37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Yllätysvalmis Trojans lähtee pistejahtiin Vaasaan

15.08.2017 klo 14:43

Lauantaina voiton Crocodilesista taistellut Relico Trojans matkustaa runkosarjan viimeiseen otteluun Vaasaan, jossa se kohtaa sarjakakkosen, Wasa Royalsin. Vaasalaisilla ei ole ottelussa varsinaisesti mitään panosta, mutta Trojansille voitto varmistaisi sarjapaikan Vaahteraliigassa.

Trojans oli viime lauantaina pakkovoiton edessä ja onnistuikin ottamaan kotikentällään tärkeät kaksi pistettä Seinäjoki Crocodilesin kustannuksella. Ennen viimeistä sarjakierrosta kolme joukkuetta, Trojans, Crocodiles sekä Tampere Saints, ovat kaikki tasapisteissä voitettuaan toisensa ristiin kotikentillään. Mikäli tilanne pysyy samana myös viimeisen kierroksen jälkeen, joukkueiden keskinäinen järjestys, ja sen myötä myös mahdollinen putoaja alemmalle sarjatasolle, ratkaistaan arvonnalla.

Voittamalla viimeisen kierroksen ottelunsa Trojans parantaisi merkittävästi asemiaan sarjapaikan suhteen. Tietysti myös kolmikon kaksi muuta joukkuetta voivat voittaa omat ottelunsa, mutta silloin sijoituksen perusteeksi otetaan voitetun joukkueen voittoprosentti. Korkein on Crocodilesin vastustajalla Roostersilla, toiseksi korkein Royalsilla ja pienin Saintsin vastustajalla Butchersilla. Voitolla Trojans siis käytännössä varmistaisi paikkansa Vaahteraliigassa.

Voiton ottaminen Royalsista sen kotikentällä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Tällä kaudella siihen on pystynyt vain Huskies, jolle kuninkaalliset joutuivat nöyrtymään suurinumeroisesti 6–34, mutta esimerkiksi sarjakärki Roosters kärsi Kaarlen kentällä kauden tähän mennessä ainoan tappionsa heinäkuun ensimmäisellä viikolla luvuin 14–29.

Royals tarvitsee avainpelaajiaan tärkeämpiin koitoksiin

Trojansin etuna verrattuna Royalsin aikaisempiin vastustajiin on se, että runkosarjan päätösottelussa Royalsilla ei ole mitään varsinaista voitettavaa, mutta paljonkin hävittävää. Välierä Hämeenlinna Huskiesia vastaan siintää jo silmissä ja Royalsilla on toisella Vaahteraliigakaudellaan todellinen mahdollisuus päästä finaaliin ja myös voittaa se. Se edellyttää kuitenkin sitä, että kaikki avainpelaajat ovat sataprosenttisessa pelikunnossa, joten heidän riskeeraamisensa vaasalaisten kannalta täysin merkityksettömässä ottelussa olisi paitsi turhaa, myös tyhmää. Puolivaloilla pelaaminen lähes olemassaolostaan taistelevaa joukkuetta vastaan taas on kuin kaivaisi verta nenästään – jääpiikillä.

Onkin aika odotettavaa, että Royals istuttaa tärkeimpiä pelaajiaan lauantain ottelussa penkillä tai ainakin peluuttaa heitä säästeliäästi, mikä avaisi mahdollisuuden Trojansin yllätykselle. Toisaalta Royalsin filosofiaan kuuluu tarjota kotiyleisölleen parasta mahdollista viihdettä, mutta eikö juuri tasainen ottelu olisi sitä? Tämä dilemma ei tässä selviä, joten meidän on odotettava lauantaihin tietääksemme millaisella kokoonpanolla Royals Trojansin ottaa vastaan.

Pystyykö Trojans vielä nostamaan tasoaan?

Trojansin suoritustaso on ollut nousussa koko loppukauden ajan. Pelinrakentaja Zach Bartlow on tuonut hyökkäyspeliin monipuolisuutta niin paremman heittopelin kuin omien juoksujenkin kautta. Tämä taas on avannut tilaa Josh Quezadan juoksuille, jotka tuottivat tulosta myös kovaa Roostersin fronttia vastaan.

Puolustus on lisännyt aggressiivisuuttaan kiitettävästi, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että kolmessa viimeisessä ottelussa Trojans on riistänyt pallon vastustajalta kymmenen kertaa. Trojans onkin toisena Roostersin jälkeen pallonriistojen ja -menetysten plus-miinus-tilastossa tuloksella +7 ja Ville-Valtteri Suojanen on ykkönen syötönkatkotilastossa neljällä interillään ja Heikki Toivola kolmantena kolmella katkolla. Oma lukunsa on potkupeli, joka on liigan tuottoisinta. Joni-Petteri Malka on onnistunut kahdeksan kertaa potkaisemaan kenttäpotkumaalin ja onnistumisprosentti on 73 %.

Runkosarjan viimeisen kierroksen ottelu Wasa Royals–Relico Trojans pelataan Vaasan Kaarlen kentällä alkaa lauantaina 19.8. kello 15.30.

Kari Toivonen