37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kennelin hurjimmat hurtat Trojansin vieraiksi maanantaina

15.07.2017 klo 00:54

Hämeenlinna Huskies pyrkii pistämään paremmaksi Trojansin saavutukset kolme vuotta sitten eli nousemaan divarista suoraan loppuotteluun ja myös voittamaan sen. Matkaa on vielä paljon ja maanantaina yksi etappi on Trojansin kohtaaminen. Ottelussa on paljon tunnetta, sillä Turku liittyy monen Huskies-pelaajan menneisyyteen.

Trojansin kausi on ollut vaivalloinen, mutta eteenpäin on silti menty. Voittoja ei kuitenkaan ole onnistuttu ottamaan. Maanantain vastustaja Huskies on sarjassa kolmantena, mutta kolmesta viime ottelusta sillä on vain yksi voitto, joten aivan neljällä pytyllä ei Hämeenlinna ole kulkenut. Trojansilla voi olla jonkinlaiset saumat laittaa kapuloita Huskiesin rattaisiin, mutta se edellyttää hereillä olemista ottelun alusta lähtien. Porvoossa peli lähti lapasesta jo ensimmäisellä neljänneksellä, eikä otteiden paraneminen ottelun vanhetessa enää auttanut, kun juna oli jo mennyt.

Toinen asia, joka voi siivittää Trojansia maanantaina on otteluun sisältyvät tunnepuolen seikat. Huskiesissa pelaa useita vielä jokin aika sitten Trojansin paidassa esiintyneitä kavereita. Osalla heistä on varmasti näyttämisen halua, mutta osaa voi myös hiukan jännittää entiselle kotikentälle palaaminen nyt väärän värisessä peliasussa.

Ottelun avainpelaaja molempien joukkueiden kannalta on eittämättä Hämeenlinnan pelinrakentaja Stan Bedwell, jonka myötä Huskiesin peli joko seisoo tai kaatuu. Turkulaisille erittäin tuttu Stan on rakentanut joukkueen itsensä ympärille ja tukemaan juuri hänen omaa pelifilosofiaansa. Bedwell tuntee suomalaisen jenkkifutiksen lainalaisuudet ja käyttää niitä taitavasti hyödykseen. Hän pelaa yllätyksellistä peliä, jota on vaikea ennakoida. Koska sama mies koordinoi hyökkäystä ja myös toimeenpanee pelit, hän voi vapaasti muutella pelejä vielä linjassa.

Trojansilla tärkeässä roolissa ovatkin tukimiehet, joiden pitää tunnistaa nopeasti, mitä Stanin kikka-arsenaalista kulloinkin on tulossa. Paineen luominen olisi toivottavaa, sillä jos Bedwellillä on aikaa, hänellä riittää malttia etsiä vapaita kiinniottajia.

Trojansin pitää myös saada oma hyökkäyksensä pysymään kentällä. Sekä heitto- että juoksupelit olisi syytä saada tuottamaan tulosta edettyjen jaardien muodossa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin pitää hermot kurissa ja välttää virheitä. Tällä kaudella hyvin lähtenyt hyökkäysvuoro on romahtanut ratkaisevilla hetkillä otettuihin rangaistuksiin. Väärät aloitukset ja etenkin kiinnipidot ovat kuljettaneet joukkuetta taaksepäin jaarditolkulla. Pää mukaan peliin, niin homma toimii.

Maanantain ottelu on ensimmäinen kotiottelu yli puoleentoista kuukauteen. Trojansin joukkue on toukokuun lopulla pelatun Butchers-ottelun jälkeen muuttunut monelta osin. Pelinrakentaja Zach Bartlow ja laitahyökkääjä Andy Misiuro ovat liittyneet joukkueeseen ja tämä on heille ensimmäinen ottelu kotiyleisön edessä. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle kannustamaan kotijoukkuetta ja toivottamaan uudet pelaajat tervetulleiksi. Turkulainen jenkkifutisyleisö voi myös näyttää suuruutensa toivottamalla tervetulleiksi myös vierasjoukkueen entiset troijalaiset, jotka Turussa pelatessaan ovat tuottaneet iloa kotiyleisölle. Turussa ei ole ollut tapana ivata vastustajia, kuten muutamilla muilla paikkakunnilla. Siitä perinteestä on hyvä pitää kiinni.

Trojans–Huskies maanantaina 17.7. Turun urheilupuiston yläkentällä kello 18.30 alkaen.

Kari Toivonen