37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roosters aloitti vahvasti, Trojans syttyi toisella puoliskolla

08.08.2017 klo 00:14

Helsinki Roosters aloitti kotikentällään kamppailun Relico Trojansia vastaan vahvasti luukuttamalla ensimmäisellä puoliskolla 28 pistettä päästämättä turkulaisia lainkaan tulostaululle. Toisella puoliskolla Trojans syttyi ensi hetkistä alkaen huimaan taisteluun ja teki ottelusta jännittävän kolmella maalillaan. Roostersin johto oli kuitenkin liian suuri tavoitettavaksi ja loppulukemiksi velodromilla kirjattiin 35–20.

Trojansin ensimmäinen hyökkäysvuoro lupasi hyvää, sillä turkulaiset pääsivät etenemään omalta 20 jaardin linjalta pitkälle Roostersin kenttäpuoliskolle. Punapaitojen puolustus sai kuitenkin troijalaisten invaasion pysähtymään ja luopumaan pallosta lentopotkulla. Roostersin oma hyökkäys höyrysi kahdessa ja puolessa minuutissa läpi kentän ja draivi päättyi Brandon Connetten heittoon maalialueelle ehtineelle Niko Saarijärvelle. Ville Rontu potkaisi lisäpisteen ja vei kotijoukkueen 7–0 johtoon.

Trojansin aloituspotkun palautuksen aikana tapahtunut virhe pakotti vieraat aloittamaan hyökkäysvuoronsa läheltä maalilinjaa, eikä sieltä pääty eteenpäin millään. Ville-Valtteri Suojasen punttaama pallo päätyi Curtis Slaterin käsiin ja Slater palautti nahkasoikion jaardia vaille maaliin. Puuttuneen jaardin verran palloa kuljetti Karri Pajarinen ja peli oli lisäpistepotkun jälkeen jo 14–0.

Roosters teki vielä yhden maalin ensimmäisellä neljänneksellä, kun Connetten ja Bernard Lusterin yhteistyö tuotti hedelmää. Toisella neljänneksellä Trojansin puolustus sai tiivistettyä rivejään ja Roosters onnistui maalinteossa vain kerran, kun Antti Lahtinen teki touchdownin viiden jaardin juoksupelistä. Tauolle mentiin kotijoukkueen 28–0 johtoasemassa.

Trojans aloitti toisen puoliskon potkaisemalla pallon Roostersille, mutta Joni-Petteri Malkan jalasta ei tullutkaan tuttua pitkää potkua, jota helsinkiläisetkin varmaan odottivat, vaan lyhyt onside-potku. Pallo kulki tarkasti vaaditus kymmenen jaardia, jonka jälkeen se oli vapaasti molempien joukkueiden pelattavissa, ja pallolle ennen ensimmäistäkään punapaitaa ehti Trojansin Magnus Riihimäki. Zach Bartlow masinoi pitkän hyökkäysdraivin, jossa pääasiallisena työjuhtana toimi Josh Quezada. Quezada rynni vääjäämättömällä varmuudella kohti Roostersin maalialuetta, joka ennen pitkää tulikin vastaan. Malka kengitti vielä lisäpisteen ja ottelu kaventui lukemiin 28–7.

Lisää oli kuitenkin tulossa. Jos Roosters osasi odottaa lyhyttä potkua, se ei kuitenkaan osannut odottaa sitä, mitä Malka tarjoili. Tällä kertaa potku ylitti Roostersin etulinjan pelaajat ja putosi seuraavan pelaajalinjan eteen, jossa puolustuksen linjamies Lauri Vainio yritti turhaan hamuta palloa haltuunsa. Hänen sijaansa pallon valtiaaksi pääsi Trojansin Thach Mai Tri. Trojans eteni jälleen Quezadan juoksuilla höystettynä Bartlow’n omilla pyrähdyksillä, joista viimeinen ylitti Roostersin maalilinjan. Trojansin sankarillinen potkaisija Malka, jonka taidonnäytteiden ansiosta Trojans pääsi pisteitä rakentelemaan viimeisteli tämän tihutyön lisäpistepotkullaan.

Seuraavan aloituspotkun vastaanotossa Roosters ei ottanut mitään riskiä, vaan Miro Kadmiry otti sen kiinni yrittämättä edetä jaardiakaan. Sen sijaan ensimmäisellä yrityksellä etenemistä tuli turkulaisten kannalta liiankin kanssa, kun kakkospelinrakentaja Henri Väänänen löysi heitollaan aivan vapaana olleen Lusterin, jolla oli helppo työ juosta helsinkiläiset turvallisempaan johtoasemaan.

Viimeisen neljänneksen lopulla Trojans sai vielä kaunisteltua lukemia, kun Quezada juoksi illan toisen maalinsa. Lisäpistepotku ei tällä kertaa onnistunut, joten tummuvassa elokuun illassa Käpylän velodromilla päädyttiin loppulukemiin 35–20.

Josh Quezada eteni ottelussa varsin komeat 126 jaardia. Kaiken kaikkiaan Trojans kuljetti palloa 265 jaardia, mikä on Roosterin tasoista joukkuetta vastaan turkulaisilta hyvä suoritus. Roosters kulki enimmäkseen ilmateitse, sillä Jaycen Spears ei tänään ollut tositoimissa. Trojans pitikin helsinkiläisten juoksuhyökkäyksen maltillisessa 104 jaardin lukemassa, mutta heitoilla Roosters eteni 255 jaardia. Puolustuksessa Seikko Vennelä ja Miko Ylikoski olivat kärkkäimmät taklaajat Trojansista, kun taas Roostersin taklaajakuningas oli ylivoimaisesti ex-troijalainen Ilja Redin.

Tappioon ei koskaan pidä olla tyytyväinen, mutta tästä ottelusta Trojans sai mukaansa paljon hyviä asioita. Roosters on aina kova mittari ja vaikka ottelu käytännössä ensimmäisellä puoliskolla ratkesikin, peluutti Roosters vielä kolmannella neljänneksellä ykkösmiehiään, kun Trojans teki kaksi kavennusmaaliaan. Rohkeat pelivalinnat toimivat ja erikoistilanteissa oltiin terävänä. Nämä onnistumiset jatkoon ja virheitä vielä vähemmäksi, niin kahdesta viimeisestä kauden ottelusta on lupa odottaa hyviä suorituksia.

Kari Toivonen