37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women voitti sarja-avauksessa paikallisderbyn

12.05.2018 klo 18:19

Naisten I divisioonan avauskierroksen ottelussa Raision Kerttulan urheilukentällä kohtasivat paikallisvastustajat West Coast Phoenix ja Relico Trojans Women. Trojans johti ottelua jo 24–0 ennen kuin kotijoukkue sai moottorinsa käyntiin. Parhaimmillaan Phoenix pääsi vain 10 pisteen päähän, mutta Trojans löysi vielä uuden vaihteen ja teki loppuun kaksi maalia, joiden turvin päätösnumeroiksi saatiin 28–54.

Kerttulan liikuntakeskuksen urheilukentälle oli saapunut mukavasti katsojia ja sää oli suorastaan helteinen. Vierasjoukkue Trojans aloitti ottelun vahvasti tehden ensimmäisellä neljänneksellä kaksi komeaa maalia. Molemmista vastasi Jutta Luhtala, joka sai pallon Jonna Hakkaraisen heitoista ja jätti raisiolaisten puolustajat katselemaan hänen loittonevia kengänpohjiaan. Trojansin puolustus piti Phoenixin hyökkäysvuorot lyhyinä ja tuloksettomina.

<iJutta Luhtala oli jälleen kerran kentän nopein nainen. Vastustajat jäivät niin kauas, että heitä pitää etsiä kiikareilla.


Toisella neljänneksellä Kirsti Nirhamo teki maalin niin ikään Hakkaraisen heitosta ja Jutta Luhtala ehti tehdä vielä kolmannen henkilökohtaisen maalinsa ennen kuin kotijoukkue sai juonesta kiinni. Trojansin maaleissa kahden pisteen lisäpisteyritykset epäonnistuivat, joten tilanne oli tässä vaiheessa 0–24.

Phoenix löysi juoksupelinsä

Ensimmäisen ottelupuoliskon lähestyessä loppuaan West Coast Phoenix löysi avaimen, jolla Trojansin puolustus avataan, ja se avain oli Emmi Karru. Pelinrakentaja Ronja Sulin ojenteli palloa Karrulle, jonka juoksut upposivat turkulaisten linjaan kuin kuuma veitsi voihin. Avausmaaliin Phoenix sai apua myös Trojansilta, jonka saamat rangaistukset toivat raisiolaiset lopulta vain parin jaardin päähän maalilinjasta. Karru juoksi Raisiolle avausmaalin ja päälle vielä lisäpisteet, ja jos Kerttulan kentällä olisi ollut tulostaulu, siihen olisi nyt sommiteltu lukemat 8–24. Tämä jäi myös puoliaikatulokseksi.

<iKirsti Nirhamo on vahvasti sitä mieltä, että Emmi Karrun etenemissuunta on väärä.


Kolmannen neljänneksen aluksi Phoenix jatkoi siitä, mihin oli jäänyt, ja Emmi Karru juoksi pallon jälleen vastustamattomalla voimalla Trojansin maalilinjan yli. Tällä kertaa lisäpistepeli ei tuottanut tulosta mutta Trojansin etumatka oli enää 10 pistettä.

Trojans lyö lisää löylyä

Trojans ei takaa-ajosta hätkähtänyt, vaan painoi päälle kahta kovemmin. Mia Rohkimaisen loukattua jalkansa Anni Hiivola otti Lea Kaszasin ohella vastuun pallon kantamisesta. Hiivola murjoikin pallon Raision kenttäpäätyyn tyylikkään juoksun päätteeksi ja kasvatti vierasjoukkueen johtoa kuudella pisteellä. Tällä kertaa lisäpistepelikin onnistui, kun Kirsti Nirhamo poimi eleettömästi Hakkaraisen linkoaman pallon maaliviivan paremmalla puolella. Tilanne 14–32.

<iPaketti Elviira Saisaarelle löytää perille.


Viimeisen neljänneksen aluksi Nirhamo nähtiin taas tuulettamassa Phoenixin maalialueella ja kun Elviira Saisaari koppasi vastustamattomasti Hakkaraisen heiton lisäpistepelin päätteeksi ottelu näytti viimeistään tässä vaiheessa taputetulta, kun virtuaalinen tulostaulu näytti lukemia 14–40. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä Phoenixilla ja Emmi Karrulla oli muita suunnitelmia.

