37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans U13 Snow Bowl X voittoon!

25.03.2018 klo 16:04

Relico Trojansin U13-joukkue kohtasi 24.3.2018 Vantaalla pelatuissa kauden avausturnauksen lohko-otteluissa Seinäjoki Crocodilesin sekä Lohja Lions / Sipoo Bulldogs-yhdistelmäjoukkueen. Finaaliottelussa vastaan asettui Helsinki Roosters. Snow Bowl on jo perinteeksi muodostunut pre-season turnaus, joka järjestettiin nyt kymmenettä kertaa.

Lähtökohdat turnaukseen eivät olleet parhaat mahdolliset, kun joukkueen pelaajaluettelossa oli lauantaiaamulla yhdeksän pelaaja ja pelimuotona 7vs7. Tällä kokoonpanolla meni myös pelikirja uusiksi ja hyökkäysvuoro aloitettiin vahvasti juoksupainotteisena. Liam Theron, Samuli Moskajärvi sekä Otso Niemi kuljettivat palloa tasaisesti kohti maalia ja kaikille kirjattiin reilusti jaardeja sekä touchdowneja. Päivän ehdoton pistekuningas oli Liam, joka vahvalla tekemisellä sekä asenteella painoi pallon läpi vastustajien puolustusten. Apuna juoksuhyökkäyksessä toimi Otson vahva blokkaus, joka sai puolustuksesta kovimmat höyryt pois. Pallonkantajat vaihtelivat tasaisesti tehtäviä ja jokainen sai näyttää vuorollaan kyntensä eri pelipaikoilla. Otteluiden lopputulokset osoittavat myös sen, että jokainen suoriutui tehtävässään hyvin.

Hyökkäyksen linjassa Anton Merensalmi (LG), Jimi Grönlund (C) ja Eetu Peräsuo (RG) osoittivat vahvuutensa kaikissa otteluissa. Jimi otti kokeneena centterinä keskustan haltuun ja toimitti palloa varmasti pelinrakentajan käsiin sekä hoiti tehtävänsä muutenkin moitteettomasti.

Anton ja Eetu olivat koko turnauksen suurimmat yllättäjät pitäen puolustuksen linjat kurissa sekä todistaen jälleen kerran sen, että hyökkäyksen linjamiehen ei tarvitse aina olla iso, vaan nopeus, taito ja periksiantamattomuus ratkaisevat otteluita. Samalla voidaan todeta, että puolustuksen linjassa pelasi sama trio, joka hoiti tehtävänsä myös puolustuksen puolella erittäin tehokkaasti. Tästä kertoo myös otteluiden maalisuhde 114-22.

Anton keräsi runsaan taklausmäärän, joista useampi taklaus tuli tehdyksi aloituslinjan takana. Jimi murtautui linjan keskeltä yli centtereiden tuhkahduttaen pääasiallisesti vastustajien heittoyritykset sekä saalistaen samalla muutamia pelinrakentajien säkityksiä. Vaihtoja tämä kolmikko otti koko turnauksen aikana vain muutamia kertoja.

Puolustuksen puolella Liam ja Otso hoitivat pääasiassa tukimiesten tehtävät, joissa molemmat keräsivät merkittävät määrät taklauksia. Samuli ja Petrus Virtanen toimivat cornereina eli kulmapuolustajina, samoin kuin Joonatan Ilola sekä Daniel Dibak. Myös näille pelaajille kirjattiin taklauksia. Puolustuksen osalta turnauksen voi vetää nippuun päästettyjen maalien kautta – tämän joukkueen puolustus toimii. Puolustuksessa syötönkatkot kirjattiin Samulille, Otsolle ja Jimille.

Pelien edetessä saatiin vahvan juoksutyön kautta avattua oma leipälajimme, eli heittopelaaminen. Petrus Virtanen näytti, että heittokäsi toimii ja touchdowneja kirjattiin heitoista Otsolle, Samulille sekä Liamille. Joonatanille kirjattiin myös yksi onnistunut lisäpisteyritys heitosta sekä Danielille onnistunut syötönvastaanotto.

Vastustajien puolustukset odottivat kovia juoksupelejä ja useissa tilanteissa play-action syötöt toimivat juuri niin kuin pitikin, ja näin laitahyökkääjät olivat kentällä usein täysin vapaina. Petrus toi myös palloa eteenpäin muutamin omin juoksuin, mutta pystyi heittämään myös paineen alla palloa oikeaan osoitteeseen.

Trojans - Crocodiles ottelu päättyi lukemiin 32-14 ja Trojans - Lions/Bulldogs ottelu 32-0.

Pientä draamaa mahtui myös tähän turnaukseen. Finaaliotteluun menevä joukkue jouduttiin ratkaisemaan lopulta kolikonheitolla Trojansin ja ECG:n välillä. Lohkopelien jälkeen molemmat joukkueet olivat tasapisteissä kaikilla mittareilla ja sääntöjen mukaisesti viimeisenä vaihtoehtona on ratkaista tilanne heittämällä kolikkoa ja tällä kertaa me olimme onnekkaampia.

Finaaliottelun alla joukkueessa oli havaittavissa hieman jännitystä, jota yritettiin purkaa ennen ottelua. Tämä näytti tehonneen, sillä joukkue näytti kyntensä päivän viimeisessä puristuksessa ja vei finaaliottelun nimiinsä selvin lukemin 50-8.

Finaaliottelun kulku oli hyvä ja veimme palloa eteenpäin tasapainoisesti juosten sekä heittäen. Vastustajalta ei löytynyt pelikirjasta tai puolustuksesta vastinetta yhdeksänpäiselle Trojalaisjoukolle, joka nosti päivän päätteeksi "kannun" ilmaan, toisena Trojans U13-joukkueena Snow Bowlin kymmenvuotisessa historiassa.

Päivä oli pitkä seistessäni ainoana valmentajana kentän laidalla muiden valmentajien luotsatessa U15- ja U11-joukkueita omissa otteluissaan, mutta katsoessani näitä pelaajia, jotka pelasivat kolme peliä päivän aikana käytännössä ilman vaihtoja, niin ei auta valittaa. Joukkueen valmennuksessa ovat olleet mukana myös Otto Junttila, Pasi Sillgren ja Jan Wahlstein. Iso kiitos myös muille joukkueille ja valmentajille loistavasta kauden avauksesta.

Tero Niemi