37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans sinnitteli, mutta Huskies korjasi pisteet

18.07.2017 klo 00:02

Pitkän tauon jälkeen kotikentällään esiintynyt Trojans pani hanttiin Huskiesille sen, minkä pystyi, mutta pisteet matkasivat Hämeenlinnaan. Turkulaisten alku oli jälleen hidas, ja Huskies pääsi reilulle karkumatkalle ennen kuin Trojans onnistui takomaan taululle pisteitä. Kotiyleisö antoi joukkueelle selvästi intoa, sillä Trojans jaksoi taistella viimeiseen sekuntiin asti. Lopputulos maanantaina 14–32 (0–22).

Trojans voitti kolikonheiton, mutta päätti valita hyökkäysvuoron vasta toisella puoliskolla. Huskies aloitti omansa lennokkaasti, mutta Trojansin puolustus piti Stan Bedwellin johtaman hurttahyökkäyksen poissa tulostaululta. Trojansin oma hyökkäysvuoro ei sekään tuottanut sanottavasti jaardeja ja yritysten loputtua Huskies pääsi aloittamaan oman draivinsa puolesta kentästä. Tällä kertaa nähtiinkin jo pistesuorituksia, kun Stan Bedwellin parikymmenjaardinen heitto tavoitti maalialueen oikeasta kulmasta Roman Runnerin touchdownin arvoisesti. Hämeenlinna värväsi täksi kaudeksi valtavan määrän pelaajia, mutta potkaisijaa ei siitä joukosta löytynyt, joten Huskies on läpi koko kauden pelannut lisäpisteyrityksensä. Tällä kertaa se tuotti tulosta, kun Tommi Pinta poimi Bedwellin heiton maalialueen keskeltä. Ensimmäiset pisteet syntyivät siis kaikki entisten Trojans-pelaajien voimin.

Trojansin hyökkäys ei lähtenyt ensimmäisellä neljänneksellä kunnolla käyntiin, ja enimmät etenemiset syntyivät pelinrakentaja Zach Bartlowin omista juoksuista. Huskies sen sijaan onnistui kasvattamaan johtoaan aivan neljänneksen lopulla. Asialla jälleen Bedwell–Runner-kaksikko. Kaksi lisäpistettä tulivat tällä kertaa belgialaisen Arkadi Meerschoutin kopattua Bedwellin heiton maalialueella.

Toisella neljänneksellä Trojans sai ensimmäistä kertaa hyökkäystään toimimaan, kun Bartlowin heitot alkoivat löytää Andy Misiuron, Jaakko Tirkkosen ja Kyle Bowpittin näppeihin. Aivan neljänneksen loppuun kotijoukkue onnistui masinoimaan todella hyvän näköisen draivin, joka lähti omalta 19 jaardin linjalta ja ylsi jo syvälle Huskiesin kenttäpuoliskolle, mutta peliaika loppui harmillisesti kesken. Sitä oli kuitenkin edeltänyt Hämeenlinnan maali, jonka viimeisteli Niko Lester Bedwellin 17 jaardin heitosta. Lisäpistepeli ei tällä kertaa onnistunut, siitä piti Trojansin Miko Ylikoski huolen lähes katkaisemalla Bedwellin Tommi Pinnalle tarkoittaman heiton. Tauolle mentiin lukemissa 0–22.

Trojans aloitti toisen puoliskon hyökkäävänä osapuolena, mutta edellisen puoliskon päättäneestä hyvästä vireestä ei ollut tietoakaan. Lyhyeksi jäänyt hyökkäysvuoro vieläpä päättyi Trojansin omaan maaliin, kun lentopotkun aloitussyöttö epäonnistui ja pallo päätyi turkulaisten maalialueelle. Tilanne 0–24.

Trojansin puolustus sen sijaan esitti erinomaisia otteita, ja piti Huskiesin pois tulostaulun hoitajaa työllistämästä näyttäen hyökkäykselle samalla mallia taistelutahdosta. Hyökkäys otti tästä kopin ja peli tasaantui merkittävästi. Trojans pääsi rakentamaan pitkän draivin, jossa se eteni omalta 24 jaardin tasalta vain 15 jaardin päähän Huskiesin maalista, mutta se viimeinen rutistus jäi puuttumaan ja yritykset loppuivat juuri ratkaisevalla hetkellä kesken. Kavennus maali tässä vaiheessa olisi tehnyt ottelulle todella hyvää.

Kolmannella neljänneksellä ei enempää pisteitä tehty ja siirryttiin päätösneljännekselle. Trojans kuljetti taas palloa hyvin syvältä omalta puoliskoltaan Huskiesin 30 jaardin tienoille, mutta jälleen eteneminen pysähtyi yritysten loppumiseen. Jälkiviisaus on tietysti turhaa, mutta kun joukkueessa on liigan paras potkaisija ja kolme kertaa päästiin hänen mukavuusalueelleen, olisi tässä vaiheessa plakkarissa voinut olla jo yhdeksän pistettä nollan sijaan.

