37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin seuraava kotiottelu pelataan evakossa

25.07.2017 klo 11:48

Relico Trojansin seuraavaa kotiottelua ei pelatakaan tutulla näyttämöllä Turun urheilupuiston yläkentällä, koska sen valtaa kaupunkifestivaali DBTL. Troijalaiset ottavat vastaan Tampere Saintsin Raisiossa, Kerttulan kentällä. Ottelu alkaa kello 15.30. Trojansille pisteet olisivat elintärkeät, joten kaikki kannustus olisi nyt tarpeen.

Harmillisten aikatauluongelmien vuoksi Relico Trojans ei pääse isännöimään kotiotteluaan urheilupuistossa, yläkentän ollessa muussa käytössä. Korvaavaa kenttää etsittiin pitkään, mutta onneksi Raisiosta saatiin Kerttulan kenttä Trojansin kotiottelun näyttämöksi. Lajin uskottavuuden kannalta valitettava tilanne, että korkeimman sarjatason televisioitava ottelu joudutaan siirtämään toiseen kaupunkiin. Ikävää on sekin, että ottelu on Trojansin kannalta varsin merkityksellinen ja kotikentän ja -yleisön tarjoama etu olisi tarpeen. Toivottavasti kuitenkin Raisiossa saadaan katsomoon hyvä kannustus ja tunnelma.


Sarjapaikka osin onnenkauppaa


Lähtötilanne otteluun on turkulaisittain katsottuna kimurantti. Sarjapaikan edes teoreettinen säilyttäminen edellyttäisi jäljellä olevista ottelusta voittoa sekä Saintsista että Crocodilesista, sillä molemmat ovat voittaneet Trojansin kertaalleen ja kumpikin on voittanut toisensa keskinäisissä kamppailuissa. Lisäksi ainakin toisen pitää hävitä loput ottelunsa. Kilpailusäännöt toteavat tällä kaudella, että maalierolla ei enää ole merkitystä joukkueiden järjestystä ratkottaessa, vaan sellaisessa tilanteessa, jossa Saints, Trojans ja Crocodiles olisivat tasapisteissä, ratkaistaisiin joukkueiden järjestys arvonnalla.


Yeldell etenee maata pitkin ja ilmateitse


Saintsin vaarallisimpiin hyökkääjiin kuuluu vikkelä pelinrakentaja Raleigh Yeldell, joka heittää, juoksee ja tekee maaleja. Yeldellin onnistumisprosentti heitoissa ei ole kovin korkea, mutta hän lähtee herkästi itse pallon kanssa liikkeelle, ja joukkueiden edellisessä kohtaamisessa yllätti Trojansin puolustuksen useaan otteeseen proverbiaaliset housut nilkoissa. Tämän ukkelin kimppuun pitää päästä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Myös keskushyökkääjä Juzz Tiny on kerkeäjalkainen kaveri. Yli viiden jaardin keskiarvolla palloa kuljettava kaveri on aina syytä panna merkille. Laitahyökkääjäosastolla Ilari Laine on Yeldellin suosikkikohteita yhdessä Jaakko Koivusen ja Mikko Sinikallion kanssa. Tämä kolmikko on kopannut yli puolet Saintsin heitoista. Maalinteossa on kunnostautunut myös Henri Laine.

Puolustuksessa kärkkäimmin vastustajaa taklaamassa ovat olleet tukimies Tony Ballon sekä takapuolustaja Benjamin Ylipää, joka on napannut myös pari syötönkatkoa. Myös takakentän Mike Williams ja Tobias Fuchs ovat saalistaneet tilastoihinsa kunnioitettavan määrän taklauksia.


Trojansin pitää nostaa vielä tasoaan


Trojans on parantanut otteitaan kauden loppua kohden, mutta voitto on edelleenkin jäänyt saavuttamatta. Lauantaina sellainen olisi siis syytä ottaa. Otteluiden alut ovat olleet Trojansille hankalia ja vastustaja on usein päässyt karkaamaan tavoittamattomaan johtoon. Saintsia vastaan on tärkeää olla hereillä heti ensi hetkistä.

Huskies-ottelussa yksi alkukautta riivannut ongelma saatiin minimiin, sillä Hämeenlinnaa vastaan Trojans otti vain viisi rangaistusta. Vähiten koko kauden aikana. Samalla linjalla kannattaa jatkaa Tamperettakin vastaan.

Trojansin hyökkäyksen avain on heittopelin saaminen hyvälle tolalle heti alusta alkaen. Pelinrakentaja Zach Bartlow on alkanut löytämään toimivia yhteyksiä ainakin Andy Misiuron, Jaakko Tirkkosen ja Kyle Bowpittin kanssa. Huskiesia vastaan Magnus Riihimäki teki maalin Bartlowin heitosta ja herätti lupauksia. Jos heittopeli tuottaa tulosta, Saints joutuu levittämään puolustustaan ja se taas luo tilaa Josh Quezadan juoksuille. Tämä perusperiaate toistuu otteluennakosta toiseen, mutta se nyt sattuu olemaan tämän lajin keskeisistä lainalaisuuksista. Hyökkäyksen täytyy olla yllätyksellistä ja sen täytyy tuottaa tulosta.

Liian usein tällä kaudella juoksupelit ovat käynnistyneet turhan hitaasti ja vastustaja on päässyt uimaan Quezadan liiveihin jo alkumetreillä. Kun selässä roikkuu jo puolet vastustajan pelaajista, käy pelaaminen voimien päälle. Quezada on kanuunankuulamainen voimajuoksija, mutta ihmeisiin hänkään ei pysty. Linjan täytyy saada raivattua paremmin aukkoja puolustukseen. Jos Quezada pääsee ensimmäisistä puolustajista läpi, häntä on vaikea pysäyttää.

Tilastoja tarkastellessa huomaa, että tällä kaudella puolustus on todellakin ollut paljon kentällä. Ilkka Koiranen ja Ville-Valtteri Suojanen ovat taklanneet yli 50 kertaa. Suojasella soolotaklauksia on 41 ja Koirasella 38. Fredric Casteels, Jani Karvinen ja Miko Ylikoski ovat hekin saalistaneet vähintään 20 soolotaklausta. Saintsia vastaan puolustuksen täytyy reagoida nopeasti pelinrakentaja Yeldellin aivoituksiin. Odotettavissa on paljon pelinrakentajan omia juoksuja, joten itseään ei saa pelata pelin ulkopuolelle ja taklauskulmien pitää olla kohdallaan.

Ennakkolippujen myynti Trojans–Saints-otteluun on käynnissä Zup Ticketissä. Hanki omasi sieltä, niin saat liput tavallista edullisemmin.

Ennakkoliput täältä.

Kari Toivonen