37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin vieraskiertue päättyy lauantaina Porvoossa

07.07.2017 klo 20:08

Relico Trojansin neljän perättäisen vierasottelun kiertue päättyy lauantaina kun Butchers isännöi turkulaisia Porvoossa. Trojansin pistetili on vielä avaamatta, mutta tasaiset ottelut alkukaudesta vahvistuneita Saintsia ja Crocodilesia vastaan antavat odottaa tästäkin kamppailusta jännittävää.

Trojansin 35-juhlavuoden kausi ei ole ollut suoranaista juhlaa, mutta voivottelulla ei ennenkään ole syntynyt mitään hyvää. Niinpä kannattaakin keskittyä niihin asioihin, jotka ovat kehittyneet. Trojans on saanut koko alkukauden ajan kadoksissa olleen heittopelin kuosiin. Uusi pelinrakentaja on löytänyt hyvin laitahyökkääjiään, ja tällä on saatu pakotettua vastustajat avaamaan puolustustaan myös keskustasta, mikä taas on antanut tilaa Josh Quezadan juoksuille. Puolustus taas on varsinkin parissa viime ottelussa hankkinut arvokkaita pallonriistoja ja tarjonnut hyökkäykselle tilaisuuksia päästä pisteidentekoon hyvistä kenttäasemista.

Sekä hyökkäys että puolustus kaipaavat silti vielä tason nostoa parin pykälän verran. Yksi tärkeä asia on virheiden minimoiminen. Liian usein lupaavasti rullannut hyökkäysvuoro on pysähtynyt kiinnipitojen aiheuttamiin kymmenen jaardin takapakkeihin. Tällä kaudella Trojans on ollut useaankin otteeseen vain muutaman jaardin päässä vastustajan maalilinjasta ja järjestänyt sitten rangaistuksilla itsensä pois pisteidentekosektorista.

Toinen silmiinpistävä korjattava seikka on taklausvarmuus. Vastustaja pitää saada pysäytettyä, kun mies on kohdalla. Kädellä selkään kolme kertaa taputtaminen ei jenkkifutiksessa tarkoita, että ukko pysähtyy, vaikka hippasilla se toimiikin. Isokin kehveli kaatuu, jos jalat eivät enää kosketa nurmen pintaa, joten ehkä kannattaa kokeilla sitä.

Jotta oikeaoppinen hampurilaismalli toteutuisi, todettakoon loppuun taas jotain positiivista eli se, että Trojans on kaikeksi onneksi ainakin toistaiseksi välttynyt samanlaisilta loukkaantumisruuhkilta, jotka riivasivat joukkuetta kahtena edellisenä kautena. Toivotaan tämän trendin jatkuvan.

Loukkaantumisilta sen sijaan ei ole välttynyt lauantain vastustaja Butchers, joka menetti lyhyen ajan sisällä sekä amerikkalaisen keskushyökkääjän että pelinrakentajan. Keskushyökkääjän tontille on hankittu turkulaisille tuttu mies eli Rickey Stevens, joka pelasi Trojansissa kaudella 2015. Sen jälkeen Rickey on pelannut kaksi kautta Puolassa ja voitti samalla kaksi Puolan mestaruutta Wraclaw Panthersin riveissä.

Uusi pelinrakentajakin on löytynyt, hän on Daniel Farley, joka saapui Suomeen suoraan Saksasta, jossa hän pelasi Saarland Hurricanesin riveissä. Kotimaassaan Yhdysvalloissa hän on pelannut useassa yliopistossa, viimeksi Wisconsin-Stoutissa.

Stevens juoksee taatusti lujaa, mutta uudelta pelinrakentajalta voi mennä aikansa, ennen kuin yhteistyö kaitahyökkääjien kanssa alkaa sujua, joten Trojansilla on hyvät yllätysmahdollisuudet, jos se saa oman hyökkäyspelinsä rullaamaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Hamarin kentällä perinteisen keskuskentän sijaan. Taistelu pisteistä alkaa lauantaina klo 15.30.

Kari Toivonen