37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jojo haastattelu

02.03.2018 klo 23:16

Relico Trojansin haastattelusarjan tälle vuodelle aloittaa tärkeä palapelin palanen, voisi jopa sanoa, että se hullu hatuntekijä, joka kokoaa hajallaan olevat tehtävät ja maailmalla vilisevän informaation hallittavaan muotoon. Kyseessä on tietysti miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja, jojo, Annika Viinikkala.

Annika, kertoisitko omasta urheilutaustasi, mitä lajeja olet harrastanut?

Olen testannut varmaankin kaikki mahdolliset lajit läpi: lapsena pelasin jalkapalloa nappulaliigassa, kokeilin joukkuevoimistelua, jossa olin suoraan sanottuna surkea ja yleisurheilin, teininä lentopalloa ja ratsastusta, ja myöhemmin olen lähinnä purjehtinut ja kamppaillut. Mahtuu mukaan myös talvitriathlonia ynnä muita vähän harvinaisempia kokeiluja. Jenkkifutisurani aloitin mitään lajista tietämättä yliopiston joukkueessa muistaakseni vuonna 2012, ja sillä tiellä ollaan edelleen, vaikken itse enää pelaakaan. Tällä hetkellä itse harrastan lähinnä koiralajeja: treenaan pentuani koirajuoksuun ja valjakkohiihtoon.

Mitä ikimuistoisia tapahtumia tai henkilöitä löytyy jenkkifutisuraltasi?

Ikimuistoisin jenkkifutishetkeni on yksiselitteisesti viime kauden korkeakoulusarjan finaali, josta Turun Yliopiston joukkue vei kirkkaimman mitalin. Olin tehnyt todella paljon töitä joukkueen kanssa koko preseasonin valmentaen ja oikeastaan kaikilla muillakin mahdollisilla tavoilla, ja kun erittäin jännittävän ja tiukan pelin jälkeen kaikista vastoinkäymisistä huolimatta pisteet olivat meille, ei sitä tunnetta voi sanoin kuvailla.

Lähdit Trojansin joukkueenjohtajaksi kaudelle 2018, mikä sai sinut innostumaan asiasta?

Toimin jo viime kaudella vaahteraliigajoukkueen joukkueenjohtajana, ja kun minua pyydettiin jatkamaan tällä kaudella, en tietenkään osannut sanoa ei. No ei, ei asia ole ihan noin surullinen kuin miltä se ehkä tuolla perusteella kuulostaa - Trojans on mun seura, ja olen itse saanut pelaamisesta paljon. Jos siis voin toimia samojen kokemusten mahdollistajana muille, ei asiaa tarvitse sen kummemmin miettiä.

Minkä koet olevan tärkeintä kauteen 2018 lähdettäessä?

Tulevassa kaudessa tärkeintä on pelaaminen! Kun melkein koko joukkue on mennyt uusiksi ja turkulaista jenkkifutista nostetaan melkein tuhkista, olisi hieman lapsellista miettiä menestystä. En ennusta, etteikö sitä tulisi tai sekin olisi tärkeää, mutta tärkeintä on päästä pinnalle ja pysyä siellä.

Mikä on sinun suurin haaveesi?

Henkilökohtainen suurin haaveeni ei ole vain haave, vaan myös pitkän tähtäimen suunnitelma: purjehtia maapallon ympäri.

Kenelle suosittelisit jenkkifutiksen katsomista ja miksi?

Jenkkifutiksen katsomista voi suositella jokaiselle. Toki ideaalitilanne olisi kaveri, joka osaisi edes hieman kertoa mitä kentällä oikein tapahtuu. Kuten vaikka jääkiekossakin, myös jenkkifutista katsoessa kannattaa muistaa kohdistaa silmänsä myös muuhunkin kuin pelivälineeseen, näin pelin taktiset kuviot avautuvat paremmin. Ei laji turhaan ole Amerikassa niin suosittu, ja pelipäivät ovat sen itse pelin ohella rentoja ja mukavia kesätapahtumia. Haastankin jokaisen jenkkifutiksen ystävän suuntaamaan ensi kesänä katsomaan jotain peliä sellaisen kaverin kanssa, joka ei ehkä muuten katsomoon eksyisi!

Kiitos Annikalle haastattelusta sekä lähtemisestä taas mukaan uuteen kauteen Trojansin kanssa.

Tomi "Jööti" Myyrä