37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Butchersin shokkialku riitti voittoon

08.07.2017 klo 23:10

Porvoon Butchers iski turkulaisille jauhot suuhun heti ottelun alkuhetkillä tehtailemalla kolme maalia kymmenessä minuutissa. Ottelu tasaantui toisella neljänneksellä, ja Relico Trojansilla oli paikkoja useampaankin pistesuoritukseen, mutta tehot jäivät puuttumaan, eivätkä numerot taululla muuttuneet. Butchers lisäsi johtoaan juuri ennen puoliaikaa, ja ottelu oli käytännössä taputeltu jo siinä vaiheessa. Molemmat onnistuivat toisella puoliskolla maalinteossa kertaallen. Lopputulos Porvoossa 32–7.

Porvoolaiset tulivat otteluun valmiina ja olivat teräviä ensimmäisestä downista lähtien. Butchers teki maalin kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, asialla Rickey Stevens ja Phung Nguyen. Kolmas TD syntyi heti perään Niko Roikon katkaistua pelinrakentaja Zach Bartlowin heiton ja vietyä pallon Trojansin viiden jaardin linjalle, josta Rickey Stevens toimitti sen heti ensimmäisellä yrityksellä maaliin. Lisäpisteistä onnistui vain yksi, joten taululla komeili vain kymmenen minuutin pelin jälkeen 19–0 kotijoukkueelle.


Ottelun kohokohdat

Porvoolaisten aggressiivinen puolustuspelaaminen oli myrkkyä Trojansille, eikä Bartlowilla ollut juurikaan aikaa hakea vapaita laitahyökkääjiä. Vasta toisella neljänneksellä turkulaisten hyökkäys alkoi saada hiukan onnistumisia, mutta eniten joukkuetta eteenpäin kuljetti kuitenkin puolustus, joka hankki hyökkäykselle hyvät kenttäasemat. Nekään eivät kuitenkaan auttanet, sillä juuri ratkaisevilla hetkillä hyökkäyksen tehot katosivat tai sitten otettiin täysin turhia rangaistuksia. Trojansin onnistunut kenttäpotkumaali hylättiin kiinnipitorangaistukseen ja alle 10 jaardin päässä Butchers-maalista odottanut hyökkäysvuoro siirtyikin 15 jaardia kauemmaksi suunsoiton takia.

Ottelu näytti kuitenkin tasaantuvan toisella neljänneksellä, eikä 19 pisteen ero olisi ollut vielä aivan mahdoton kurottavaksi, mutta sitten, aivan neljänneksen loppuhetkillä, Butchers iski käytännössä naulan arkkuun tekemällä taukolukemiksi jo 26–0. Asialla kukapa muu kuin Rickey Stevens.

Toisella puoliskolla Trojans onnistui kaventamaan ottelua hiukan, kun Josh Quezada murjoi pallon väkisin maalilinjan yli. Tuomaristo joutui asiasta hetken aikaa palaveroimaan, mutta päätyi lopulta toteamaan, että pallo ylitti viivan. Viimeisellä neljänneksellä Butchers kaunisteli vielä lukemia pelinrakentaja Daniel Farleyn vietyä itse pallon lähietäisyydeltä maaliin. Lisäpistepotkun epäonnistuttua asiapapereihin kirjattiin lopputulos 32–7.

Butchersiin kesken kauden tullut, Trojansistakin tuttu Rickey Stevens oli ottelussa täysin pitelemätön. Hän teki kolme maalia ja eteni kaikkiaan huimat 241 jaardia. Pelinrakentaja Daniel Farley ei vielä ollut täysin kotonaan Butchersin hyökkäyksen komentajana, mutta väläytti silti useita oivaltavia heittoja. Farley onnistui heitoissaan 50 % tarkkuudella ja heitti yhden syötönkatkon, jonka koppasi Trojansista Heikki Toivola. Eniten koppeja Porvoolla otti odotetusti Mikko Seppänen, mutta ainoan heitosta syntyneen maalin poimi Phung Nguyen.

Trojansin eteneminen tapahtui pääasiassa heitoilla. Bartlow ruokki eniten syntymäpäiväsankari Jaakko Tirkkosta sekä Kyle Bowpittiä, jotka molemmat napsivat viisi kiinniottoa. Magnus Riihimäki otti kaksi koppia, samoin Andy Misiuro, jonka Butchers onnistui vartioimaan melko näkymättömäksi tässä ottelussa. Josh Quezada kantoi palloa 17 kertaa ja eteni niillä 57 nettojaardia. Keskiarvo 3,4 kantoa kohden on hyvä, mutta se ei tällä kertaa auttanut.

Trojansin ongemana olivat samat helmasynnit kuin aiemminkin tällä kaudella. Vaikka peli on parantunut alkukaudesta huomattavasti, edelleenkin rangaistuksia otetaan aivan liikaa. Varsinkin kiinnipitoja, jotka ovat aina kymmenen jaardin siivuja takapakkia. Toinen pulma on taklausvarmuus tai oikeammin sen puuttuminen. Liian usein kävi niin, että peli, joka näytti jo tyrehtyvän linjan taakse jatkuikin jopa maaliin asti, kun vastustajaa ei saatu taklattua tantereeseen, vaikka yrittäjiä oli useitakin.

Trojansin vieraspeliputki päättyi tähän otteluun ja seuraava ottelu pelataan vihdoinkin Turussa urheilupuiston yläkentällä. Maanantaina 17.7. vieraaksi tulee nousijajoukkue Hämeenlinna Huskies. Kamppailu pelataan kello 18.30 alkaen.

Kari Toivonen