltavaa etenkin, mikäli kauden lopussa joudutaan sijoituksia sommittelemaan maalieroja laskemalla.

<iAndy Misiuro poimi palloja kuin marjoja.


Trojansista ottelun parhaana palkittiin Josh Quezada. Erinomaisia otteita esittivät myös hienosti hyökkäystä johtanut Zach Bartlow sekä koko laitahyökkääjäkaarti. Andy Misiuro nappasi peräti kymmenen kiinniottoa edeten niillä 111 jaardia. Myös Kyle Bowpitt pelasi parhaan pelinsä ja saalisti kahdeksan koppia ja 71 jaardia. Puolustuksessa takakentän voimakaksikko Seikko Vennelä ja Ville-Valtteri Suojanen keräsivät eniten taklauksia ja Viltsulle merkittiin myös yksi syötönkatko. Molemmat linjat saavat myös selkeän plussaan.

Kari Toivonen