37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans nousi kahdesti tasoihin, mutta taipui jatkoajalla

04.07.2017 klo 18:42

Relico Trojans ja Seinäjoki Crocodiles tarjosivat OmaSP Stadionin yleisölle huippujännittävän ottelun, joka ratkesi vasta hyökkäyskilpailussa. Trojans esitti kauden parasta peliään, ja kiri kahdesti tasoihin ottelussa. Harmillisesti pisteet jäivät hyökkäyskilpailun jälkeen Seinäjoelle numeroin 30–24. Puolet kaudesta on kuitenkin vielä jäljellä ja suunta on Trojansilla selvästi ylöspäin.

Crocodiles siirtyi ottelussa 14–0 johtoon kahdella Anthony Brooksin koppaamalla maalilla ja Tomi Natrin potkaisemalla lisäpisteellä. Trojans avasi oman pistetilinsä, kun Miko Ylikoski katkaisi lähellä Crocodilesn maalialuetta pelinrakentaja Brett Arriveyn aloituslinjan suuntaisen heiton ja palautti sen maalialueelle. Joni-Petteri Malka naulasi lisäpisteen haarukkaan ja ottelu muuttui heti jännittävämmäksi tilanteen ollessa 14–7.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin kasvattamaan johtoaan Dijon Washingtonin poimittua Arriveyn heiton Turun maalialueella, kun puoliaikaan oli aikaa vajaat kolme ja puol minuuttua. Trojans sai vielä hyvän paikan kaventaa ottelua, kun puolustus hankki pallon vieraille kymmenen jaardin päästä Seinäjoen maalilinjasta. Hyökkäys ei kuitenkaan saanut palloa siirrettyä oikeaan suuntaan, vaan päätyi kymmenen jaardia lähtöpaikkaa kauemmas. Yritykset loppuivat kesken ja tauolle mentiin Crocodilesin johtaessa 21–7.

Trojans syttyy ja tasoittaa

Toisen puoliskon aluksi Trojansin koko ottelun läpi erinomaisesti pelannut puolustus järjesti turkulaisille uuden tilaisuuden kaventaa ottelua. Tukimies Fredric Casteels oli päättänyt, että palloa aloituspotkun jälkeen palauttamaan lähteneen Anthony Brooksin matka voi kyllä jatkua, mutta ilman palloa. Casteels repi pallon Brooksilta ja niin turkulaiset pääsivät erinomaisesta kenttäasemasta yrittämään kavennusta. Se tulikin, kun pelinrakentaja Zach Bartlow löysi tarkalla heitolla maalialueen keskeltä laitahyökkääjä Andy Misiuron. Malka kengitti lisäpisteen ja peli oli tilanteessa 21–14.

Vain nelisen minuuttia myöhemmin Trojans tasoitti ottelun. Keskushyökkääjä Josh Quezada sai pallon puolessa kentässä ja näytti jo jäävän vihreän kasan nielemäksi, mutta kuin ihmeen kaupalla hänen onnistui muljahtaa ulos Crocodilesin puolustajien otteesta. Avomaalle päästyään Quezada jätti vihreänuttuiset lukemaan kokonumeroa hänen kengänpohjistaan. Viimeinen puolustaja tosin roikkui Quezadan tekstiileissä viimeiseen asti kykenemättä kuitenkaan estämään maalia. Lisäpiste Malkan kengästä varmasti haarukkaan ja peli oli tasan 21–21.

Malkan potkulla hyökkäyskilpailuun

Viimeisellä neljänneksellä pisteet olivat tiukassa ja niitä nähtiin vain kolme kummaltakin joukkueelta. Ensin Tomi Natri potkaisi 10-jaardisen kenttäpotkumaalin vain kolme minuuttia ennen loppuvihellystä. Trojans ei talttunut, vaan aloitti hurjan takaa-ajon. Kun peliaikaa oli jäljellä enää 59 sekuntia, Joni-Petteri Malka tasoitti ottelun 20 jaardin mittaisella kenttäpotkumaalilla, josta karttui taas euroja TYKSin syöpäosastolle

Loimaan Kromauksen lahjoittamana. Viimeinen minuutti pelattiin pois ja ottelussa mentiin hyökkäyskilpailuun numeroissa 24–24.

Trojans sai arvonnassa enimmäisen hyökkäysvuoron ja lähti rohkeasti yrittämään heittopelillä reilua etenemistä. Seinäjoen näkyvin hahmo Anthony Brooks kuittasi aiemmin aiheuttamansa pallonmenetyksen katkaisemalla Bartlown heiton ja hankkimalla pallon välittömästi kotijoukkueelle. Ensimmäisellä yrityksellä Jaska Värinen toi pallon pitkällä juoksulla vain kolmen jaardin päähän Trojansin maalista ja seuraavalla yrityksellä Arrivey harppoi itse puutuneet jaardit ja ratkaisi ottelun. Lopputulos 30–24.

Kasvutarinan siemen on kylvetty

Tappio oli totta kai katkera, sillä Trojans pelasi tässä ottelussa todella hyvin. Se nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja olisi ansainnut palkkion aherruksestaan. Tällä kertaa se jäi saamatta, mutta vaikka pisteitä ei bussiin mukaan saatukaan, Trojans sai tästä ottelusta aimo annoksen itseluottamusta. Nousu tappioasemasta mukaan voittokamppailuun on osoitus siitä, että askeleita on otettu eteenpäin. Pelinrakentaja Zach Bartlow on tuonut hyökkäykseen sen kipeästi kaipaamaa johtajuutta ja heittopelin herättyä henkiin, myös Josh Quezada on päässyt näyttämään omaa osaamistaan.

Kausi on vasta puolivälissä ja vaikka molemmille päävastustajille, Saintsille ja Crocodilesillä kärsittiin tappiot, ne olivat niukat ja ovat kyllä käännettävissä toisissa kohtaamisissa vielä Trojansin eduksi. Seuraava ottelu Trojansilla on heti lauantaina Porvoossa, jossa vastaan tulee Butchers.

Kari Toivonen