37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans ja Crocodiles taistelevat sarjapaikasta lauantaina

09.08.2017 klo 16:55

Lauantaina taas tutulla Urheilupuiston yläkentällä pelattavassa kamppailussa Relico Trojans–Seinäjoki Crocodiles on panosta molemmilla joukkueilla enemmän kuin kumpikaan välttämättä haluaisi, nimittäin sarjapaikka. Crocodiles varmistaisi voitolla suoran säilymisen, Trojans tarvitsee voiton päästäkseen mahdolliseen arvontaan, joka ratkaisee sarjapaikan.

Vaahteraliigan kautta aikain menestyksekkäimpiin joukkueisiin lukeutuvat Trojans ja Crocodiles ovat tällä kaudella kyntäneet syvissä vesissä ja kummankin kausi huipentuu lauantaina keskinäiseen kamppailuun, jossa panoksensa on Vaahteraliigapaikka ensi kauden sarjassa.

Putoamispeikkoa vastaan taistelee kolme joukkuetta, Trojans, Crocodiles ja Saints. Crocodilesilla ja Saintsilla on kummallakin kaksi voittoa, kun kumpikin voitti Trojansin ensimmäisessä kohtaamisessa ja molemmat ovat myös voittaneet toisensa kertaalleen. Trojansin ainoa voitto on Saintsista, mutta voittamalla Crocodilesin Trojans nousisi kahden kilpakumppanin kanssa tasapisteisiin. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, keskinäinen järjestys ratkaistaan arvonnalla.

Trojans siis tarvitsee ehdottomasti voiton lauantain kamppailusta, jotta toiveet sarjapaikasta pysyisivät elossa, Crocodiles taas pelaisi voitolla itsensä kuiville koko arvonnasta.

Trojansin alkukaudella pahasti yskinyt hyökkäys on parantanut otteitaan koko loppukauden, kun Zach Bartlow otti ohjat pelinrakennuksessa käsiinsä. Tilastot kertovat muutoksesta selvästi, sillä neljän ensimmäisen ottelun aikana Trojans eteni heittämällä keskimäärin 57 jaardia ottelua kohden, loppukauden peleissä keskiarvo on 159 jaardia.

Parin viikon takaisessa Saints-ottelussa Trojans tehtaili kauden ennätyspistemäärän voitettuaan tamperelaiset 31–7. Maanantaina Roostersia vastaan ottelu näytti puoliajalla jo taputellulta, mutta Trojans masinoi vielä näyttävän kirin tekemällä kaksi perättäistä maalia pitkistä hyökköysvuoroista. Roosters oli toki selvä voittaja, mutta erikoisjoukkueiden onnistumiset ja juoksupelin toimiminen ovat kuitenkin positiivinen signaali joukkueen iskukyvystä.

Crocodilesilla on takanaan kaksi runsasmaalista tappiota. Ensin Saints yllätti Seinäjoen 49–14 ja viime viikolla paikallisvastustaja Vaasa Royals kävi hakemassa vierasvoiton Oma SP -areenalta luvuin 57–7. Merkittävä syy vaatimattomaan esitykseen hyökkäyspäässä on ehdottomasti pelinrakentaja Brett Arriveyn puuttuminen kokoonpanosta. Laitahyökkääjä Anthony Brooks tuurasi häntä ja teki kaikkensa, mutta on selvää, että lopputulos ei voi olla sama. Tätä kirjoitettaessa ei vielä ole tiedossa pelaako Arrivey lauantaina.

Trojansin ja Crocodilesin kauden ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella oli varsinainen jännitysnäytelmä, jossa Trojans nousi toistuvasti tasoihin Crocodilesin kanssa. Joni-Petteri Malkan kenttäpotkumaali viimeisellä minuutilla tasoitti pelin viimeisen kerran ja puolustus piti Seinäjoen pois pisteidentekoetäisyydeltä. Ratkaisu haettiin jatkoajan hyökkäyskilpailussa, jossa Crocodiles lopetti Trojansin hyökkäysvuoron alkuunsa syötönkatkolla ja onnistui itse heti perään maalinteossa.

Luvassa on äärimmäisen jännittävä ottelu ainakin ennakkoasetelmien perusteella. Tuumaakaan ei ole varaa antaa periksi kummallakaan, varsinkaan Trojansilla, joten tämä ottelu on syytä katsoa paikan päällä. Tervetuloa kannustamaan omaa suosikkijoukkuetta. Ottelu alkaa joistakin ennakkotiedoista poiketen kello 15.30.

Kari Toivonen