37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Eelis Hakovirran kuulumisia Yhdysvalloista

31.03.2018 klo 21:10

Suomalaisverta Teksasilaisilla kentillä, mutta ei sentään öljyisillä. Suomalaista Sisua koetellaan Friday Night Lights -elokuvasta tutun Permian High Schoolin viheriöillä tänä vuonna.

Trojans-lähtöinen Eelis Hakovirta pelaa puolustuksen tukimiehen sekä full backin paikalla tyrmäten vastustajiaan rautaisella asenteellaan.

<i


Lähdit syksyllä Yhdysvaltoihin Minnesotaan vaihto-oppilaaksi. Millaista oli pelata Robbinsdale Armstrong High Schoolissa? Oliko vastassa isoja kavereita?

Aivan upea kokemus. Treenejä oli joka päivä, ja Suomeen verrattuna treeni oli todella kovaa! Treenit olivat todella erilaisia ja olin pihalla kuin puutarhaletku, mutta sitten, kun tottui rutiiniin, alkoi homma luistaa ja kehitystä tapahtua tosi paljon. Kaverit olivat kyllä isoja ja atleettisia ja kyllä sen pelatessa tuntee, kun 170 kiloinen linjamies kaatuu niskaan.

Olet siirtynyt Minnesotasta Teksasiin. Sanotaan, että Teksasissa amerikkalainen jalkapallo on lähes uskonto. Miten amerikkalainen jalkapallo näkyy yhteisössä ja millaisena näkisit sen merkityksen ihmisille?

Kyllä, Teksasissa ollaan ja täällä vanhemmille ja koululle se on iso asia. Koulussa pelipäivä on kova juttu. Vanhemmille on kunnia-asia, jos oma poika pääsee joukkueeseen. Talojen edessä on kylttejä ja pelinumeroita näyttämässä naapureille, että meidän poika pelaa jefua. Ekoissa treeneissä valmentaja sanoi että; "So that you know, we are here to win championships, not to fuck around". Täällä jenkkifutis on käsittämättömän iso asia ja peliaikaa on vaikea saada, koska valmentajat haluavat vain voittaa. Pelaajia on joukkueessa tosi paljon, kun kaikki haluavat päästä tekemään pelejä koko koulun eteen. Valmentajatkin itkevät, kun oma joukkue häviää. Kilpailu on siis kovaa. Yritin myös Minnesotassa löytää, mihin pääsisin pelaamaan high school -kauden jälkeen, mutta en löytänyt mitään. Täällä Teksasissa pääsin heti pelaamaan high school -kauden jälkeen aikuisten liigaan.

<i


Miten vertaisit amerikkalaista ja suomalaista kulttuuria toisiinsa? Onko jokin asia yllättänyt? Onko jokin asia, jonka haluaisit tuoda Teksasista mukaan Suomeen? Muutakin kuin rib eye steakit?

Amerikassa ihmiset ovat tosi itsekkäitä ja vain oma status ja "maine" ovat todella tärkeitä. Pohjoisvaltioissa ihmiset olivat pinnallisesti todella mukavia, mutta todellisuudessa eivät välttämättä olleetkaan. Etelävaltioissa ihmiset ovat paljon rennompia ja suorasanaisempia. Osasin aikalailla tätä odottaa, kun olen käynyt yhdysvalloissa ennenkin.

Onko sinulla jotain terveisiä tai tsemppiviestejä täällä kylmässä Turussa treenaaville lajitovereille?

Suomeen takaisin toisin sellaisen elämäntyylin, että nyt eletään, eikä murehdita ja stressata turhista. Sellaiset terveiset, että kiitollinen kannattaa olla viileästä treenihallista!

Tomi "Jööti" Myyrä