37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Relico Trojans Women avaa kautensa heti herkullisella paikalliskamppailulla

11.05.2018 klo 10:39

Naisten I divisioona käynnistyy mielenkiintoisella paikalliskamppailulla, kun raisiolainen West Coast Phoenix ottaa vastaan Relico Trojansin Kerttulan urheilukentällä lauantaina 12.5. kello 13.00 alkavassa ottelussa.

Trojans Women pelasi viimeksi kaudella 2016 ja eteni silloin aina loppuotteluun asti, jossa Roosters oli kuitenkin parempi. Hienon hopean jälkeen toiminta kuitenkin hiipui, eikä seuraavalle kaudelle saatu kasaan kilpailukykyistä ryhmää. Joukkueen ydinjoukko otti jo tuolloin tavoitteeksi rakentaa Trojansille uusi naisten joukkue kaudelle 2018 ja pelituntumaa pidettiin yllä muissa joukkueissa pelaamalla. Osa oli esimerkiksi voittamassa Suomen mestaruutta kaudella 2017 Helsinki Wolverinesin riveissä. Viime syksyllä toimet uuden Relico Trojans Women -joukkueen kasaamiseksi käynnistyivät toden teolla. Entisistä pelaajista suurin osa palasi takaisin ja rekrytoinnin kautta on saatu runsaasti myös uusia pelaajia.

Relico Trojans Women pelaa kaudella 2018 naisten I divisioonassa, jossa kaikkiaan 12 joukkuetta on jaettu kahteen eri lohkoon. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta pelaavat välierät, joiden voittajat kohtaavat loppuottelussa. Divarin voittajan pelit eivät kuitenkaan lopu siihen. Monenlaisten sarjatasoilla tapahtuneiden kuvioiden jälkeen tilanne on sellainen, että I divisioonan joukkue voi voittaa myös Vaahteraliigan mestaruuden. Koska Vaahteraliigan joukkuemäärä supistui talven aikana neljään, pelataan sarja siten, että kolme parasta jatkavat mitalipeleihin, ja neljäs joukkue on I divisioonan voittaja.

Trojansin pelit käynnistyvät siis lauantaina jännittävällä paikalliskamppailulla raisiolaista West Coast Phoenixia vastaan Kerttulan kentällä Raisiossa. Samalla kentällä pelattiin viime kesänä yksi Trojansin miesten joukkueen kotiotteluista Turun urheilupuiston yläkentän oltua muussa käytössä.

West Coast Phoenix perustettiin syksyllä 2015 ja sen pelaajista suurin osa oli pelannut Raisio Oakladies -joukkueessa. Käynnistyvä kausi on kolmas I divisioonassa. Trojans ja Phoenix eivät ole koskaan kohdanneet, joten minkäänlaista yhteistä otteluhistoriaa ei joukkueilla ole. Phoenix on kasvanut kahden kauden aikana merkittäväksi tekijäksi ja se sijoittui viime kaudella I divisioonan runkosarjassa kolmanneksi, voitti välierässä Mikkeli Bouncersin ja eteni loppuotteluun, jossa Tampere Saints vei mestaruuden.

Viime ja tämän kauden divari eroavat kuitenkin merkittävästi toisistaan, sillä kaudella 2017 joukkueita oli koko sarjassa viisi, nyt niitä on 12. Lohkojaon takia viime kauden sarjasta samassa lohkossa Phoenixin kanssa pelaa viimevuotisista joukkueista vain Hyvinkää Falcons, joten aikaisemmista otteluista ei ole apua ennakon kirjoittamiseen. Odotettavissa onkin lähtökohdiltaan varsin arvaamaton ottelu. Trojansin runkopelaajat ovat kokeneita ja joukossa on useita maajoukkueen kantavia voimia, mutta merkittävä osa on myös kokonaan uusia pelaajia, joilla ei ole vielä kokemusta tosipeleistä. Phoenixin riveissä ei vastaavia nimipelaajia ole, mutta joukkue on pelannut ja treenannut yhdessä pidempään. Varsinkin avausottelussa sillä voi olla suuri merkitys.

Aloita jännittävä jenkkifutiskesä parhaalla mahdollisella tavalla eli tulemalla paikan päälle katsomaan paikalliskamppailua. Ottelu alkaa lauantaina kello 13.00.

Kari Toivonen