Peli muuttuu jännittäväksi

Saatuaan taas pallon Phoenix palasi hyväksi havaittuun taktiikkaan eli Emmi Karrun juoksuttamiseen yrityksestä toiseen. Maisema vaihtui vauhdilla ja Trojansin maalialue tuli ennen pitkää vastaan. Karru merkkautti nimiinsä 20–40 kavennusmaalin, mutta lisäpistepeli ei tällä kertaa onnistunut. Pitkään ei raisiolaisten kuitenkaan tarvinnut odotella pallon valtiaaksi pääsyä, sillä Trojansin oma hyökkäysvuoro meni proverbiaaliseen vihkoon jo aloituspotkun palautuksesta lähtien. Syvältä omalta puoliskolta alkanut hyökkäysvuoro ei edennyt, eikä saanut edes kulutettua aikaa pelikellosta. Phoenix pääsi aloittamaan seuraavan hyökkäysvuoronsa jo valmiiksi Trojansin kenttäpuoliskolta, ja eteni jälleen pidäkkeettömästi kohti vierasjoukkueen maalialuetta. Matkalla Raisio koki pahan menetyksen, kun Emmi Karru loukkasi ilmeisesti nilkkansa, ja joutui jättämään kentän. Phoenix oli kuitenkin päässyt jo jaardin päähän maalista ja Karrun korvannut Annu Kainulainen tykitti puuttuvan jaardin.

Loukkaantumisista johtuneen tauon jälkeen ottelua jatkettiin Phoenixin lisäpisteyrityksellä, jossa pelinrakentaja Sulin luikerteli maalialueelle kahden pisteen arvoisesti ja ottelu oli kuin taikaiskusta muuttunut taas jännittäväksi. Trojansin johto oli supistunut vain 12 pisteeseen, kun tilanne oli 28–40 ja peliaikaa oli jäljellä noin kuusi ja puoli minuuttia.

Lea Kaszas lopettaa Phoenixin kirin

Trojansin hyökkäys lähti hiukan tahmeasti liikkeelle, mutta pysyi kuitenkin elossa osin vastustajan virheidenkin turvin. Helpotuksen tuoja oli lopulta Lea Kaszas, jonka juoksu kiertopelissä karisti raisiolaisten puolustuksen kannoiltaan. Maalin jälkeinen lisäpiste jäi saamatta, mutta turkulaisten johto kasvoi kuitenkin turvallisemman tuntuiseksi, kun eroa Phoenixiin oli nyt 18 pistettä.

<iNäky, joka toistui usein. Lea Kaszas keulilla, lauma oranssipaitoja perässä.


Jutta Luhtalan avauspotku lähti lyhyenä, eikä kukaan raisiolaisista ehtinyt sen päälle, ennen kuin Kirsi-Maria ”Kipi” Lempinen jo haali pallon haltuunsa. Trojansin hyökkäys onnistui vielä kaunistelemaan loppulukemia, kun Lea Kaszas juoksi uudelleen pallon maaliin ja Kirsti Nirhamo sieppasi Jonna Hakkaraisen heiton lisäpistepelin päätteeksi. Lopputulos Raisiossa 28–54.

Ottelun ratkaisi Trojansin hyökkäyksen monipuolisempi pelivalikoima. Etenemistä tapahtui niin juosten kuin heittäenkin. Phoenix taas oli lähes yksinomaan Emmi Karrun juoksupelien varassa, ja heittouhka rajoittui vain muutamaan onnistuneeseen heittoon. On kuitenkin totuuden nimissä todettava, että Trojans ei tuntunut koko ottelun aikana löytävän lääkkeitä Karrun pysäyttämiseen, joten taktiikkaluokassa katsellaan varmasti videoita ja piirrellään äksiä ja nollia, jotta vastaava paraatimarssi ei enää toistu.

Relico Trojans Womenin seuraava ottelu on kotipeli, joka pelataan poikkeuksellisesti Pansion kisapuistossa sunnuntaina 20.5. kello 17.30 alkaen.

Kari Toivonen