37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jenkkifutis elää Turussa. Tule rakentamaan uutta alkua!

10.01.2018 klo 22:13

Puheet miesten jenkkifutiksen kuolemasta Turussa ovat vahvasti liioiteltuja ja ennenaikaisia. Vaahteraliigatasolla ei Trojansia ensi kaudella nähdä, mutta uutta alkua rakennetaan nyt kolmosdivisioonasta. Tämä tarjoaa mahdollisuuden sekä uusille harrastajille että kokeneille pelaajille, joilla vielä on kipinää, osallistua tärkeään projektiin amerikkalaisen jalkapallon nostamiseksi Turussa taas jaloilleen. Ei ihan huono motivaation lähde. Lue edustusjoukkueen päävalmentajan Otto Junttilan ajatuksia lajin tilasta Turussa ja liity mukaan joukkueeseen!

Me kaikki saamme muilta enemmän kuin pystymme koskaan antamaan takaisin. Trojans on yli 35-vuotisen taipaleensa aikana kasvanut satojen pelaajien ja kymmenien valmentajien sekä lukemattomien muiden taustahenkilöiden tekemästä työstä. Me olemme yhdessä rakentaneet traditioita ja voittamisen kulttuuria niin miesten sarjoissa, junioreissa kuin naisissakin. Koen, että Trojansilla on velvollisuus jatkaa tätä perinnettä, koska turkulaisten rakkaus lajiin ei ole kadonnut minnekään, päinvastoin.

Aloitimme 3. divarijoukkueen rakentamisen lokakuussa ja harjoituksissa on käynyt sekoitus Vaahteraliigapelaajia, korkeakoulupelaajia sekä kokonaan uusia harrastajia. Aloitimme laji- ja fysiikkatreenillä ilman varusteita ja nyt tammikuussa olemme aloittaneet lajiharjoittelun varusteet päällä. Treeneissä on ollut positiivinen, yhdessä tekemisen meininki pelaajien erilaisista taustoista ja erilaisista lajikokemuksista huolimatta. Olemme saaneet pidettyä hyviä ja laadukkaita harjoituksia. Korkeakouluyhteistyö Turun yliopiston ja Åbo akademin kanssa on ollut meille tärkeää. Pidämme tärkeänä lajin perusfundamentaalien harjoittelemista, ja haluamme auttaa myös korkeakoulupelaajia näiden taitojen saavuttamisessa sekä menestymisessä omassa sarjassaan keväällä. Haluamme tarjota samalla matalan kynnyksen mahdollisuuden niille, jotka ovat halukkaita pelaamaan kesällä miesten sarjaa 11 vastaan 11 futiksessa.

Meillä on tarjota loistavat puitteet jenkkifutiksen harjoitteluun, varsinkin 3. divaritasolle. Pääsemme treenaamaan lajia Impivaaran jalkapallohallissa ja valmennusryhmämme on ollut riittävän laaja, kokenut ja osaava. Jenkkifutarin pitää olla urheilija ensin, jotta voi kehittyä pelimieheksi, mutta pidän tärkeänä, että varsinkin aikuisikäisten, valmiiden urheilijoiden pitää päästä treenaamaan lajitekniikoita riittävän paljon ja riittävän usein ollakseen kesällä valmiita pelaamaan. Tähän me haluamme tarjota mahdollisuuden jatkossakin kaikille jenkkifutiksesta kiinnostuneille Turun alueella.

Uusia pelaajia otamme edelleen mielellään mukaan ja nyt on siihen paras aika. Kaikille pelipaikoille on tilaa, mutta varsinkin linjamiehiä kaivattaisiin lisää. Harjoittelemme tällä hetkellä maanantaisin lajia Impivaaran jalkapallohallissa klo 20.30–22.00, keskiviikkoisin koordinaatiota, liikkuvuutta ja fysiikkaa Lausteella Poropuiston kuplahallissa klo 21.00–22.00 sekä lajia sunnuntaisin Impivaaran jalkapallohallissa klo 12.30–14.00. Uudet kiinnostuneet voivat tulla mukaan koska tahansa, ja alkuun pääsee lenkkareilla/nappiksilla ja verskoilla. Seurasta löytyy alkuun myös lainavarusteita.

Otto Junttila ja Kari Toivonen