Huskies oli tässä vaiheessa saanut jonkinlaisen Trojans-tartunnan, sillä se kärsi nyt samasta vaivasta kuin turkulaisjoukkue pitkin kautta eli eteneminen pysähtyy ratkaisevilla hetkillä turhiin rangaistuksiin. Bedwell orkestroi näyttäviä draiveja, mutta maalialueen lähestyessä keltaiset liinat täplittivät kenttää ja joukkuetta siirrettiin taaksepäin.

Kun neljännestä ja koko ottelua oli jäljellä 3:49 pääsi yläkentän kotiyleisö ensimmäistä kertaa tällä kaudella juhlimaan touchdownia. Zach Bartlow tavoitti maalialueelta Magnus Riihimäen, joka kavensi ottelun lukemiin 6–24. Lisäpistepelissä Josh Quezada rynni höyryjyrän lailla väkisin maalialueelle ja toi kaksi pistettä lisää. Tilanne nyt 8–24.

Huskies vaihtoi pelinrakentajaksi Eemi Huhtisen, joka sai arvokasta Vaahteraliigakokemusta. Kokemuksen lisäksi Huhtinen toi joukkueelleen lisää pisteitä, kun hänen johtamansa hyökkäysvuoro päättyi Niko Lesterin juoksemaan maaliin. Lisäpistepelissä Huhtisen heitto löysi onnistuneesti Pekka Tirrin ja tulostaululta voitiin lukea 8–32. Peliaikaa oli jäljellä enää 1:20, mutta Trojans ei missään nimessä alistunut näihin numeroihin. Bartlow pani pystyyn heittorallin, jolla Trojans eteni omalta 28 jaardin linjalta läpi kentän, ja kun peliaikaa oli vain kolme sekuntia, asetettiin pallo Huskiesin viiden jaardin merkkiviivalle. Aikaa oli vain yhteen peliin, mutta enempää ei tarvittukaan, sillä Bartlow puikkelehti itse väen vängällä maaliviivan yli. Päätuomari Veikko Lamminsalo ilmoitti, ettei lisäpistepeliä pelata, koska sillä ei ole vaikutusta ottelun lopputulokseen. Näin päädyttiin loppulukemiin 14–32.

Bartlow heitti ottelussa 38 kertaa joista 22 onnistui ja jaardeja kertyi heitoilla 220. Bedwell heitti 41 kertaa onnistuen 25 heitossaan ja jaardeja hän hankki joukkueelleen 377. Trojansin juoksut tuottivat 77 ja Huskiesin 48 jaardia. Andy Misiuro poimi seitsemän heittoa ja keräsi 90 jaardia Trojansille. Huskiesin ahnein kiinniottaja oli Roman Runner kymmenellä kopilla ja 154 jaardilla. Trojansin ahkerimmat taklaajat olivat Ville-Valtteri Suojanen, Simo Lagerspetz ja Ilkka Koiranen.

Huskiesin voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna, mutta jonkin verran jossiteltavaa jäi kuitenkin. Trojansin esitys oli epätasainen ja erinomaisia suorituksia seurasi joukko vähemmän onnistuneita suorituksia. Trojans pakotti useaan otteeseen Huskiesin kolmas ja pitkä, jopa neljäs ja pitkä tilanteisiin, muttei pystynyt huonon taklaamisen takia laittamaan näille hyökkäysvuoroille pistettä. Hyökkäys taas kärsi tehottomuudesta. Kun joukkue on pitkässä tappioputkessa, sen henkinen kantti pettää helposti, jos vastustaja pääsee karkaamaan varhaisessa vaiheessa ottelua. Sen takia olisikin tärkeää saada itsekin pisteitä aina, kun siihen vain on tilaisuus. Tällä kertaa Trojans ansaitsee kyllä hatunnoston taistelevasta ilmeestä, joka jatkui loppuun asti.

Trojansin seuraava ottelu pelataan lauantaina 29.7. ja se on tämän kauden ehkä tärkein ottelu. Trojans hävisi Tampereella hiukan kiistanalaisten vaiheiden jälkeen 35–21. Trojansin olisi siis ensiarvoisen tärkeää voittaa kotiottelunsa. Erikoiseksi ottelun tekee myös se, että se pelataan Raisiossa, Kerttulan kentällä, koska kaupunkifestivaali DBTL valtaa Trojansin kotikentän konserttiareenaksi. Ottelu Kerttulan kentällä alkaa kello 15.30.

Kari Toivonen