37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans paini krokotiilit kanveesiin

13.08.2017 klo 09:21

Relico Trojans oli lauantain ottelussaan Seinäjoki Crocodilesia vastaan pakkovoiton edessä. Vain voitolla Trojans säilyttäisi mahdollisuutensa sarjapaikkaan säilyttämiseen. Mitä tekee troijalainen siinä tilanteessa? Ottaa voiton vaikka väkisin! Yläkentälle yleisön riemuksi Trojans otti tärkeän voiton lukemin 19–6.

Ottelu alkoi Trojansin kannalta vähemmän lupaavasti, kun Trojans sössi heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla pallon epäonnistuneen aloitussyötön seurauksena Seinäjoelle ja Crocodilesin Jaska Värinen vei nopeasti vieraat kuuden pisteen johtoon. Trojansin onneksi lisäpistepotku kuitenkin epäonnistui Henri Juotteen ehtiessä sormineen muuttamaan potkun suuntaa.

Trojans ei takaiskusta lamaantunut, vaan juoksutti palloa pitkin kenttää määrätietoisesti, kunnes Josh Quezada viimeisteli hyökkäysvuoron maalilla. Lisäpisteyrityksessä aloitussyöttö osoittautui liian kinkkiseksi pideltäväksi, ja potkua ei päästy kunnolla edes yrittämään. Tilanne tulostaululla jännittävästi 6–6.

Kummankin joukkueen hyökkäys kävi kertaalleen yrittämässä turhaan pisteiden tekoa, mutta ensimmäisen neljänneksen lähestyessä loppuaan Trojans sai uuden vaihteen hyökkäyspeliinsä ja rullasi Crocodilesin maalin tuntumaan. Zach Bartlow hämäsi omaa juoksua, mutta heittikin tarkasti tiukkaan paikkaan maalinjan päälle ehtineelle Andy Misiurolle, joka onnistui pitämään kiinni pallosta puolustajan hyvistä estelyistä huolimatta. Maalin jälkeisen lisäpisteen Joni-Petteri Malka sijoitti varmasti haarukkaan siirtäen Trojansin 13–6 johtoon.


Ottelun parhaat palat

Trojans pääsi toisella neljänneksellä yrittämään johtonsa kasvattamista kenttäpotkumaalilla, mutta Malkan potku jäi niukasti vajaaksi. Aivan neljänneksen lopussa Crocodiles hätyytteli turkulaisten maalialuetta ihan tosissaan päästen vain kolmen jaardin päähän maalilinjasta, mutta Trojansin puolustus, jota muuten saapui tähän otteluun koordinoimaan edellinen päävalmentaja Mikko Virolainen, onnistui pysäyttämään krokotiilin rynnistyksen, ja peliaika hupeni kellosta. Puoliaikatilanne siis 13–6.

Kolmas neljännes alkoi tasaisena ja kumpikin joukkue joutui luopumaan pallosta yrityssarjojensa päätteeksi, mutta Crocodilesin lähtiessä toista kertaa matkustamaan kohti Trojansin päätyä homma katkesi jo alkuunsa. Koko ottelun ajan hurjassa tikissä ollut Ville-Valtteri Suojanen luki Brett Arriveyn ajatukset ja hakeutui oikeaan paikkaan kentällä katkaisemaan Arriveyn heiton. Viltsu palautti palloa vielä 20 jaardia antaen hyökkäykselle avaimet käteen johdon kasvattamista varten. Maaliin asti palloa ei saatu toimitettua, mutta kun Trojansilla on asevarastossa Joni-Petteri Malka, ei tilanteesta tarvinnut poistua tyhjin käsin. Malkan 33-jaardinen kenttäpotkumaali toi Trojansille kolme pistettä ja TYKSin syöpäosastolle taas hiukan lisää rahaa Loimaan Kromauksen kustantamana.

Kumpikaan joukkue ei kolmannella neljänneksellä päässyt lähellekään toistensa maalialueita ja ottelu siirtyi viimeiselle ja ratkaisevalle neljännekselle tilanteessa 16–6. Trojansin kymmenen pisteen johto ei millään muotoa ollut turvallinen, sillä Brett Arriveyn palattua taas Crocodilesin pelinrakentajaksi oli pitkien heittopelien uhka jatkuvasti olemassa.

Trojans oli kolmannen neljänneksen lopulla alkaneen hyökkäysvuoronsa aikana päässyt etenemään Seinäjoen 30 jaardin linjalle, mutta siinä tuli seinä vastaan. Malka asteli kentälle yrittämään yhtä kauden pisimmistä kenttäpotkumaaliyrityksistään, jolle onnistuessaan kertyisi mittaa 49 jaardia. Aloitussyöttö onnistuu, Heikki Toivola saa pallon asetettua oikeaan kulmaan ja Malkan kenkä ehtii potkaista pallon ennen kuin Crocodilesin puolustajat ehtivät rynnimään linjasta ballistisen lentoradan alkuvaihetta sotkemaan. Yleisö seuraa ilmassa kiitävää palloa sen solahtaessa pystypuiden välistä ja puhkeaa sitten myrskyisiin suosionosoituksiin. Malka teki sen taas ja tilanne taululla korjattiin lukemiin 19–6.

Crocodiles yritti vielä sitkeästi päästä peliin mukaan, mutta 13 pisteen etumatkan kurominen olisi edellyttänyt kahta maalia ja ainakin yhtä onnistunutta lisäpistepotkua. Tehtävä osoittautui ylivoimaiseksi ja Trojans poistui kotiyleisön suureksi riemuksi kentältä voittajana. Trojans nousi nyt sarjataulukossa tasapisteisiin Crocodilesin ja Saintsin kanssa ja kolmikko on pelannut kaikki keskinäiset ottelunsa ristiin.

Vaahteraliigaa on jäljellä vielä yksi kierros ja kaikilla sarjapaikastaan taistelevilla on vastassa pudotuspelijoukkue. Trojansilla Royals, Crocodilesilla Roosters ja Saintsilla Butchers. Vastustajilla tosin ei ole otteluissaan kovin merkittävää panosta, sillä Roosters on jo varmistanut runkosarjan voiton ja myös kotiedut ovat selvillä. Tuskin mikään kärkijoukkueista kuitenkaan lähtee otteluihin puolivaloilla, sillä mitalipeleihin lähteminen tappion kautta ei ole hyväksi joukkueen mielialalle.

Trojansin kotiottelut olivat nyt tässä. Trojans kiittää jälleen kerran upeaa ja uskollista kotiyleisöä, joka on ollut joukkueen tukena myös tänä aikaisempia kausia vaikeampana ajanjaksona.

Kari Toivonen